Fakülteleri Suatların olmadığı yerde Kayalar yapar

Yine de bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmek, durumu sadeleştirmek gerekiyor. 
Bu yazıyı yazmazsak; Bafra Haber, Ahmet Yeni`ye takmış gibi bir algı alıp başını gidecek. AK Partililer de, vekillerini eleştiren Bafra Haber'in partilerine de karşı olduğunu sanıp Bafra Haber`e gönül koyacak... 
Doğrusu hiç istemediğimiz ve kabul edemeyeceğimiz bir durum. 
Böyle anlaşılacak diye yazmaktan da imtina etmeyeceğiz tabiki. 
Anlayacağınız yazmaya devam. 
Bafra Haber`deki hiçbir haber, masaya oturulup, şu adamı bitireyim, kara çalayım, kötüleyeyim niyeti ile yazılmaz.
Bafra Haber somut olgular, olaylar üzerinden haber yazar. 
Bafra Haber`in Ahmet Yeni ile ilgili bir haber ya da yazı yazabilmesi için Ahmet Yeni`nin “bir şey yapması” ya da “yapmaması" gerekir. 
Fakülte ile ilgili tüm haber ve yazılar da Ahmet Yeni`nin attığı paslar üzerine yazılmıştır. 
Bafra Haber, atılan paslar ile haber yazıyor da Ahmet Yeni ne yapıyor? 
Bafra`da Fakülte yapma meşalesini yakan Bafra için Hepimiz platformu, HİÇBİR YERDE, HİÇBİR ZAMAN, “FAKÜLTEYİ BİZ YAPTIK, FAKÜLTEYİ BİZ YAPTIRDIK demediği halde; 
Ahmet Yeni çıkıyor: Fakülteleri biz yapıyoruz, Fakülteler imza atmalar ile yapılmaz.” diyor. 
Ahmet Yeni, kendi kendine gündem yaratıyor. Her iki yaklaşım hem doğru hem de yanlışlar içeriyor. “Fakülteleri biz yapıyoruz” demek doğrudur. 
Bu sözü Bakan Suat Kılıç gibi biri söylerse, cuk diye oturur. 
Çünkü Fakülteleri bir siyasetçi olarak o yapıyor. Bu sözü Ahmet Yeni söylerse cortdiye oturur. Çünkü Ahmet Yeni, bağışçının parası ile siyaset yapıyor...
Fakülteler imza atmalar ile yapılmaz doğrudur. 
İmza kampanyaları ile fakülte yapılacaksa Dingil`in dediği gibi her ay bir kampanya yapılırdı. Ama Fakülteler imza atmalar ile yapılmaz sözü de yanlıştır. Çünkü imzalar; fakülteler bir an önce yapılsın diyedir, ortaya bağışçıların çıkması içindir, bağışçıların daha fazla heyecanlanması içindir, ödenek bulamayan siyasetçilerin en azından bürokratik yolları bir an önce açması, elinde 60 Bin imzanın verdiği kuvvet ve arzu ile YÖK yoluna revan olması içindir. 
Yoksa öyle havaalanında rastgele görüp fakülte istemekle değil! 
Yukarıda yazdıklarımın özeti şu: 
Ahmet Yeni, ortada aksine bir iddia olmadığı halde yani halk arasında fakülteciler, imzacılar olarak bilinen Bafra İçin Hepimiz platformu üyelerinden toplu ya da kişisel olarak FAKÜLTEYİ BİZ YAPTIK, FAKÜLTEYİ BİZ YAPTIRDIK gibi bir açıklama olmadığı halde bu tür sözler sarf ediliyormuş gibi her fırsatta çıkıp “Fakülteleri biz yapıyoruz, tantana ile imza toplayıp, milleti rahatsız etmelerle fakülteler yapılmaz, sahip çıkmaya çalışanlar, takılanlar var” diyor.
Ahmet Yeni, bu sözleri sarf ederken muhataplardan Bafra İçin Hepimiz platformu; “Biz Horozuz, iş yaparız” gibisinden cevap vermiyor. 
8 trilyon para basan Bağışçı Kaya Aşçı ve ailesi de cevap vermiyor. 
Bafra`ya bugüne kadar -belki de Ahmet Yeni yüzünden son kez- en büyük bağışta bulunan Aşcı Ailesi yok sayılıyor. 
8 Trilyon; Fakülteler sanki para ile değil de sadece siyasetçilerin iradeleri ile yapılıyormuş gibi iç ediliyor. 
Yukarıda son kez dedim çünkü: Hangi bağışçı trilyonlarının üstüne konulan bir şehirde bağış yapar. En mütevazısının dahi böyle rol hırsızlığına -Bir dostumun deyişiyle- fakülte hırsızlığına müsaade edeceğini sanmam. 
Ahmet Yeni`nin fakülteleri biz yapıyoruz sözünü, patronun arabası ile hava atmaya benzetiyorum. Ahmet Yeni, Aşcı Ailesinin parası ile caka satıyor. 
Ezcümle; Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'ni, Ne Bafra için Hepimiz Oluşumu, Ne de Ahmet Yeni yaptı! 
Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'ni, Aşcı Ailesi yaptı. 
Çünkü Fakülteler "PARA" ile yapılır. Fakülteleri, Kayaların olmadığı yerde Suatlar, Suatların olmadığı yerde Kayalar yapar. Ahmetler de üstüne yatar...
Vesselam... Ali ihsan Başaloğlu 
Editör Bu yazı bir üçlemedir. İkinci yazıda Ahmet Yeni ne yapmaya çalışıyor irdelenecek. Üçüncü yazı da ise Ahmet Yeni ve avanesinin Bafra Haber'i çökertme girişimleri deşifre edilecek.

  • BafraHaber Yorum
  • Fakülteleri Suatların olmadığı yerde Kayalar yapar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0