Kim Bu Arazi Vurguncuları

Bafra Bölge Hastanesinin ne olacağı yılan hikâyesine döndü. Son olarak hastanenin başka bir yere yapılacağı, bölge hastanesinin de 4 yıllık fakülte olarak tahsis edileceği bilgileri verildi.

Bu durumda yeni bir hastane alanı gerekiyor ki bu konuda da spekülasyonlar başladı. Bir süredir kamuoyunda bir iddia dolaşıyor. Bu arsanın yeri şimdiden belli, fakat bu yeri daha önceden bilen kişiler hastane çevresinde arazi satın almaya başlamışlar. Bu arazi vurguncuları arasında Belediye Meclis üyelerinden birilerinin de olduğu iddia ediliyor.

Bafra’yı böylesine ilgilendiren bir konuyu Samsun İl Meclisine taşımak da MHP İl Meclis üyesi Recep Kaplan’a düştü. Recep Kaplan bu arazi vurguncusu rantiyecileri ortaya çıkarmak için sözlü önerge verdi.

İşte Recep Kaplan’nın ajanslara düşen haberi:

Samsun İl Genel Meclis toplantısında MHP Grubu`nun Büyük Samsun Oteli ve Bafra ilçesindeki hastane inşaatıyla ilgili `rant` ve `çifte standart` iddiaları tartışmalara yol açtı.

Gündem dışı görüşmelerde MHP Grup Başkan Vekili Recep Kaplan söz aldı. Kiralanması kararı alınan Büyük Otel ile ilgili çifte standart uygulandığını ileri süren Kaplan, "Orada çizgi aşıldı. Ne hikmetse kıyı kenar çizgisini otelde aşamadık. Birileri bu otelin satılmasını mı, yoksa kiralanmasını mı istiyor` Bunda bir emin olalım" dedi. 

Kaplan, Bafra ilçesinde uzun zamandır kaba inşaatı yapılmış vaziyette duran hastanenin durumunu dile getirdi. Hastane dururken yeni bir hastane yapılmasına çalışıldığını dile getiren Kaplan, "Bu yeni hastanenin çevresinde kimler arasa sahibi olmuş, kimler arsa satın almıştır` Bu konu bir araştırılsın. Kimler bu rant içerisinde. Sözlü önerge veriyorum, konu komisyonlarca araştırılsın" diye konuştu.

AK Parti Meclis Üyesi Hakan Taşlı da Bafra ilçesinde büyük bir hastane yatırımının olduğunu, kaba inşaatı tamamlanan eski hastane binasının durumuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verilmesi gerektiğini dile getirdi. Toplantı, perşembe günü devam etmek üzere kapatıldı.

  • BafraHaber Yorum
  • Kim Bu Arazi Vurguncuları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0