Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

Değerli okurlarım bugünkü yazımda bir gönül dostundan, Ağbim,  arkadaşım,  Bafra ve Bafralı aşığı, hiçbir zaman ideallerinden vazgeçmeyen, yıllarca Musiki Cemiyetinde her türlü zorluklara rağmen yılmadan doğru bildiği yoldan ayrılmayan Ve de hiçbir karşılık beklemeden her platformda gönüllü olarak çalışan. NAMIK ANARAT’ın sohbetini yapacağım…

Takvimlere baktığımda tam bir yıl olmuş seni ebediyete uğurlayalı…

MEKÂNIN CENNET OLSUN…

Bana Gocabuba derdin ben de sana Emmi…

Burada sadece birkaç kelime ile seni anıyorum.. En kısa zamanda Bafra Haber’de hayatını anlatan bir yazı dizisi hazırlığı içerisindeyim. 

Bu gün evlerimizden dışarı dahi çıkamıyoruz. Emmi seni mezarın başında dahi anamıyorum…

Geride kalan tüm aile bireylerine, sevenlerine sabırlar diliyorum…

1948 yılında Samsun Bafra’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Bafra’da tamamladıktan sonra. Atatürk Üniversitesi ziraat fakültesini bitirerek Ziraat yüksek mühendisi oldu. 

Hacettepe üniversitesi Teknoloji Mühendisi olarak işe başladı daha sonra aynı üniversitenin çiftliğinde sorumlu mühendislik yaptı. İlçe tarım müdürlükleri ve Gerze kaymakamlık görevlerinde bulundu. 1986 yılında köy hizmetleri samsun il müdürü ve Toprak mahsulleri Samsun Bölge müdürlüğü sonucunda emekli oldu. Bafra musiki cemiyeti başkanlığının yanında birçok sosyal kültürel faaliyetlerde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Avrupa birliği destekli hibe programında Bafra kırsal kalkınma projesi müdürlüğü görevlerinde bulunda.  Neyzen Tevfik Kolaylı uluslararası edebiyat şiir etkinliklerinin komite başkanlığını yaptı… 

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

Aile içerisinde yıllarca yayla şenlikleri yaparak geniş bir yelpazedeki ailemizin tanışması, görüşmesi ve birlik içerisinde olunması için çok çabalar gösterdi ve de başardı..

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

Kısaca görev ve sosyal faaliyetlerini özetlediğim  Namık Anarat  19 Nisan 2019 günü vefat etti. 

20 Nisan 2019 günü evinin önünden alınarak çok sevdiği  Musiki Cemiyeti  binasının önünde yapılan tören ile  Asri mezarlıkta ki ebedi istirahatgahına defnedildi..

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

Değerli dostlarım Namık Anarat birkaç kelime ile anlatılamaz. O her yaptığı işi en güzel şekilde neticelendirmek ve en  güzelini yapmak için tüm fedakarlıkları yapar hiçbir karşılık beklemez ve kendisini hiçbir zaman öne çıkarmaz, olumsuzluklara karşı sakin ve tek cümlede şöyle söylerdi…

“Arkadaşlar bütün öneri ve görüşlerinizi değerlendireceğiz ve merak etmeyin HALLEDERİZ”

Emmi bende çok hatıraların var şunu biliyorum ki tanıştığın, beraber olduğun her kişide ve her kesimde olumlu hatıraların var. 

Hayatınla ilgili çok geniş anlamda çalışmalar yaparak dizi halinde yayınlamak benim için bir vazife olmuştur. 

Hatıraların, çocukluk,  gençlik yılların, görevlerindeki hassasiyetin, dostların hakkındaki görüş ve düşünceler İnşallah hepsini hazırlıklarım bitince yayınlayacağım.

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

 

Bu günlerde tüm aile bireylerimiz oldukları yerde mecburen dışarı çıkamıyorlar. Yazı dizimin tamamlanması için değerli kardeşim eşin Pakize Anarat İstanbul’da olması Bafra’da ikametinde bulunan bazı belge ve fotoğraflara ulaşamadığımdan onun Bafra’ya gelmesi ve dostlarının hakkındaki görüşlerini toparlamak için belli bir zamana ihtiyacımız var. 

Ömrün boyunca dürüstlükten, hiç ödün vermeyen Emmim senin yokluğun her platformda görülecektir.

Bafra Musiki Cemiyetinin kurucusu olan Amcamız Nafiz Anarat ve arkadaşlarını hürmet ve minnetle anıyorum. Ölenlerimize rahmet sağ olanlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu güne kadar Cemiyetimizde görev yapan her kademedeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bafra Musiki Cemiyeti Namık Anarat’ın Başkanlığına geldiği güne kadar adından da anlaşıldığı gibi sadece Musiki alanında faaliyet göstermekte idi.

Namık Anarat önce Türk Halk Müziği korosunu kurarak faaliyete geçirdi. Daha sonra ki senelerde Şiir kulübü,  Fotoğraf Kulübü, Resim Kulübü, Tiyatro Kulübü, Çocuk Kulübü gibi kuruluşları Cemiyet bünyesine kazandırdı. 

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

Cemiyetteki korolarımız ve kulüplerimizle birlikte çok başarılara imza atıldı. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı şiir ve sanat günleri düzenlenerek, çok ülkelerden şair, edebiyatçı, sanatçılar misafir edildi. Kazakistan Devleti tarafından düzenlenen Türk Dünyası toplantılarına katılarak Türkiye ve Bafra’mız temsil edildi. Korolarımız ve kulüplerimiz ile birlikte Avrupa’nın birçok ülkesine davetli olarak gidildi, konserler, sergiler düzenlendi.

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

 Namık Anarat’ın ölümünden sonra birçok faaliyet bir yıldır duraklama devri yaşamakta. Dileğimiz o dur ki temelleri atılıp faal duruma getirilen bu güzelliklerin bizden sonraki Cemiyet ve kulüplerin yöneticileri devam ettirir. Arzumuz ve dileğimiz odur.

Şiir Kulübü olarak Şair yazar Fatma Hatun Esen ile birlikte Neyzen Tevfik Kolaylı Sanat günleri için hazırlıklar yaptık. Yurt içindeki sevilen şair ve yazarlarımızı davet ettik ne yazık ki tüm Dünya’yı saran korana virüsü şimdilik bu faaliyetimizi durdurmak zorunda bıraktı bizleri. 

Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan İş adamı Osman Parlak, Edebiyat Dergisi yöneticilerine, Belediye ve resmi kurumlara teşekkür etmek istiyorum.

Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız

Namık Anarat biliyorum ki senin zamanın gibi faaliyetlerimizi yürütmek zor olacak. Bunu ölümünden sonraki bir yılda yaşadık. Arzumuz bu tür faaliyetlere sivil toplum örgütlerinin, Kamu kurum ve kuruluşlarımızın hele Bafra halkının sahip çıkması dileğimizdir…

Bizler seni

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ..

EMMİ MEKANIN CENNET OLSUN…

İdris ANARAT

21 Nisan 2010

  • BafraHaber Yorum
  • Namık Anarat’ın Ardından: Seni Unutmadık, Unutturmayacağız içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0