İdris Anarat`tan Belediye Başkanlarına mektup

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanım ve Bafra Belediye Başkanım’a açık mektup
“Turizm Bölgesi olan Kolay Mahallesine Kültür Park”
Değerli okurlar, sizlerle bu gün bazı anılarımı paylaşmak ve idarecilerimize seslenmek bazı öneriler yapmak arzusu ile yazmak istedim.
Türkiye’mizin birçok şehirlerini gezdim. Dostlarla anılarımızı paylaştım. Her zaman gezdiğim yörelerde bizlerde Bafralı olarak neden böyle güzel bir kültür alanları yapamıyoruz diye devamlı kendime sordum. Bazen fırsat buldukça yetkili kişiler ile fikirlerimi paylaşmaya çalıştım.
Son olarak ziyaretime gelen torunlarımı Ankara’ya götürdükten sonra Eşim ile birlikte Ankara dönüşümüzü Amasya, Erbaa, Ladik üzerinden Samsun Bafra güzergahı olarak gerçekleştirdik.
Amasya’da çok ziyaretler yapmamıza rağmen özellikle gezemediğimiz 2013 yılında yapılan “Ferhat ile Şirin Aşıklar Müze” ve parkını ziyaret ettik. Anadolu  şıklar kültürümüzü bu müzede sanki canlı yaşadık. Daha önceki yıllarda geziler yaparken gezdiğimiz birçok Açıkhava kültür alanları ve Müzeler gözümün önüne geldi. Her zaman aklımda olan ve neden bizler yapamıyoruz sorusunu sordum kendime. Bu Kültür park ve müzelerinde köylerimizden toplanan eşyalar, geçmişimizi bize getiren her türlü sanat eserleri, ziyaret edenlerin zevk ile çektiği fotoğraflar gözümün önüne geldi. Bizler neden yapamıyoruz derken gerçekleşen bir Bafra Müzesinin yapılmasında emeği geçenleri tabiî ki takdir ediyoruz. 
Yeterli mi HAYIR.
Bu yazıyı kaleme almama neden ve bardağı taşıran son damla?
Erbaa ‘da dostlarımızı ziyaret ettikten sonra Ladik üzerinden dönerken inşaat halinde olan ve “girilmesi tehlikeli” yazısı asılı çok güzel bir park-ziyaret alanı ile karşılaştık. Eşimin ziyarete açılmamış girmeyelim demesine rağmen durdum ve dışarıdan da olsa incelemek istedim. Öncelike böyle güzel bir ziyaret yerini Ladik şehrimize kazandıran yetkililere teşekkür ediyorum. Tarih kokuyor, mazi yaşanıyor hatıralar dile geliyor.
Birkaç yöreden kısaca sizleri fazla meşgul etmeden hatırlatmalar yapmak istiyorum. Bursa İnegöl’de yapılan Kültür müzesi, Hacıbektaş şehrinde yapılan açık hava park ve müzesi, Tokat şehrimizdeki Kültür müzesi, Amasya’da Ferhat ile Şirin Aşıklar müzesi gibi daha çok misaller verebileceğimiz Türkiye’mizin güzellikleri.VE Ladik…?

Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Bafra Belediye Başkanımıza ve değerli yöneticilerimizden dileğim odur ki, Büyükşehir yasası ile Belediyesi kaldırılan ve Turizm Beldesi olan Kolay Mahallemize Bafra’mızın ve Kolayımızın yetiştirdiği şahsiyetlerin büstlerini de koyarak açık hava müzesi niteliğinde bir Kültür Parkı yapılması arzumuzdur. Bu parkta geçmişimize doğru bizleri götürecek eserleri, binaları maketleri inşa etsek. Neyzen Tevfikleri, Bedri Koraman’ları Bafra Tarihinde ismi olan şahsiyetleri tanıtsak. Okumuşlar köyü olarak bilinen Kolay Mahallemizin yetiştirdiği Hacı Hafız Mustafa efendileri, Samsun Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapmış olan Muzaffer Önder’leri, Bafra’mızdan ve Köylerimizden yetişen Paşa, profosör, hukukcu, doktor yazar vs. kişileri tanıtsak yaşayanlarımızın elindeki doküman eserleri sergilesek. Mazimizi bu güne taşıyan eski bina, kağnı arabaları, değirmenleri, saban ve düvenlerimizi vs. tanıtsak çok mu şey arzu ediyor veya istiyorum acaba…
Kolay Mahallemizde bu alan mevcut olup hemen Eski Belediye binamızın arkasındaki yıllardır park olarak kullandığımız yer çok müsait.
 Bafra Belediye Başkanımın 28 Temmuz 2015 günü Bafra Haber’de yayınlanan “40 Çocuk oyun parkı yapıyoruz” sözünü takdirle karşılarken, dostum arkadaşım Zihni hocamdan bu talebimizi de gündeme almasını arzu ediyoruz.
Çok değerli İdarecilerimiz ve Yöneticilerimiz hatırlatmak bizden. Gelin hep birlikte Kolay Mahallemize bu kültür park ve müzesini kazandıralım.
Sevgi ile kalın…
İdris Anarat
 

  • BafraHaber Yorum
  • İdris Anarat`tan Belediye Başkanlarına mektup içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0