Gönül Dostlarına Kulak Verelim

Gonul dostlarina kulak verelim
Yazmak, güzel konuları kaleme alabilmek, güzel düşünebilmek, güzeli görebilmek, muhabbet, Aşk şiirlerini dillendirmek isterdim.
Ne çare ki, elimiz ne kaleme ne kağıda, gönlümüz ne muhabbete nede aşk’a gidiyor…
Değerli hocam Rahmi Serin efendiyi İstanbul Şile’deki evinde ziyaret ettim. Aynı burukluk içersinde paylaştık gönlümüzden geçenleri, Hocam neyi paylaşamıyoruz, neyin peşindeyiz Dünyanın ve yurdumuzun bu karanlık güçlerin elinde neden oyuncak gibi oynanmasına müsade ediyoruz.
Dediğimde,
İdris evladım, bizler dinimizin bize verdiği o güzel nasihatleri terk ettik. Her birimiz kendi söylemlerimizin doğru olduğuna inandık. 
Diye sözlerine şöyle devam etti.
Hani beraber Tasavvuf nedir çalışması yaparken geçilecek merhaleleri incelemiş ve sonuç olarak Hakikat merhalesindeki  “Bütün varlığı tek gözle görmek”(Şu iyi, şu kötü. Şu güzel, şu çirkin. şu Müslüman,şu dinsiz. v.s.) diyerek ayırım yapmamak hepsine Allah yarattı diye bakabilmek hoşgörülü olmaktan geçiyor Kamil İnsan olmak…
Ve sohbetimiz böylece devam etti… 
Değerli hocam ile Mayıs ayında Batman ziyaretimizde orda ki kardeşlerimizle can cana gönül gönüle olduk. Gönüllerini evlerini bizlere sonuna kadar açtılar. Mevlana Halid-i Zilan türbesini beraberce ziyaret ettik. Orda yalnız sevgi saygı, muhabbet Aşk vardı.
 Bizim acılarımız bir, sevgilerimiz bir, sevgililerimiz bir, vatanımız bir, ezanımız bir, bayrağımız bir. Artık her gün acı haberler, şehitlerimiz, gözyaşlarımız dinmeli. Beraber paylaşmayı öğrenmeliyiz.
Dış mihrakların oyunlarına artık dur demeliyiz.
Kimliği ne olursa olsun bizler kardeşiz.
Bir gönül insanı olan, Mürşidi Kamil Seyyid Mevlana Halid-i Zilan hazretlerinin hayatını incelediğimde gönlü, sevgiyi, paylaşmayı Muhabbet ve Aşk’ı ne güzel dile getirmiş. 
Türkiye’nin tüm illerinden Batman Beşiri’deki türbesini Mayıs ayında ziyaret ettiğimizde, her ilden, her topluluktan onun etrafında toplanan o gönül insanlarını görünce Dostun ne olduğunu daha iyi anladım. Mevlana Halid-i Zilan insanları sevgiye, muhabbete, Aşk’a davet ediyor. Aynen Mevlana Celaleddin hazretleri gibi “kim olursan ol bu kapı sevgi kapısıdır gel diyor.”
Dostlar gelin artık paylaşmasını öğrenelim. Hacı Bektaşi Velilere, Hacı Bayramı Velilere, Mevlana Celalettin Rumilere, Mevlana Halid-i Zilanlara, Yunus, Karacaoğlan, Aşık Veysel’lere kulak verelim.
Allah bize o kadar güzel bir vatan bahşetmiş ki onun kıymetini bilelim. Paylaşmasını öğrenelim.
Terör örgütlerine fırsat vermeyelim, bizleri ayırmak bölmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyelim.
Ateş düştüğü yeri yakar demişler. 
Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor. Geride kalan ailelerine sabırlar temenni ediyorum.
İçimden geldiği gibi sizlerle gönlümden geçenleri paylaşmak istedim.
Gönlünüz hoş olsun. 
İdris Anarat
  • BafraHaber Yorum
  • Gönül Dostlarına Kulak Verelim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0