Samsun Kent Sanatçıları Şiir Müzik Ve Söyleşi Geceleri

Değerli okurlarım,

5. Neyzen Tevfik Kolaylı uluslararası şiir ve edebiyat günlerinde koca yürekli bir adamla tanıştım. 

Kendisi edebiyat aşığı, halk aşığı, şiirle haşır neşir olmuş yıllarını dostluklar kazanmak için harcamış maddiyatı düşünmemiş bir Koca yürekli adam…

Zekeriye Çavuşoğlu,

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğmuş, ilk ve orta tahsilini Trabzon’da tamamlamış, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra yıllarca öğretmen olarak görev yapmış eğitimci, halkın içinde yetişmiş gönül insanı.

23 Haziran 2016 günü kendisi ile Samsun Atakum’da buluştuk ve zaman içersinde uzun bir yolculuk yaptık. 

Samsun Kent Sanatçıları adı altında toplanmış ve hiçbir destek almadan Halk gecelerini Kıraathanelere, pastanelere taşımış söyleşi geceleri düzenlemiş bir avuç edebiyat şiir ve sanat aşığı insanlar.

Ali Turmuş ve Zekeriye Çavuşoğlu ile Samsun Kent Sanatçıları hakkında sohbetler yaptık. 

Bu senenin kapanış gecesinde bende bulundum. Her ay bir sanat ve edebiyat gecesini Samsun’un çeşitli pastane ve kıraathanelerinde gerçekleştiren bu grup takdire şayan…

Kimlerle kurdunuz bu grubu dediğimde Çavuşoğlu  Her birinin bir başarı öyküsü var diye söze başladı ve ortak değerlerinin insan ve yaşam felsefesi olduğunu eğer bir şeyleri ifade edebildiler ise gönüllerinin hoş olduğunu dile getirdi.

Ali Turmuş, Kazım Memiç, Yusuf Kurt, Neşet Karaçaltı, Cihangir Dülger,  Aşık Haydar Sazlı, Aşık Hasan Sancak, Aşık Erdemli, Cem Kaynar, Metin Piyale, Refik Baskın, Sedat Erdiş, İbrahim Çoşar,Salih Temiz, Halit Ateşli, Asude Mert, Olcay Yücel, Celal Karaca, Semrin Şahin, Fatma Hatun Esen ve gecelere katılan daha ismini sayamadığım şair yazar ve sanatçılar.

1990 yılında Samsun Sanat Dergisini çıkaran Kazım Memiç ile Zekeriye Çavuşoğlu bu dergi etrafında toplanan şair ve sanatçılarla beraber “Samsun Kent Sanatçıları şiir müzik ve söyleşi geceleri” adını verdikleri ve bu günlere kadar başarı ile yürüttükleri bu sanatsal geceler Samsun halkı tarafından ilgi ile izlenmekte.

Doğaçlama bir şekilde yöneten ve sunuculuğunu yapan Çavuşoğlu sanatseverlerin gönlünde yerini almaktadır. 

Ali Turmuş, halkımızın ve bilhassa üniversite öğrencisi gençlerimizi bu gecelerde getirebilmek onlara söz vermek en büyük amaçları olduğunu dile getirdi değerli Edebiyat hocamın bu sözlerine katılmamak ne mümkün.

Değerli okurlarım bu yazımız ile başlangıcını yaptığım Samsun Kent Sanatçıları ile söyleşiler yapacağız ve önümüz haftalarda bu gönül insanları ile tanışacağız. Bu sanat aşığı insanlar hiçbir karşılık beklemeden toplum yaşamını yönlendiren ve onların en güzel şekilde hayatlarını sürdürmek arzusu içersinde olan edebiyat ve sanat emekçileri.

Bu güzel sanat ve edebiyat gecelerini düzenleyen değerli arkadaşım dost insan Zekeriye Çavuşoğlu’nun eserleri ve yaşam öyküsü ve Samsun Kent Sanatçıları ile yapacağım söyleşiler ile yazı dizimize devam etmeye çalışacağım. 

Şimdilik hoşçakalın…

İdris Anarat


  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Kent Sanatçıları Şiir Müzik Ve Söyleşi Geceleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0