tatmin olanlar olamayanlara öğretsin

Bir canlının fiziksel ve/ya duygusal anlamda gereksinimlerinin yerine gelmesi ya da getirilmesi sonucunda içinde bulunduğu durum.

Dünyadaki sevgiyle birlikte hissedilmesi en zevk veren duygu.

Tatmin olmanın genel anlamı.

YGS sınavından sonra, en önce sayın Nimet Çubukçu, ardından diğer bakanlar,bakmayanlar, enson da sayın Başbakanımız tatmin olduğunu açıkladı.Tatmin olmayanlarsa aileler, sınava giren öğrenciler, haksızlığa karşı taraf oluşturan insanlar.

Anlamına göre hareket edersek, tatmin olanların hem duygusal anlamda hemde fiziksel anlamda gereksinimleri yerine getirilmiş.

Tatmin olmayanların yerine getirilmemiş oluyor, nasıl tatmin olacaklar ki, aileler çocuklarının geleceğini bu sınava bağlayıp, ellerinde avuçlarında ne varsa, dershaneler, özel öğretmenlere akıttılar.

Öğrenciler çocukluklarını yaşamadan ilkokuldan itibaren, yarış atı gibi okul, dershane , özel dersler, beyinleri, ruhları, bedenleri otomatiğe bağlanmış bir şekilde koşturup dururken iki saate sığdırılmış hayat dönemecinde, bakın ki kader işte sınavlar şaibelimi değilmi, birkaç kişinin vereceği karar kaç bin öğrencinin kaderini belirliyor.

Adil düzen tabiki doğru kararı yine bu işten tatmin olanlar verecektir.

Bazen dinimden şüpheye düşüyorum, Allahtan ve Peygamberimizin adaletinden bahseden ve sahiplenen  kesimler, hani biz sizden daha çok müslümanız, baskısını vurgulaya vurgulaya söyleyenlerde daha çok yolsuzluk, daha çok haksızlık, yapılan işlerde daha çok adaletsizlik gördükçe, evet şüpheye düşüyorum.

Boşuna konuştuğumuzu biliyoruz ama hepimizin kaderi çocuklarımızın kaderi, böyle işine geldikleri gibi hareket eden yetkililerin eline kalınca, en azından üzerimize düşen, içimizi dökmek işe yaramasa bile.

Sınav yenilense ne olacakki, bir dahaki sınavın doğru dürüst yapılacağı ne malum, güven kalmadı bir kere, yazık ülkemin gençlerine, bu kadar stresle yetişen gençlik , umutsuz, zaten ne yapsakta boş diyen bir gençlik, barut fıçısı gibi dolar dolar patlarsa, vay haline bu memleketin.

Evet, dünyadaki sevgiyle birlikte hissedilmesi en zevk veren duygu olan tatmin olmayı hep birlikte yaşasa bu toplum, yada kolayca tatmin olan bakanlarımız, olmayanlara öğretse.

                                                           sevgiyle kalın

  • BafraHaber Yorum
  • tatmin olanlar olamayanlara öğretsin içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0