Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç`a Açık Mektup

Sayın Bakanım,
Siyasette insanların imreneceği bir noktaya ulaştınız. Önce en genç milletvekili oldunuz, Ak Parti içerisinde Tanıtım Medya Başkanlığında sonra da Grup Başkan vekilliği görevlerinde bulundunuz. 3. Dönem milletvekili seçilerek Başbakanımızın da takdirleriyle Gençlik ve spor Bakanlığı gibi yep yeni ve önemli bir Bakanlığa getirildiniz. Geçirdiğiniz süreçler ve görevleriniz insanların neler başarabileceğine örnek ve gençlerin siyaset yapmasında da önünü açması bakımından güzel bir ışık olmuştur.

 

İnanıyorum ki ülkemize hizmet etmek isteyen her siyasi parti sizin gibi bir insanı kendi partisinde görmek ister.

Sayın Fatih Altaylı ile Habertürk kanalında yaptığınız benim de baştan sona merak, ilgi ve beğeni ile izlediğim  “ Teke Tek” programı bitiminde onun söylediği şu sözler: “ Bugüne kadar yaptığım programlar içerisinde en keyif aldığım, sorduğum her soruya da sorunun dışına çıkmayarak açık, net ve anlaşılır bir şekilde cevaplar aldığım çok ender bir program oldu. Size teşekkür ediyorum.” Tespit ve açıklaması zaten her şeyi ortaya koymaktadır.

Elbette siyasette ki bu süreciniz de insanların, bizlerin bildiği ya da bilemediği başbakanımız, yol arkadaşlarınız, ekipleriniz, teşkilatlarınız, milletvekili ve partili arkadaşlarınız ile nice emekler, çalışmalar, zahmetler olmuştur. Geceli gündüzlü yoğun alın terleri akmıştır. Uykusuz günler yaşanmıştır. Gelinen bu noktayı tebrik ve takdir etmemek mümkün değildir.

 

Ben ulusal bir gazetede yazı yazan bir köşe yazarı değilim, asıl mesleği gazetecilik olan bir insan ve kişisel bir beklentisi olan biri de değilim. 

Bununla birlikte Samsun ilimizin en yüksek takip edilme sayısına sahip bu sitede faydalı olmak düşüncesiyle yazmaya çalışıyorum. Saygınlık, itibar ve ya muhatap alınma gibi bir arzu da taşımıyorum. Bunlardan dolayı gönül rahatlığı ile göreve geldiğiniz ilk günden itibaren de böyle bir yazıyı yazmayı sürekli düşündüm. Nasip şimdiymiş.

 

Sayın Bakanım,

 

Bafra sizin de yakından bildiği gibi Samsun’umuzun en büyük ilçesidir. Ülkemizin önemli bir ovasıdır. Bafra’nın 1.750 kilometre kare bir yüz ölçümü, 4 beldesi, 115 köyü, 21 merkez ilçe mahallesi bulunmaktadır. TÜİK 2010 Adrese dayalı kayıt sistemi verilerine göre Bafra’mız ilçe merkezinde  85.203, belde merkezlerinde 7.819, köylerinde ise 52.271 olmak üzere toplam 145.393  nüfusa sahiptir. 2010 yılı verilerine göre İlçemizde anaokulu, ilköğretim ve orta öğretim alanında toplam 108 okul bulunmakta olup Köylerimizde 6.893, şehirde 23.631 olmak üzere toplam 30.524 öğrenci eğitim görmektedir. Okuyamayan, üniversiteye hazırlanan gençlerimizi de düşündüğümüzde Bafra’mızın genç bir nüfus potansiyeli olduğunu görmekteyiz.

 

Sayın Bakanım,

 

Başta siz olmak üzere, yine bölge milletvekilimiz Sayın Ahmet Yeni, mülki ve idari erkân Belediye Başkanımız Zihni Şahin, belde belediye başkanlarımız, bürokratlarınız, il genel meclisi üyeleri ve teşkilatlarınız ile mutlaka tespit, istişare, hizmet plan ve programlarınız bulunmaktadır. Belki de benim bu yazıda arz etmeye çalıştığım hususlar da programlarınız arasında yer alıyor olabilir. Ben bir perspektif bir yaklaşım getirmek amacıyla böyle bir yazıyı kaleme alıyorum. Gençliğin ve sporun içerisinde olmuş olan bir insan olarak sporun, eğitimin, kültürün, sanatın ve bunların icra edilebileceği tesislerin ne kadar önemli olmuş olduğunu görme imkânım oldu.

