Gazeteciler memurunuz değildir.

Aşağıdaki yazı  “Hangi Okul çelenk Sunma Törenlerine Katılmıyor” başlıklı yazımız üzerine Bafra Kaymakamı Sayın Ayhan Boyacı tarafından resmi yazı ve sayı ile tarafımıza postalanmıştır. Yazı üzerine Kaymakamlık Yazı işleri müdürü ile irtibata girilmiş ve aşağıda açıklayacağımız sebeplerden ötürü rahatsızlığımız ve hassasiyetimiz bildirilmiştir. Yazı işleri müdürü, savunduğumuz tezde haklı isek kendisinin özür dileyeceğini ve kurban bayramından sonra Kaymakam Beyin büromuza gelip bizi ziyaret etmesini teklif edeceğini bildirmiştir.
Bu süreç içerisinde mesleki kanaat önderlerinden ve hukuk danışmanlarımızdan da aldığımız destekleyici bilgiler ile haklılığımıza inancımız artmıştır. Hafta sonu şehir dışında olduğumuz sebebi ile bu konuyu bu haftaya bıraktık.
Bu konuyu bugün kaleme almamıza kaymakam beyin gazetemize gönderdiği tekzip niteliğindeki yazı da sebep olmuştur.

Sayın Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı,
Basın hür ve bağımsızdır.
Şâhısınıza ve makamınıza hitaben yazmış olduğumuz yazıdan dolayı kurumumuza bir bilgilendirme yazısı yazarak, iddiamızı araştırıp, iddia edildiği gibi bir olayın vuku bulmadığını bildirebilirdiniz.

Bunun yerine aşağıdaki yazı ile kurumumuza ders ve uyarı verdiniz.

Gazeteciler kaymakamlık makamının memuru değildir.
Basın Anayasadan aldığı güç ile dünyanın en özgür kurumudur.

Bu güç ve özgürlük basının sınırsız sorumsuz haber-yorum yazabileceği anlamına gelmez.
Basın sadece kamuoyuna karşı sorumludur.
Basın; yanlış ya da yalan haberinin bedelini vicdanen okurlarına ve hukuki yönden de adli mercilere öder.

Kaymakamlık makamı da kendisini ilgilendiren bir haberden dolayı tekzip hakkını kullanır ve hukuksal yöntemlere başvurur.

Yazınız “bundan böyle” diyerek uyarı ve haberleri nasıl yapacağımız belirtilerek de ders verme niteliğindedir.

Oysa özür yazımızda da açık ve samimi bir şekilde belirttiğimiz gibi biz dersimizi aldık ve özeleştirimizi en iyi şekilde yaptık.
Bizim dersimizi aldığımızı belirttiğimiz bir yazıya karşılık her ne kadar rica olarak da olsa yazınız bizde rahatsızlık yaratmıştır.
Bu tür tutum ve davranışlar özgür basın üzerinde bir gölge gibi duracaktır.
Saygılar

 

Bafra Kaymakamlığı
Yazı İşleri Müdürlüğü
Sayı : B.05.4.VLK.4.55.40.02/621.04/2918

Sayın Bafrahaber.com
Sitenizin 12.11.2009 günkü yayınında “Hangi Okul çelenk Sunma Törenlerine Katılmıyor” diye haber yapılmış; ertesi gün aynı köşede “Yanlış Haber Yaptım Özür Diliyorum” editör imzası ile olayın yanlış haber yapıldığı duyurulmuşsa da bundan böyle bu tür haberlerin ciddi ve detaylı araştırılıp, yetkili kişilerden bilgi alınarak yapılması ve bu konuda tüm personelin bilgilendirilmesini önemle rica ederim.
Ayhan Boyacı
Bafra Kaymakamı

  • BafraHaber Yorum
  • Gazeteciler memurunuz değildir. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0