Görücü usulü adaylar

       Seçimlere doğru partilerde hareketlenmeler, delege seçimleri, kamuoyu yoklaması vs, çekişmeler başladı. Sitemizde yazar arkadaşlarımızın yazılarına gelen yorumlara baktığımızda, Bafra’da MHP ve AKP’den başka parti yokmuş izlenimine kapılıyoruz.

        Önce şunu söylemek istiyorum, genel seçimlerde AKP’nin iktidara gelmesinde MHP, CHP ve diğer partilerin hepsinin rolü var bunu hepimizde biliyoruz. Her zaman karşımızdakini suçlamak kolay gelmiştir bize, bu biraz haksızlıktır. Unutmayalım karşımızdakini suçlarken işaret parmağımızı uzattığımızda geriye dönük üç parmakta bizi işaret eder.

        Gelelim yerel seçimlere. Bana göre Belediye başkanı seçerken particilik gözetilmez. Bafra’ya en iyi hizmeti kim yapacak, İlçemizi kalkındıracak en iyi projelere sahip kim olursa başkan o olmalıdır. Elbette partiler yarışıyor, önümüze tepeden inme , görücü usulü, adaylar konuluyorsa da birini seçmek durumundayız.

          Şöyle bir düşünelim seçildiği dönemlerde kim Bafra’ya en iyi hizmeti yaptı, ne kadar geliştirdi, artısı ne oldu.Seçim çalışmaları yapılırken karalama kampanyaları yerine , üretilen projeler üzerinde durulması daha akılcı olur kanaatindeyim. Kimin ne olduğunu, ne yaptığını az çok her kez biliyor.

             Geçen seçimlerde Hasan Aslan’a tepki oyları Şükrü Neiş’i başkan yaptı. İktidarın da AKP’de olması, belki Bafra bu sefer İl olur, iş olanakları artar, gibi düşünceler , seçim çalışmalarında gelir seviyesi düşük insanlara sunulan hediyelerde katkı oldu. Tabi seçim çalışmalarında bu tür yollara kim başvurmuyor ki`. Siyasetin  oyunları diyelim.Daha seçilmeden insanlara iş vaatleri kim vermiyor ki`.

         Söylediğim gibi Hasan Aslan’a tepki oyları, yeni bir yüz olan Şükrü Neiş’e döndü, Tabi Şükrü Neiş’in tepki oyları tekrar Hasan Aslan’a döner mi  bilemem hep birlikte göreceğiz. Bafra’da daha açıklanmamış adaylar var, ortak aday lafı dönüyor ortada.

        BBP parti başkanı Bilal Mürtezaoğlu da var. Her ne kadar şans tanınmayan Bilal Mürtezaoğlu’na da haksızlık etmeyelim, Partiye bakış açısından sevilmeyebilir ama şahıs olarak baktığımızda Bafra’nın insanı. Sakın yağ yaktığımı falan düşünmeyin BBP2li değilim, hiçbir zaman parti gözeterek yerel seçimlerde oy kullanmadım. Bafra’ya faydalı olacağını düşündüğüm adaya göre oy kullandım. Bilal Hocanın çıkardığı gazetede yazıyorum bilenler belki bu yüzden koruduğumu falan düşünebilirler alakası yok, ücretli çalışanı değilim ki maaşıma zam yapsın, ama Bafra’nın gençlerine iş verenlik yapıyor, ve kayıt dışı değil haklarını gözeterek yapıyor bunu. Hayırsever insanlarımızdan biri ayrıca ve bunu da yürekten yapıyor yıllardır,, bu yönüyle de takdir edilmesi gerekir, ihtiyacı olana koşuyor.

      Tabi seçimlerde ne kadar şansı olur bilemem ama Bafra’ya faydalı olacağına eminim. Başkan olduğunda yandaş gözetir mi` Her başkanın gözettiği kadar, onları aşmaz kanaatindeyim.

      Biz seçmenlerin, vatandaşların, istediği Belediye’nin yandaş ve aile aşiretine dönüşmemesi, her kesime eşit hizmet sunması. İlerleyen zamanda  tüm adaylar net açıklandığında , bakalım neler yaşayacağız, ne gibi çalışmalara, çekişmelere şahit olacağız, hep birlikte göreceğiz.

Sevgiyle Kalın

  • BafraHaber Yorum
  • Görücü usulü adaylar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0