 

Sayın Bakanım,

 

Yukarıda vermiş olduğum Bafra hakkında ki istatistik veriler ve ilçemizin sosyal ve kültürel yapısı ışığında bu genç nüfusun enerjilerini sağlıklı bir şekilde harcaması ve yetişmesi, kötü alışkanlıklardan mümkün olduğa kadar uzak tutulması, sportif, kültürel, sanatsal ve sosyal hayatın daha aktif hale gelmesi, huzurlu bir toplum ve daha güzel bir gelecek için:

 

1-      Bafra Şehir stadının şeref, basın, misafir takım ve engelliler Tribünleri ve koltukları, soyunma odaları, zemini tribünlerinin üzerinin kapatılması, seyirci girişleri, bilet satış yerleri, oto park alanları, bay ve bayan tuvalet ve lavaboları, büfe yerleri VİP ve dinlenme alanı, bay ve bayan hakem, doping kontrol, ilk yardım odaları ile oturma kapasitesinin de artırılarak Bafra’nın Muhtemel olarak spor toto 3.lig, 2.lig hatta 1.lig de oynayacağını düşünerek az 25-30 yıl ihtiyacı karşılayacak şekilde Türkiye Futbol Federasyonu kriterlerine uygun bir şekilde yapılmasının ya da mevcut stadımızın şehir içinde kaldığı düşünülürse yeni bir alanda yeni bir stat yapılmasının,

 

 

2-     Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bey’in 2009 yerel seçimler proje kitabını incelediğimizde burada yer alan Kent Bilgi sistemleri, asfalt şantiyesi, bafra girişi peyzaj düzenlemesi, yer altı oto parklı kent meydanı, iş makinesi, araç ve gereç alımı, otoparklı modern kapalı Pazar yeri, Adnan Menderes Parkının düzenlenmesi, içme suyu arıtma tesisinin bitirilmesi, alt yapı çalışmaları ve yeşil alanlar gibi pek çok önemli projesinin sözünü yerine getirdiğini görmekteyiz. Yine kitabında yer alan “BAMEK” kısa adı verilen Bafra Belediyesi meslek edindirme kursları,  BKM kısa adı verilen Bafra kültür merkezi, Çok amaçlı gençlik kültür ve spor merkezi, engelliler meslek atölyeleri ve yaşam merkezleri ve kent parklar gibi projeleri olduğunu görmekteyiz.  Bütün bunları içine alacağına inandığım ve Belediyemiz ile işbirliği halinde Bafra’mız için” Çok amaçlı Gençlik, kültür, eğitim, sanat, meslek edindirme ve spor merkezi” diyeceğimiz içinde kültür merkezi, tiyatro, konservatuar, konferans salonları,  sergi alanları, yüzme havuzu, meslek atölyeleri, engellilere yönelik alanlar, açık alan voleybol, hentbol, basketbol sahaları,  futbol alt yapı tesis ve sahaları, kafeterya, lokanta, bilgi ve teknoloji evleri, zeka geliştirme alanları, atletizm pisti ve yürüyüş yolları, dinlenme yerleri, cep sinemaları, sanat atölyeleri,  nikâh salonu, hobi alanları,  fitnes yerleri, akıllı çocuk oyun alanları, tenis kortları,  gençlik misafirhaneleri vb konsepti ile donatılmış olan pırıl prıl, cıvıl cıvıl Türkiye 2023 hedef ve vizyonuna uygun mükemmel bir kompleksin bir model oluşturularak burada ifade ettiğimden daha kapsamlı, daha akılcı ve ihtiyaçları hesaplayacak şekilde projelendirilip muhteşem bir mimari ile dünyaya örnek olacak şekilde yapılmasının ve bu modelin il ve ilçelerimize de yaygınlaştırılmasının;

 

 

            Arzu ve isteklerini taşımaktayım. Bir Bafralı olarak bunların hayallerini kurmaktayım. Bafra’nın arazi varlığının bunları karşılayacağına ve uygun olduğuna inanıyorum.

