Papazın Evi Musiki Cemiyeti`ne Verilmiyor

Bafra Belediyesi Papazın Evi’nin Bafra Musiki Cemiyeti’ne kullandırılması konusunda yan çizmeye başladı.
Bilindiği üzere Papazın Evi olarak bilinen Gazipaşa Mahallesi’ndeki metruk bina, Eski Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu zamanında Bafra Musiki Cemiyetine kullandırılmak amacıyla Belediyeye tahsis edilmişti.

Eski Vali Güzeloğlu, Bafra Musiki Cemiyeti’nin Bafra’daki çalışmalarını takdir ederek Bafra’yı bu konuda ödüllendirmek istemiş ve Cemiyet yetkililerinden nasıl yardımcı olabileceğini sormuştu. Bafra Musiki Cemiyeti yöneticileri şimdiki yerlerinin cemiyet çalışmaları için uygun olmadığını ve Bafra’da Özel İdare’ye ait bir bina olduğunu söylemişlerdi.

Vali Güzeloğlu’nun çabaları ile Papazın Evi kültür ve sanat çalışmalarında kullandırtmak şartı ile Bafra Belediyesine tahsis edildi ve İl Özel İdaresi’nden restorasyon amaçlı kaynak çıkartıldı.
Restorasyonu biten Papazın Evi’nin Musiki Cemiyeti’ne verilemeyeceğini Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Samsun ve Bafra Basınına düzenlediği icraat programında öğrendik. Şahin, henüz karar vermediklerini söylüyor.

Musiki Cemiyeti’nin kullanması amacıyla şartlı olarak 20 yıllığına Bafra Belediyesine tahsis edilen binanın Cemiyete verilememe ihtimali sanatseverler tarafından tepki ile karşılandı.

 

Bu bina Bafra’daki sanatseverlerin çabası ile Musiki Cemiyeti’ne kazandırıldı. Belediyenin buradaki rolü sadece yasal bir gereklilik. Ancak belediye büyük bir fırsatçılıkla çark etmeye başladı. Belediyenin bu yan çizmesini anlayabilmiş değiliz. Ancak bu konuda sanatseverler ile papaz olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Konunun takipçisiyiz. Ayrıca proje masrafı dışında bir lira harcamadan bu binayı icraatları arasına koyup da basına takdim etmek de düşündürücü. Emanetin üstüne yat yetmemiş gibi bir de üzerinde rant elde et… Pes doğrusu.
Editör

  • BafraHaber Yorum
  • Papazın Evi Musiki Cemiyeti`ne Verilmiyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0