İstanbul Kitap Fuarı ve Neyzen Tevfik

Istanbul kitap fuari ve neyzen tevfik

Değerli okurlarım, Sizlerle sohbet etmek, dertleşmek bu sayfalarda fikir ve düşüncelerimizi, zaman zaman araştırmalarımızı paylaşmak, yöremizde yetişen şahsiyetlerin hayatlarını araştırarak, yaşayanlarla görüşerek gündemi takip edebilmek amacımızdır.

Daha önce Neyzen Tevfik Kolaylı ile ilgili birçok makale ve köşe yazılarım oldu. Derlediğim bilgiler ışığında NEYZEN’CE adlı kitabımı da 2018 yılında Göl yayınlarından çıkarmış olduk.

28 Ekim 2023 günü TÜYAP İstanbul Kitap Fuarında yine Göl yayınlarının hazırlamış olduğu NEYZEN TEVFİK konulu panele konuşmacı olarak katıldım. Öncelikle bana bu imkanı vererek Bafra’mız ve Kolay Köyümüz (Mahallemiz) hakkında uzun uzun bilgiler vermeme neden olan Göl yayınlarına teşekkür ediyorum.

İstanbul Kitap Fuarı ve Neyzen Tevfik

Elimde bulunan ve sizlerle yazılarımda paylaştığım belgelerle panelde 45 dakika Neyzen’i, Kolay ve Bafra’mızı anlatmaya çalıştım. 

Değerli okurlarım, bilindiği üzere her yıl yaptığımız Neyzen Tevfik anma programlarına önce pandemi günlerinde ara vermek zorunda kaldık, gecen yıl ise yurdumuzu sarsan deprem dolayısı ile yapamadık.

En kısa zamanda programlarda görev alan kurum kuruluş ve arkadaşlarımız ile birlikte tekrar Neyzen Tevfik anma günlerini yapmak yurdumuz ve yurtdışından değerli konuşmacıları, sanatçıları yazar ve şairleri bir araya getirmek en büyük arzumuzdur.

Daha önceki yazılarımda devamlı söylediğim gibi birlikte olalım, beraber olalım Bafra’mızı en güzel şekilde tanıtalım, değerlerimize sahip çıkalım.

Geçen yıl benimle irtibata gecen Fazilet Akarçay Hanımefendi Neyzen Tevfik konulu bir belgesel film hazırlığı içerisinde olduklarını bildirmişti. Hiçbir karşılık beklemeden kendilerine yardımcı oldum. İlgili kişiler ile görüşmelerini sağladım. Şefik Kolaylı torunlarından Ahmet Öngün, yine Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ile irtibat kurarak söyleşilerin yapılmasını sağladık. 

Fazilet Akarçay ve Yönetmen Güngör Makar Hanımlarla İstanbul’da görüştük. Gerekli belgeleri kendilerine verdim. 2 saate yakın çekimler yaptılar Neyzen’i, Bafra Kolay köyünü uzun uzun anlattım.

İstanbul Kitap Fuarı ve Neyzen Tevfik

Bazıları haberleşme ve basın yönünden. 

Bazıları siyasi yönden, Ticari yönden, turizm yönünden

En güzel şekilde yöremizin tanıtımına faydalı olduklarını görüyor ve takip ediyoruz. Kendilerine minnet borcumuz Var. Gönlümüz daima onlarla. 

Değerli okurlarım amacımız doğduğumuz, yaşadığımız ve ekmeğini yediğimiz yöremize bir nebze hizmet edebiliyorsak ne mutlu bizlere.

Bugün de sizlerle sohbet ederek anılarımızı paylaştık.

Kusur ettikse affola, Gönül dostlarına selam olsun.

Hoş kalın hoşça kalın.

İdris Anarat

7 Kasım 2023, Bafrahaber.com

Not: Yazının, kaynak gösterilerek dahi olsa tamamının kopyalanıp yayımlanması yasaktır. Yazıyı sadece başlığı ve manşet resmi ile link vererek paylaşabilirsiniz.


Yazının galerisi için buraya tıklayınız

  • BafraHaber Yorum
  • İstanbul Kitap Fuarı ve Neyzen Tevfik içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0