Peşkeşin ve ihanetin hikayesi bu yazıda

Aşağıdaki yazı bafraajans internet gazetesinden olduğu gibi kopyalanmıştır. Yazıda da açıkça göreceğiniz gibi 600 milyarlık bir gelir 60 milyara peşkeş çekilmiştir.

Hiçbir satırına dokunmadan yorumsuz yazıyı yayımlıyorum. Bir sonraki yazımda Bafra Belediyesinin nasıl zarara uğratıldığı üzerine kendi yorumumu yazacağım.

BAFRA AÇIK HAVA REKLAM İHALESİ PEŞKEŞ Mİ

Samsun`un Bafra Belediyesi`nin 2008 yılında yaptığı Açıkhava Reklâm Mecralarının üretilmesi ve işletilmesi işinin 10 yıllığına kiraya verilmesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.
 
İddiaya göre;
 
`2007 yılı Şubat ayının ilk haftasında o dönemin Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz`e; Bafra ilçesi`nde faaliyet gösteren bir firmanın sahibinden atıl durumda olan `Sokak Yön Levhalarının İşletilmesi` ile ilgili teklif gelir.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz; `Sokak yön levhalarını kaldırmayı düşünüyoruz. Ancak; sen müteşebbis adamsın, Açıkhava Reklam işini araştır, yatırımcı bulabilirsen bu işi bir düşün` der.
 
Bafra`lı Firma sahibi yaptığı görüşmeler sonucunda bir ABD firması olan Clear Channel firması`nın iş geliştirme müdürü`nden bir randebu koparır.
 
Firma sahibi; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz`ü ziyaret ederek; İstanbul`a Açıkhava Reklam işi ile ilgili görüşmeye gideceğini, Belediye`nin Bafra Açıkhava Reklam işi için ne kadar kira istediğini sorar. Başkan Yrd. Tokgöz; `Samsun`lu bir firmadan teklif geldi. AYLIK EN AZ 3.500_TL KİRA İSTİYORUZ. BİR DE ÖNEMLİ GÜNLERDE BELEDİYE`NİN REKLAMLARINI YAYINLAMAK İÇİN KONTENJAN HAKKI İSTİYORUZ` der.
 
Bu görüşmenin ardından İstanbul`a giden Bafra`lı firma sahibi ile Clear Channel İş Geliştirme Müdürü toplantı yaparlar. Yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda Clear Channel firmasının Bafra ilçesi`ne 1. sınıf malzemeden 400.000$`lık yatırım yapması gerektiği ortaya çıkar. Clear Channel aylık 5.000_TL Kira ödemeyi ve Belediye`ye reklamlarını yayınlaması için mecralardan kontenjan hakkı vermeyi kabul eder. Bafra`lı firma sahibi de Clear Channel`ın Bafra Bölge Temsilcisi olacaktır.
 
Bafra`lı firma sahibi görüşmelerin ardından Bafra`ya döner ve konuyla ilgili dosyaları Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz`e teslim ederek yaptığı toplantının sonuçlarını aktarır. Clear Channel firması 10 yıllığına kiralama kontratı yapmadan yatırım yapmamaktadır. Belediye Başkanları da en fazla 3 yıllığına kiralama sözleşmesi imzalayabilmektedirler. Bu nedenle belediye encümenine 10 yıllığına kiralama yapabilmesi için yetki verilmesi ve bir an evvel ihaleye çıkılması gerekmektedir.
 
Ancak ne varki; teklif Belediye tarafından sümen altı edilir. Bafra`lı firma sahibi olayın akıbetini Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz`e sorar; `Başkan Neiş`le paylaştım konuyu, beklemede kalalım` dediği cevabını alır. Bunun üzerine Başkan Neiş`le görüşmenin yollarını arar ve bir randevu kopararak konuyu yeniden gündeme taşır. Başkan Neiş Clear Channel firmasının yetkilileri ile görüşmeyi kabul eder. Ancak; bu süreç yaklaşık 2 ayı geçmiştir ve Clear Channel firması bir başka ilde yatırıma başlamıştır.
 
Bu arada; Bafra Belediye meclisi Başkan Neiş`e Bafra Açıkhava Reklam işi`nin 10 yıllığına ihale edilmesi için yetki verir. Başkan Neiş; yetkiyi almasının ardından yaklaşık 1 yıl sonra Bafra Açıkhava Reklam İşi`nin ihalesine çıkar. Clear Channel ile görüşmeler yaparak Bafra`ya yatırım yapılmasına ikna eden Bafra`lı firma sahibi konu`dan haberdar edilmez. Ancak; çıkılan ihale`de ilgili reklam mecraları bir paragrafta kelime olarak geçmektedir. Ne adedi belirlidir, ne birim fiyatı! İhale metnini imzalayan dönemin hem iktidar hem de muhalefet meclis üyelerinin de imzasıyla neye göre belirlendiği ve kaçar adet kurulacağı belli olmayan keyfi bir ihale oyunu ile 2008 yılı kasım ayında yıllık 6.750_TL bedel ile 10 yıllığına 67.500_TL`ye ihale edilir. Üstelik ihaleye katılacak firmanın şartlarına göre hazırlanarak ve İhalede şeffaflık ve rekabet ortamı sağlanmayarak kamu yararı gözetilmeyerek.`
 
İddiaya göre;
AHMET TOKGÖZ; SÖZLEŞMEYİ NASIL İMZALADI`
Bafra`lı Firma Sahibi`ne `Aylık 3.500_TL kira istiyoruz` diyen dönemin Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz`ün Yıllık 60.000_TL teklif varken ve bunu kendisinin de bildiği halde, Başkan Vekili olarak Yıllık 6.750_TL`lik ihale sözleşmesini nasıl imzalamıştır`
 
İddiaya göre;
ŞÜKRÜ NEİŞ; İPTAL YETKİSİNİ NEDEN KULLANMADI`
Dönemin Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş; ihalenin imzalanmasını müteakip 15 gün içerisinde kamu yararı gözetilmediği ve gerçek bedelinden çok düşük fiyata ihale edildiği gerekçesiyle bahse konu ihaleyi iptal etme yetkisi bulunduğu halde bu yetkisini neden kullanmamıştır`
 
İddiaya göre;
ZİHNİ ŞAHİN; KONUYU YARGI`YA NEDEN TAŞIMADI`
2009 yılı mahalli seçimleriyle Bafra Belediye Başkanlığı koltuğu`na oturan ve kamuoyu tarafından `Dürüst Başkan` olarak bilinen Zihni ŞAHİN; göreve geldiği andan itibaren kulağına bu fısıltılar geldiği halde konuyu neden yargıya taşımamıştır.

  • BafraHaber Yorum
  • Peşkeşin ve ihanetin hikayesi bu yazıda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0