Kaldırım sorunu ve yayalar

         Sadece Bafra’nın değil, Türkiye’deki birçok yerleşim yerinin sorunu yaya kaldırımları. Belki yerleşik şehir hayatına geç başladığımızdan belki de çarpık kentleşmeden bilemem ama bir kültür meselesi olduğu kesin bu yaya kaldırımları meselesinin.

          Şehir merkezinde yaşıyoruz, günümüzün çok önemli bir bölümü çarşıda geçiyor. Bu çok doğal ve kaçınılmaz bir durum. Ancak bu zamanın nasıl geçtiği önemli! Nasıl mı diyorsunuz` Stres, sıkıntılı, öfkeli çünkü bizim olan yaya kaldırımlarında yürümek imkânsız.

Esnaflarımız bütün mallarını kaldırımlara sermiş geçebilirsen geç, geçemezsen taşıt yolundan yürü. Taşıt çarpar yaralanır ya da ölürsen, önemli değil malım satılıyor ya, senin hayatından bana ne. Mantık bu. Esnaflarımız seyyar satıcı gibi, kaldırımlar işgal altında, zannediyorlar ki kaldırımlara malı yığarsak çok satılacak. Hal bu ki aslı yok. Biz senden alışverişi içerde yapacağız kardeşim bırak bizim kaldırımlarımızı, kullanalım yolda yürüyüp hayatımızı tehlikeye atmayalım.

          Hadiseye diğer yönden baktığımızda şehir görünümü berbat, görüntü kirliliği had safhada, ilkel bir manzara. Orta çağda yaşamıyoruz kardeşim gidin uygar şehirlere bir bakın buna benzer bir görünüm var mı` Tabi ki yok. Çünkü oralarda herkes birbirine saygılı o zaman sorunda çıkmıyor. Bizde daha iyisini yapabiliriz Ahi Evren ahlakını bir alabilsek….


           Konunu özüne dönecek olursak son günlerde bu yaya kaldırımları konusunda çok önemli ve olumlu gelişmelerin olduğunu yerel basından takip ediyorum. Bu çalışmayı başlatan Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin ve meclis üyelerini sonuna kadar destekliyorum. Daha önemlisi ise bu kampanyaya elindeki tüm imkânlarla destek veren Bafra Haber ekibini canı gönülden kutluyorum.

Bu sorun kolay çözülmeyebilir. Birçok engel çıkacaktır. Unutulmamalı ki devletin üzerinde güç yoktur. Yeter ki devletin kanunları uygulansın, devlet gücünü kullansın. Hiç kimse ses çıkaramaz halk da bu güzel uygulamayı destekler. Çünkü bu konuda canından bezmiş durumdayız. Oy kaygısına da hiç kimse kapılmasın o esnafların evinde ki aklıselim insanlarda bu uygulamaya destek vereceklerdir. Çünkü onlarda bu kaldırımları kullanmak zorundalar. Haydi, yöneticiler, haydi basın, haydi halkımız geri durmak yok bu meseleyi birlikte çözelim… Bafra’mızı modern, uygar ve güzel bir görünüme kavuşturalım… Esen kalın!

  • BafraHaber Yorum
  • Kaldırım sorunu ve yayalar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0