İstiklal marşımız müthiş bir şaheserdir

Toprağa kanını dökenlerle, kağıda heyecanını dökenlerin yazdığı müthiş bir şaheser.

     Geçmiş tarihi en az beşbin yıl öncesine dayanan büyük Türk milleti, zaman akışı içerisinde büyük destanlar yaratmış, tarihini şanlı zaferlerle donatmıştır.
    
     Tarihi akış içersinde bağımsızlık ve özgürlük savaşı da vermek zorunda kalan Türk milleti, yaptığı kahramanlık mücadelesi ile bu anlamda diğer mazlum milletlere de örnek olmuştur.
    
     20. yüzyılın ilk çeyreğinde yaptığımız İstiklal Savaşı’ da bir bağımsızlık ve özgürlük savaşıdır.Bu savaş yıllarında , milli şairimiz M. Akif Ersoy’ un yazdığı istiklal marşı, özgürlük yolunda verdiğimiz onurlu mücadelenin etkisiyle doğmuştur.
    
      İstiklal marşımız, büyük bir milleti, asırlarca ayakta tutacak kadar derin ve emsalsiz mısralarla örülmüştür. İstiklal marşımız, Toprağa kanını dökenlerle, kağıda heyecanını dökenlerin yazdığı müthiş bir şaheserdir. Mehmet Akif Ersoy’un büyüklüğü de burada gizlidir.   
     
     12 Mart 1921 tarihi Türk İstiklal marşının yazılıp ,TBMM’sinde kabul ediliş günüdür.1873-1936 yılları arasında yaşayan M. Akif Ersoy’ un Türk Milletine en güzel armağanı olan bu emsalsiz şiir ,hiç şüphesiz bütün dünya ülkelerinin milli marşları arasında en güzel marştır.Öyle ki bu marşta çizilen vatan tasviri başka hiçbir milli marşta yoktur.
    
       Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki  feda` Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda…
Yine bu marşta ifade edilen kahramanlık ruhuna başka hiçbir marşta rastlayamazsınız;        Kükremiş sel gibiyim ,bendimi çiğner aşarım.Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.Bunlar mucize bir söyleyiştir. Bütün Türk edebiyat tarihinde en güzel tasvirler ,en güzel duygulardır.Hiçbir dünya ülkesinin milli marşında bu kadar muhteşem ,gerçekçi ve ulvi bir vatan sevgisi ve kahramanlık ruhuna rastlanmamıştır.
    
       Bu marşı yaratanları ve yazanları saygıyla anarken Allah’tan; Türk Milletini kıyamete kadar vatanlı ,bayraklı,marşlı,özgür ve onurlu yaşatmasını diliyorum. 11. 03. 2010

  • BafraHaber Yorum
  • İstiklal marşımız müthiş bir şaheserdir içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0