Kazakistan yolcusuyuz

Kazakistan yolcusuyuz
Çok değerli dostlar bugün sizlerle Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen ile birlikte davet edildiğimiz Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Nazarbayev`in “bir amaç, bir hedef, bir gelecek programı kapsamında uluslararası dünya Türklerinin şair yazarları ile aydınları için düzenlenecek olan şiir ve sanat etkinlik programı hakkında bilgilendirmek istedim. 
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkıları ile gerçekleştirilen bu etkinliğe davet edilmemiz bizleri çok gururlandırdı ve sevindirdi. 
Allah izin verirse 10 Aralık günü Samsun Havaalanından saat 16.10’da İstanbul oradan da saat 20.50’de Kazakistan Almata şehri aktarmalı olarak 11 Aralık saat 09.00’da Çimkent havaalanında olacağız. 
Bizlere gönderilen programa göre 12 Aralık saat 10.00 da Çimkent Şehir Nur Otan Demokrasi parti başkanını ziyaret edeceğiz. Saat 12.00’de Çimkent Şehir Valisi bizleri kabul edecek ve aynı gün Tarihi yerler ile Müzeler ziyaret edilecek. 
13 Aralık günü saat 10.00 da Çimkent Sanat Okulu öğrencileri ile Uluslar arası edebiyat ve şiir söyleşileri yapılacak, Fatma Hatun Esen hanımefendi ile birlikte bizlerde bu söyleşileri Bafra olarak en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Saat 12.00 Türk Derneklerini ziyaret ve şiir dinletisine katılacağız. 
Saat 16 da Kazak hanlığının 550 yıl olması nedeni ile kutlama töreni.   «Baba Ruhu - Körfez Akışı  »  uluslar arası Füzuli ödül sahibi, şair yazar Kural Kömeğ`in eserlerinin dinletisi. (Bu törende şair Kural Kömeğin yazdığı “Dünya Türklerinin Marşı ve “Bauırjan Marşı Ünlü Kazak Türk sanatçıları tarafından canlı yayında ilk kez seslendirilecektir). Bizlerde kaleme aldığımız günün mahiyetini anlatan konuşmalar ve şiirlerimizle katkıda bulunmaya çalışacağız. 
14 Aralık saat 09.00-13.00 arasında Tarihi Sayram İlçesi İbrahit Ata, Karaşaş Ana ve diğer Türbeleri ve Arstan Bab Türbelerini ziyaret edeceğiz. Saat 14.00 ile 18.00 arasında Büyük Türk düşünürü Türkistan Şehri Hoca Ahmet Yesevi Türbesini ziyaret edeceğiz. Saat 18.00 itibari ile   «Bir Amaç, Bir Hedef, Bir Gelecek  » programı kapsamında düzenlenen Dünya Türklerinin şair yazarları ile aydınlarının ve derneklerin düzenlediği etkinliğin gecesine katılacağız. 
Değerli dostlar 15 Aralık günü Allahın izni sizlerin duası ile Vatanımıza ve Bafra`mıza geri döneceğiz. 
Bizleri heyecanlandıran bu güzel, duygulu şenliğe davet ederek bizleri memnun eden Kazakistan Cumhurbaşkanı sayın  Nazarbayev`e, Kazakistan Yazarlar Birliği Yöneticilerine, Tokat Kümbet altı Kültür Başkanlığı ile TİKA’ya teşekkürlerimizi gönderiyoruz. 
Sizlerden aldığımız sevgi ve güç ile değerli kardeşim Şair Fatma Hatun Esen ile birlikte Türkiye ve Bafra`mızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Hayırlısı ile döndüğümüzde inanıyorum ki Kazakistan hatıralarımızı, ziyaretlerimizi ve gördüklerimizi sizlerle paylaşmak bizim için bir gönül borcu olacaktır.
 Şimdilik hoşcakalın...
Saygılarımla...
İdris Anarat

  • BafraHaber Yorum
  • Kazakistan yolcusuyuz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0