Sürmeli`de Bir Gün

3 Mayıs Pazar günü sabah misafirlerim var idi. Bursa ve Kütahya’dan gelen misafirlerle sabah kahvaltımızı yaptık ve onları yolcu ettikten sonra  Bafra’mıza 7-8 km mesafede olan arkadaşım Süleyman Özata ve Sürmeli Köyümüzün değerli insanlarının hazırlamış oldukları şenliklere eşim Nurten hanımla beraber katıldık. Havanın yağmurlu olmasına rağmen kalabalık ve neşe içersinde bir Pazar yerinde içten sevgi ile karşılandık.
Programı, yağmurun aksatması o güzel insanların ne moralini ne de ilgisini bozmamıştı... Dükkanlar kahvehaneler kapılarını sonuna kadar açmışlar gelen misafirlerini ağırlamanın telaşasına düşmüşler...
Bafra Musiki Cemiyetinin değerli saz ve söz ekibi başkanları ve Şefleri ile verecekleri halk müziği konseri açık havada gerçekleşmeyince hep beraber köy meydanında bulunana kahvehaneye kapağı attık  inanır mısınız iç içe hep birlikte o güzel Rumeli Türküleri köylü dostlarımızla beraber söylenince başka bir havaya büründü.
Sahnede seyretmek biraz daha resmi olduğu kanısına o zaman kendimce karar verdim. Musiki Cemiyetinin değerli yöneticilerine acizane buradan şunu söylemeyi vazife addettim… Halkımızla iç içe arada sahne olmadan beraberce konserler düzenlenmesi  fikrimi değerlendirmelerini  ve gerçekleştirmeleri dileğimizdir…
Sürmeli Köyünde bundan böyle bizlerin ilgi ve talepleri olduğu müddetce Pazar günleri köylümüzün  organik olarak katkısız ürettikleri sebze, meyve süt ve süt mamullerini, unlu yiyecekleri  pazarlarında sergileyecek ucuz ve kaliteli  olarak bizlere sunacaklardır.
Pazar günleri hem piknik ve de haftalık yiyeceklerinizin alışverişini yapmak için mutlaka Sürmeli Köyü’ne uğramanız  bir pazarınızı da köylü ile iç içe yaşamanız sizlere mutluluk verecektir.
Çocuklarımız genellikle köydeki yaşamdan tabiattan uzak olarak ya TV ya da internet müptelası oldular. Tabiatın güzelliklerinin içinde yaşayan bitkilerimizi dağ çiceklerimizi ve doğal hayatın vazgeçilmez unsuru olan hayvanlarımızı tanımaları için Bafra’mız  çok müsait.
Sürmeli Köyümüzden esinlenerek tüm köylerimizin bu tür faliyetleri göstermelerini diliyorum.
Saygılarımla…
İdris Anarat

  • BafraHaber Yorum
  • Sürmeli`de Bir Gün içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0