Öyle bir İlçe Başkanı Seçin ki...

Değerli Bafra Haber Okuyucuları, Bu sıralar Bafra`da ``üzerimizde sanki ölü toprağı var `` sözü sıkça söylenir oldu. Bu görüş, beklenen ve hak edilen gelişmenin ve hizmetlerin alınamaması ile ilgili sanırım. En büyük ilçe olmanın gereği yapılmıyor olmalı ki, böyle bir kanaat hâsıl olmuş olsun.

Yıllardır Samsun merkez ile boy ölçüştük. Ha il olduk, ha olacağız derken, yerimizde saydık durduk. Bu durumun birçok sebebi olabilir ama sebep yerine çözümlerinden biri üzerine dikkatinizi çekmek istiyorum.

İzlenimlerim odur ki; Bafra`mız, her konuda olduğu gibi, AKP camiasında da hak ettiği ölçüde temsil edilemiyor.

İl Başkanlığı seçimleri olsun, milletvekili yoklamaları olsun, delege sayısına oranla sonuca etki, hep beklenenin altında kalıyor.

Hizmet alımı açısından da, en büyük ilçe olmamıza rağmen, en çok hizmeti alabilmiş değiliz. Samsun kulislerinde, sosyal ve kültürel hayatında, bürokrasisinde de ilişkilerimiz oldukça zayıf görünümde.

Malumunuz, AKP ilçe seçimleri yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde mevcut ilçe başkanı İbrahim Semiz bir basın açıklaması yaparak ve tekrar aday olacağı sinyalini vermişti. Diğer adayların isimleri de ortaya çıkmaya başladı. Ortam giderek ısınıyor.

İktidar partisi olması nedeni ile bu seçimler Bafra için çok önemli.
Umarım AKP delegeleri de bu önemin ve sorumluluklarının farkındadırlar.
Bu seçimler biraz farklı geçeceğe benziyor.
Ancak talihsiz bir durumla karşı karşıyayız. Adaylar tuhaf bir yöntemle çalışma yürütüyorlar ve bu tuhaflık devam ederse kim kazanırsa kazansın Bafra`nın kaybedeceği bir sonuç doğabilir.
Nedir bu tuhaflık derseniz eğer;
her ilçe başkanı adayı ile birlikte, muhtemel bir belediye başkan adayının da beraberinde anılmasıdır.

Yani böyle olunca AKP delegesi, sadece ilçe yönetimini ve başkanını değil, beraberinde o yönetim ve başkanın belediye başkan aday adayını da seçmiş olacak.

Sizin anlayacağınız 1 alana 1 bedava`
Böyle bir durumda küskün sayısı bol olur, çatlaklar derin olur, başkanın arkası sağlam olmaz, yani kazansa da kaybeder, Bafra`da bundan zarar görür.
 Milletvekilliği aday adaylığı döneminde koparılan gürültüye rağmen, Bafra delegesinin ve ilçe yönetiminin aksine bir tablo ile karşılaşılmıştı.

İbrahim Semiz, Haluk Bülbül`e çalışmıştı ama Bafra delegesinin ve teşkilatının genel merkez üzerinde etkisizliği veya bilinmeyen dengeler yüzünden, Ahmet Yeni`nin yeniden milletvekili adayı olması Bafra teşkilatını hayal kırıklığına uğratmıştı.
 
Bafra teşkilatı Bu sefer genel merkez ile yıldızı barışık, vekillerimizle ve de sayın bakanımızla uyumlu çalışabilecek, Bafra`nın çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde tutabilecek bir yönetim ve bir başkan çıkarabilmelidir. Ve bunu seçimle değil seçim öncesi uzlaşı ve ortak akılla yapmalıdır.

Bu sefer de delege akıllı davranmaz ise yine yukarıdan bir müdahale gelebilir. AKP Bafra teşkilatı tek adayda birleşip arkasında durmaz ise, kukla bir adaya işaret edilir ve Bafra yine kaybeder.

Zaten sayın bakanımıza rağmen pek adım atılamıyor gibi. Demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan siyaset kurumun içinde demokrasi maalesef yok. Olsaydı sadece delegenin dediği olurdu, merkezi yoklama ve dayatmalar olmazdı.
 
Şahsen AKP`li falan değilim.
``o zaman senin derdin ne kardeşim`` diyebilirsiniz.
Ancak iyi bir ilçe yönetiminin,
iyi bir ilçe başkanının,
hesap soran,
adil davranan,
hizmet için Ankara`yı suyolu yapan,
proje üreten,
kaynak yaratan,
başkalarının çabalarını sahiplenmeyip
kendisi çalışan bir ilçe başkanının Bafra`nın üzerindeki ölü toprağını atmak için ilk adım olabileceğini düşünüyorum. 
Benim derdim sadece Bafra...
 
Bu bir takım oyunu. Takımın tüm oyuncuları iyi olmalı. İlçe başkanları, belediye başkanı, kaymakam, bürokratlar, oda başkanları, sivil toplum önderleri vs. vs. hepsi iyi oyuncular olmak zorunda.
 
İktidar partisinin ilçe başkanı da takımın en önemli oyuncusudur ve Bafra bu konuda çok iyi günler geçirmemiştir.
 
Hani, insan istiyor ki;
Tuttuğunu koparan, her kapıyı açan, ilişkileri düzgün, siyasi gücü yanında insani vasıfları da üstün, topu taca atmayan, mış gibi yapmayan, boş boş dolanıp takım gol atınca herkesten çok hoplamayan, vs. vs. bir ilçe yönetimi ve ilçe başkanı göreve gelsin de`
 
Üzerimizdeki ölü toprağı kalksın.
 
Kalın sağlıcakla
Selim Budakkıran

  • BafraHaber Yorum
  • Öyle bir İlçe Başkanı Seçin ki... içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0