Başkan Hamit Kılıç’a öneriler

Baskan hamit kilic a oneriler

Seçim tamamlandı. Tüm adaylar çeşitli güzel projeler ve vaatler sundular. Önemli olan bu vaatlerin ve projelerin insanlarımızın hizmetine sunulmasıdır. Seçimlerin ardından Hamit Kılıç belediye başkanı seçildi. Belediye meclisi de oluşturuldu. Proje ve hizmetlerin gerçekleştirilmesi için icra makamı Hamit Kılıç başkanlığında olacak. Bu süreçte katkı yapacak ve denetleyecek olan ise belediye meclisidir.

Belediye başkanı ve meclisinin, istişare, uyum, koordinasyon, adalet ve hukuk içinde hareket ederek, parti rozetlerini bir kenara bırakıp Bafra rozetini takarak şehrimiz ve insanlarımız için çalışmaları gerektiğine inanıyorum. Biz vatandaşlar olarak görüşlerimizi, önerilerimizi ve eleştirilerimizi iletmeye devam ederiz. Takdir ve karar onlara aittir.

Ben de bu anlayış içinde bugün birkaç öneri sunmak istiyorum.

TAŞERON İŞÇİLERE SENDİKA HAKKI

Öncelikle, seçimler öncesinde belediye başkan adaylarının gündeme getirdiği ve Hamit Kılıç'ın da bir iyileştirme yaparak ilk adımı attığı taşeron işçi kardeşlerimize sendika hakkı verilmesi gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanımız bunu bir bayram havasında, davul-zurna eşliğinde, halk oyunları ve mehteran gösterisiyle birlikte gerçekleştirerek, belediye meclis üyeleri, işçi kardeşlerimiz, aileleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlarımızın katılımını sağlayabilir ve imzaların atılmasını öneriyorum.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Adaletli bir şekilde belirlenecek ihtiyaç sahibi ailelerimiz için aylık olarak belediye bütçesi imkanlarına uygun yapılan ayni veya nakdi yardımların, belediye sosyal yardım kartı verilerek yapılması gerektiğine inanıyorum. Benzer şekilde, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize yönelik yapılacak eğitim ve ulaşım yardımlarının da belediye üniversite sosyal kartı ile gerçekleştirilmesinin daha doğru bir hizmet olacağını ve sosyal belediyecilikte önemli bir adımı temsil edeceğini düşünüyorum. Ayrıca bu uygulamanın daha çağdaş, insanları incitmeden, reklamdan uzak ve belediye binasına gitmelerine gerek kalmadan gerçekleştirilmesinin sağlanması da önemlidir.

ENGELLİ ÇOCUKLAR VE BİREYLER

Ülkemizde %10'a yakın zihinsel, işitme, konuşma, görme, down sendromlu ve fiziksel engelli çocuk ve yetişkinlerimiz bulunmaktadır. Bu oranın şehrimizde de benzer olduğunu üzülerek belirtmek isterim. Engelli çocuk ve bireylerimize yönelik aşağıdaki önerilerimin zaman içinde hayata geçirilmesinin mümkün olduğuna inanıyorum:

Alparslan Türkeş, Adnan Menderes, 19 Mayıs, Sedde, Kalem parklarında engelsiz engelli çocuk oyun gruplarının kurulması ve yaygınlaştırılması,

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her ay belirli sayıda ihtiyaç sahibi engelliye müze girişlerinde kullanılabilecek akülü araçların hediye edilmesi,

Engelli spor aletleri parklarının kurulması,

Engelli bireylerin hastane, pazar yeri, sağlık ocağı ve çeşitli etkinliklere ücretsiz olarak ulaşım sağlayacak araçların tahsis edilmesi.

Şahsen belediye başkanı Hamit Kılıç'ın gerekli adımları atacağına ve belediye meclis üyelerinin de üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum.

Başka alanlarda da görüş, öneri ve fikirlerimi okuyucularımıza iletmeye devam edeceğim. İnşallah faydalı olabiliriz.


Adnan Hazır

26 Nisan 24, BafraHaber.com


  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Hamit Kılıç’a öneriler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 38
User defaultYorum Id: 215107
30 Nisan 2024
13:41
  • Yorum Id: 215107
  • 30 Nisan 2024
  • 13:41

Direk öneriler yapılmış. bunlar bugüne kadar niye yapılmadı diye sorgulanmamış ve eleştirilmesi yapılmamış. bu olumlu bir bakış açısı olarakta degerlendirilebilir. ama bana göre tenkit ve eleştiride olmali. inşaallah arkadaş başka önerilerde yazarken eleştiriler yaklaşımlarda bulunur. bir şey yapılıyorsa sorgulanır ve eleştirilir. yinede öneriler güzel ve tebrik ederim.

User defaultYorum Id: 215113
30 Nisan 2024
16:39
  • Yorum Id: 215113
  • 30 Nisan 2024
  • 16:39

Adnan abi sen bunlara bakma çok güzel tespitlerde bulunmuşsun yazıda inşallah yönetenler dikkate alır da insanlarımız faydalanır. seni bilen tanıyan burdakilere itibar etmez zaten.

User defaultYorum Id: 215091
30 Nisan 2024
11:39
  • Yorum Id: 215091
  • 30 Nisan 2024
  • 11:39

''ne şiş yansın ne kebap'' yazısı olmuş bu yazı adnan abi.herzaman ki gibi sevgi kelebeği gibi siyaset yapmaya çalışıp kimseyi küstürmiyeyim ilerde ne olur ne olmaz kapı kapatmayalım :)

Daha Fazla Yorum