Ganican`a acil kan gönüllüsü olur musunuz`

Ganican Küçük, 10 yaşında Lösemi hastası (kan kanseri). 15 gün önce 4 yaşındaki kız kardeşinden alınan ilikle nakil yapıldı.
Adana`dan Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi’ne sevk edildi ve ilik nakli burada gerçekleştirildi.

Ganican`ın, her gün iki kez kanın içinde bulunan ve pıhtılaşmayı sağlayan trombosite ihtiyacı var.

Kan gurubu AB+ pozitif dört gün önce fakülteden haber verildi bana.
Sağ olsun duyarlı insanlardan 4 kişi ulaştı ama kan verirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilemediğimiz için iki kişiden kan alınabildi.

Ganican’a kan vermek isteyenler kan vermeye gelirken çikolata, yağlı yiyecekler (döner gibi ) yememeleri gerekiyor, çünkü bu tür yiyecekler kanda yağ oranını artırıyor ve alınan kan bir işe yaramıyor.

Trombosit sağlıklı insandan 4 günde bir alınabiliyor.
 Vücut yeniliyor, sağlıklı kan verebilecek her insandan rahatlıkla alınabilir. Kanın içinden trombosit alınması için üç saatlik bir zamana ihtiyaç var. Lütfen küçücük bir çocuğun yaşaması için sizlere ihtiyacı var. Eminim duyarlı insanlarımız Ganican`ın hayatına dokunmak isteyecektir.

AB+POZİTİF Kan gurubu olan duyarlı insanlarımıza sesleniyorum lütfen hayata döndürmek adına, yardımlarınızı esirgemeyin. Kan bağışı yapmak için Ondokuzmayıs üniversitesinin KAN BANKASINA gidip, “Ganican Küçük adına kan vermek istiyorum” deyin. Hepsi bu kadar.

Ama yaptığınız iyilik o kadar büyük ki bir çocuğa hayat vereceksiniz bundan büyük insani davranış olabilir mi` Ganican`ın babasının telefon numarasını veriyorum, ayrıca benim telefonumu da veriyorum.
Aracı olmayıp kan vermek isteyenleri, götürebiliriz.

GANİCAN`IN BABASININ TELEFON NUMARASI: OĞUZ KÜÇÜK 0 536 682 23 75

BENİM TELEFON NUMARAM: 0530 328 08 00
SEVGİYLE SAĞLIKLA KALIN
Gonca Cezayirli

  • BafraHaber Yorum
  • Ganican`a acil kan gönüllüsü olur musunuz` içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0