Bodrum Fatihi

Merhaba değerli arkadaşlarım ve sevgili okurlarımız;

Yaklaşık olarak 4 aya yakındır yazılarımla sizlerden uzak kaldım.Bunun sebebi ise bu zaman zarfında yeni açtığım www.Bodrumfatihi.com sitesiyle yoğun şekilde ilgileniyor olmamdı. Malumunuz Bodrum yazın çok hareketli ve bu hareketlilik sonucunda da bir sürü etkinlikler ve festivaller oluyor. Siteye haber yetiştirmek adına koşuşturmacayla ve haber yazmayla geçen bir sezonun ardından ancak www.Bafrahaber.com daki köşemize yazı yazma fırsatı bulabildim.    

Gerçi yarım saatimi ayırıp yazamaz mıydım tabiki yazardım, ama insanın kafasının içinde başka şeyler olunca, inanın oturup Bafra ile ilgili bir şey yazmaya konsantre olamıyor. Yazdığımda oldu aslında, ama yazdığımı beğenmediğim içinde editöre göndermedim.   

Editör diyince öncelikle Sayın Ali İhsan’a  www.Bodrumfatihi.com Haber ve Magazin sitemizin kuruluşunda ve çalıştırılmasında bana yaptığı yardımlardan dolayı huzurunuzda tekrar teşekkür etmek istiyorum.       

www.Bodrumfatihi.com sitesi yaklaşık 2,5 aydır yayında ve bugün 12.000 e yakın tekil okuyucusu ile Bodrumun en popüler,en geniş kapsamlı ve aynı zamanda da en çok tıklanan internet sitelerinden bir tanesi. Bunu da inanın Ali İhsan’a borçluyum. 

Sizlerde ara sıra siteye girip takip ederseniz sevinirim. Facebook’tan takip etmek isteyenler içinde arama motoruna ’’Bodrumfatihi Habermerkezi’’yazarlarsa karşılarına çıkacak 5 adet sayfadan birine arkadaşlık yollayabilirler. Sayfa bir ve sayfa iki doludur. Sayfa üç, sayfa dört ve sayfa beş’e arkadaşlık yollamanızı tavsiye ederim.

Bilmeyenler veya ilk defa duyanlar için şunu da yazmadan geçmek istemiyorum; sitenin ismi neden www.Bodrumfatihi.com veya ‘’Bodrumfatihi’’ sen misin` diye merak edeniniz varsa onu da size kısaca açıklamak istiyorum.           

‘’Bodrumfatihi ‘’rahmetli kardeşim S. Fatih Urfalı’nın lakabıydı. Fatih 2003 yılında inşaat işlerini ve yat işletmeciliğini bırakarak, Bodrum’da medya işine girmiş ve kısa sürede medyada çok başarılı işler imza atarak Bodrum’un ulusal basındaki sesi olmuştu. Bodrum konulu çektiği belgeseller ve tanıtım filmleri, ulusal kanallarda yayınlanmaya başlanmış, Bodrum magazin haberleri onun kamera görüntüleri ile televizyon ekranlarından izlenir olmuştu. Bu çıkış ona ‘’Bodrumfatihi ‘’lakabını getirmişti.            

Başta Magazin Gazetecileri Derneği Onursal Başkanı Nurettin Soydan, Flaş Tv ‘’Gecce Hattı’’ Anchorman’i Gökhan Taşkın, Bugün Gazetesi Magazin Müdürü Bilal Özcan, Beşiktaş Tv Kurucusu ve ilk Genel Müdürü Aydın Özdalga,Eski İstanbul Vali vekili (Şu an  Turizm Tanıtım Dairesi Başkanı) olan Cumhur Taçbaşı’nın sonsuz destek ve yardımlarıyla da İstanbul’da kısa sürede tanınmıştı.         

Fakat ne acıdır ki Fatih’i 2007 yılının Ekim ayında İstanbul’daki evinde sabah saat 9.00 sularında banyo yaparken şofben gazı zehirlenmesinden dolayı kaybettik. Fatih yaz aylarında Bodrum’da Flaş magazin, ShowAvrupa,  Bjk  tv ve Kanal 6 televizyonlarına magazin ve belgesel programları çekiyor, kışın da İstanbul’da Erkekçe Dergisinin Editörlüğünü yapıyordu. Erkekçe Dergisini erotik dergi konseptinden çıkarıp aktüalite dergisi haline getirmiş ve derginin tirajını 2 ayda 10’a katlamıştı. İstanbul cemiyet hayatı ve İstanbul medyası tarafından kısa sürede tanınmış, sevilmiş  ve ‘’Bodrumfatihi’’ lakabına layık görülmüştü.        

2005 yılında isim hakkını aldığı www.Bodrumfatihi.com sitesini de Biyografi sitesi haline getirmiş ve yaptığı programları o internet sitesine tanıtım amaçlı koymuştu. Bende onun ismini ve onun anısını yaşatmak amacı ile Cezayir’den dönünce siteyi haber ve magazin sitesi haline getirip ‘’Bayrağı bırakmak zorunda olduğu yerden alarak’’ ona yakışır şekilde dalgalandırma kararı aldım ve kaldığı yerden şimdi onun adına ve anısına, onun işini devam ettiriyorum.Y ani  ‘’Bodrumfatihi’’ ben değilim, ben sadece onun emanetçisiyim.Amacımda onun hedefleri doğrultusunda Bodrum’u tarih, kültür ve sanatsal yönden en iyi şekilde basın yoluyla tanıtmak.                

Fatih’in naşını da Bafra’daki aile mezarlığımıza defnettik. Bodrumdaki birçok dostumuz ’’Neden Bodrum’a defnetmediniz, ona buraya defnedilmek yakışırdı, bizde her zaman gider onu ziyaret ederdik’’  gibi istek ve temennilerde bulundular. Fakat biz Bodrum’a değil Bafra’ya defnettik çünkü o her ne kadar ‘’Bodrumfatihi’’ lakabını taşısa da, bir Bafralıydı ve Bafra’yı Bodrum’dan daha çok seviyordu. Bodrum onun yaşadığı ve iş yaptığı bir şehirdi ama Bafra onu var eden etken ve 150 yıldan fazla atalarının dedelerinin yaşadığı toprağıydı. Zaten Bafra’daki arkadaşlarımız ve akrabalarımız onu hiç yalnız bırakmıyorlar ve mezarlığa her gittiklerinde Fatih2ide ziyaret edip ruhuna dua okuyorlar. 

Fatih’in Bafra içinde çok güzel planları ve projeleri vardı. Aslında sıra Bafra’ya geliyordu. Elindeki medya gücünü Bafra için kullanıp, Bafra’nın tanıtımına ve iyi güzel olan şeylerle ön plana çıkmasına yardımcı olmak istiyordu. Bafra’nın imajının, Bafra’nın öz kültürünün öne çıkmasıyla düzeleceğine, turizm pastasından Bafra’nın pay alması gerektiğine inanıyordu. Bunu gerçekleştiremedi ama ben onun bu arzusunu ömrüm yeterse ve nasip olursa gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım.        

Evet değerli arkadaşlarım ve okurlarım bu yazımı burada bitirirken önümüzdeki günlerde ‘’Bafra’da Dondurmacılığın Tarihi’’ni sizlere anlatacağım. Hazırlık ve araştırmalarım bitmek üzere. Tekrar buluşmak dileğiyle. 

Saygılarımla…

 Ahmet Faruk Urfalı

  • BafraHaber Yorum
  • Bodrum Fatihi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0