seçimler ve Bizler

12 Haziran Pazar günü seçimler yapılacak. Bu tarihe çok az bir zaman kaldı. Özellikle seçimlerin; ülkemize, insanlarımıza, milletimize, islam alemine, insanlığa, partilerimize, parti liderlerine, partilerde görev yapan insanlarımıza, ilçemize ve milletvekili adaylarına dünya ve ahiretleri bakımından hayırlı olmasını ve hayırlar getirmesini Yüce ALLAH’tan ( C.C.) diliyorum.

Siyaset önemli bir alan. Ciddi bir kurum. Büyük ve önemli hizmetler yapmak adına da kıymetli bir araç. Dileğimiz seçilecek olanların da bu duygu ve düşüncelerle görev yapmasıdır. İnsan yaptığı, yapacağı ve yapmayı niyet ettiği her işte hayrı ALLAH’tan (C.C.) dilerse sonucuda hayırlı olur. Bunu “ Niyet hayır, akıbet hayır” olarak özetleyebiliriz.

Seçimler insanların bireysel tercihleridir. Herkes saygı duymalıdır. Seçim sonucunda çıkacak sonuç ne olursa olsun toplumun tamamı da millet iradesini kabullenmelidir. Bu kabul demokrasinin de gereğidir. Demokrasiler de millet iradesi esastır ve milletin tercihinin üstünde bir tercih yoktur. İnsanlarımızın sağ duyusuna güvenmeli ve saygılı olunmalıdır.

Siyaseti bir fikir ve ideal için yapıldığı ideolojik dönemler geride kalmıştır. Bugün siyasete , siyaset içerisinde ve partilerde bulunanlara baktığımızda fikir ve ideolojinin yerini hizmet etme, statü kazanma, seçilme, şu ya da bu göreve gelme, tarihe geçme vs. gibi arka sebeblerin olduğunu görmekteyiz. Bundan dolayı seçimler sırasında ki siyasi tercihler ve bunun sonuçları medeni ilişkilerimiz de belirleyici olmamalıdır.

Çok seçim gördük. Çok sayıda seçim çalışması içerisinde yer alma imkanımız oldu. İnsanları kırmamak, üzmemek gerekir. İmkanlar ölçüsünde yardımcı ve faydalı olmaya çalışmalıdır. Dostluk, arkadaşlık, hısım ve akrabalık bağları zedelenmemelidir. Çünkü yapılan her görevin bir sonu vardır. Ömür dahil hiç bir şey bitimsiz değildir. Her şey biter. Bundan geriye sadece iyi ya da kötü olan şeyler kalacaktır. İyi ve güzel şeyler bırakmaya gayret etmelidir. Sizinle mezara gidecek olanda yapılan hayırlı şeyler ve ailelerimize bırakacağımız mirasta bu güzellikler ve hizmetler olmalıdır. İnanın bugün çırpındığınız hatta aday olan kişiden daha fazla çaba, emek maddi ve manevi destek verdiğiniz kişiler yarın seçilip bir yerlere bir makamlara gelirler. Onlar artık binleri, on binleri ,yüz binleri veya milyonları temsil noktasında olacaktır. Sizi eskisi kadar çok hatırlama imkanı dahi olmayacaktır. Siz ve biz yine şehrimizde, beldemizde, köyümüzde, mahallemizde ve işyerlerimizde arkadaşlarımız ,dostlarımız, hısım ve akrabalarımızla kalacağız. İyi ve kötü günümüzde ekseriyetle bu çevremiz bulunacaktır.

Dinimiz zaten Müslümanların bir birleriyle iyi geçinmelerini emretmektedir. Peygamber efendimiz S.A.V. şöyle buyurmuştur : “ Müminin mümine karşı durumu, birbirini destekleyerek ayakta duran iki bina gibidir.” ( Buhari, Müslim) Hepimiz birbirimiz için hayır olanı istemeli ve bunun için çaba sarf etmeliyiz. İlişkilerimizde sevgi ve saygıyı esas almalıyız. Gıybet, dedikodu,fitne, haset gibi duygulardan uzak durmalıyız.

Ben 12 haziranda yapılacak seçimlere ve hayata bu şekilde bakmaya çalışıyorum. En güzel sözü yine Peygamber Efendimiz S.A.V. söylemiş :

Şu dört şey Müslümanların senin üzerinde ki hakkıdır:

- İyilerine yardım etmen,

- Günahkarları için af dilemen,

- Yoldan sapanları Hak’ka davet etmen,

- Tevbe edenleri sevmen “

Başka söze gerek yok.

Saygıyla ve vefayla kalın.

  • BafraHaber Yorum
  • seçimler ve Bizler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0