 

            Sayın Bakanım,

 

               Bu iki tesis milletvekili arkadaşlarınız ile birlikte Bafra’ya mührünüzü vurmanız, Bafra tarihine de altın harflerle yazılmanız demektir. Ama her şeyden önemlisi ise belki kötü bir alışkanlığa düşecek, belki hayatı kararacak ve kaybedeceğimiz bir yavrumuzun, bir gencimizin bu tesisler ile kurtulmasına vesile ve neden olmaktır. Belki bir değil pek çok gencimizin kurtulması, hayata kazandırılması ve topluma hizmet etmesine neden olmaktır.

 

            Böyle yerler ve tesisler olmasa karşımıza eli kanlı katil, uyuşturucu batağına düşmüş ya da kumar illetine bulaşmış herhangi birimizin çocuğu olarak çıkacak çocuklarımızın böyle tesisler sayesinde karşımıza olimpiyatlarda madalya almış Yaşar Doğu gibi bir güreşçi,  şairlerin sultanı Necip Fazıl Kısakürek gibi bir fikir ve edebiyat insanı, Hakan Şükür gibi bir milli futbolcu, Mimar Sinan gibi önemli bir mimari dehası, Dede Efendi gibi önemli bir sanat adamı, doktor, mühendis olarak bir meslek erbabı,  kaynakçı, tornacı gibi bir usta, ülkesine hizmet eden bir siyasetçi, adaleti sağlayan bir hakim, savcı, güvenliğimizi sağlayan bir polis veya subay, üretim yapan bir sanayici, fabrikada işini iyi yapan bir çalışan veya en azından ailesine, kendisine ve topluma faydalı bir kişi olarak çıkması gerçekleşecektir.

 

        Yaşar Doğu Kavak’tan, Hakan Şükür Sakarya’dan, Aşık Veysel Sivas Şarkışla’dan çıkmıştır. Tarihe baktığımızda İbrahim Efendi ( 18.yüzyıl)  Osmanlılarda ilk denizaltıyı gerçekleştiren mühendis, Ali Kuşçu : ( ` - 1474 ) Ünlü Bir Türk astronomi ve matematik bilgini, Akşemseddin : ( 1389 - 1459 ) Pasteur önce Mikrobu bulan ilk bilim adamı,  İstanbul’un fethinin manevi babası, Fatih sultan Mehmet` in Hocası,  Mimar Sinan : ( 1489 - 1588 ) Seviyesine bugün dahi ulaşılamayan dahi mimar, Piri Reis : ( 1465 - 1554 ) 400 sene önce bu günküne çok yakın dünya haritasını çizen büyük coğrafyacı ve Amerika kıtasının varlığını Kristof kolomb `dan önce bilen ünlü denizci,  Münir Nurettin Selçuk, Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Reşat Nuri Güntekin, Peyami Safa hepsi bu toprağın insanlarının arasından çıkmıştır. Yenileri de çıkmaktadır ve çıkmaya devam edecektir. Unutmayalım ki Suat Kılıç 19 Mayıs ilçemizden, Ahmet Yeni Bafra`mızın Koşu köyümüzden çıkmıştır. Şimdi bütün bu sayıları artırabilecek, yenilerinin çıkmasına fırsat sağlayacak ve bu imkânları verebilecek bir makamdasınız.

 

                Ben sizleri bunları düşünecek ve bu duygulara sahip olan insanlar olarak görüyor şu anda bunları yapılmış ve açılışını yapıyormuşsunuz gibi hayalini kuruyorum.

 

               Hayaldi gerçek oldu deyiniz…

 

              Bu vesile ile  aziz milletimizin, İslam aleminin, yüksek şahsınızın ve tüm okurlarımızın Ramazan ve Zafer Bayramlarını kutluyor, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize, şehit ve gazi ailelerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

                Saygılarımla arz ederim.

 

 

  • BafraHaber Yorum
  • Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç`a Açık Mektup içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0