Küresel Tehdit ve Milli Tepki

Küresel ekonomik kriz, küresel ısınma-küresel siyasetin ülkemize yansımaları ulusumuzu yoğun bir psikolojik baskı altında tutmaktadır.Bu psikolojik baskı o kadar sistemli ve yoğundur ki milletimizin milli refleksleri adeta dumura uğramıştır.kendi çıkarlarını düşünme, kolay yoldan köşe dönme ve atalet sıradan davranış haline gelmiştir. Toplumun çoğunda bu tür davranışları görmek mümkündür ülkemizin ve milletimizin milli çıkarlarına yönelen dış tehditler(ABD-AB ve İsrail) ile bunların iş birlikçisi olan yerli hainler (PKK ve bölücü Ermeni uşakları) faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.
     Bu bölücü faaliyetler dış güçlerin desteği ve terör örgütünün tehdidiyle çeşitli kılıflar altında yürütülüyor.  Son günlerde Diyarbakır  ilimizde uygulanan iki dakikalık elektrik kesme eylemi doksan tane sivil toplum örgütünün organizesi ve malum güçlerin desteği ile kitlesel eyleme dönüştürülmek istenmektedir. Muhtemelen bu eylem diğer illerimize de yayılmak istenecektir. Bu eylemi organize eden yaklaşık doksan sivil toplum örgütünün menşei araştırılsın, kimler tarafından  kurdurulduğu milletin huzurunda açıklansın hiçbiri bu ülkede faaliyet gösteremez. Türkiye’de terör örgütlerini en ince ayrıntısına kadar çözen  istihbarat birimleri, Diyarbakır eylemini organize eden sivil toplum örgütlerini de  inşallah görürler.
      Emperyalist devletlerin gizli servislerinin desteklediği bazı sivil toplum örgütleri, çeşitli şekillerde devletimizin gücünü zaafa uğratmak için çalışırken kamu çalışanlarını kapsayan sivil toplum örgütlerinin demokratik kurallar içinde milleti aydınlatmaması, hatta beceriksiz insanların elinde dernekçilik oynamaları, milli tepkileri zayıflatmaktadır.
       Sonuç  olarak; Orta doğu coğrafyası yeniden şekillendirilmeye çalışılırken, ülkemizdeki bu sıkıntılı durum uzun süre devam edecektir. Asil milletimizin bu durumu aklı selim bir şekilde uyanık olarak takip etmesi, devletimizin iki bin yıllık tecrübesine güvenmesi,  birlik ve  beraberliğini devam ettirmesi,  ileride ülkemizin bu çalkantıdan güçlü bir şekilde çıkmasına vesile olacaktır. Bu günün süper güçleri bu coğrafyadan eli boş dönecekleri gibi kendileri de küçüleceklerdir.

  • BafraHaber Yorum
  • Küresel Tehdit ve Milli Tepki içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0