Dünya lösemili çocuklar haftası

LÖSEV-Lösemili Çocuklar Vakfı olarak bizler din, dil, ırk, sınır tanımayan çocukluk çağı lösemi hastalığının tüm dünyada önlenmesi ve tedavisinde %100 başarıya ulaşmak amacıyla lösemisiz bir dünya düşlüyoruz.
Birbirlerinden habersiz, hayatta kalma savaşı veren, ayrı dilleri konuşan ama aynı kaderi paylaşan bu çocuklarımızın 30 Mayıs - 5 Haziran 2009 tarihlerinde "8.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası" aracılığı ile bir araya getirmek için yola çıkmış bulunmaktayız.
Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası ile;
*Dünyada hızla artan lösemi vakalarına karşı dünya kamuoyunun dikkatinin çekilmesi
*Lösemili çocukların ve ailelerinin karşılaştıkları ortak problemlerin Türkiye ve dünya gündemine getirilmesi
*Lösemili çocukların ve ailelerin sorunlarına kalıcı çözümler sağlanması
*Löseminin tedavi edilebilir ancak pahalı ve çok yıpratıcı bir hastalık olduğunun vurgulanması
*Lösemili çocuklar ve aileleri arasındaki dayanışmayı arttırmaya yönelik bir platform yaratılması
*Bu hastalığı yenmede ilaç tedavisinin tek başına yeterli olmadığı ve psikolojik desteğin de en az kullanılan ilaçlar kadar tedavide etkili olduğunun vurgulanması
*Löseminin önlenmesi için eğitsel çalışmalara daha çok önem verilmesi, çevresel risk faktörlerinden çocuklarımızın korunması, doktorlar ve diğer tıp çalışanlarının bu amaçlara ulaşmak için her zaman desteklenmesi
*Yeni bir fikirle çıktığımız bu yolculukta ülkemizin sesinin duyurulması, LÖSEV`in önderliğinde bu haftanın gelenekselleşmesini sağlayarak Türk tıbbının başarılarının gösterilmesi, sağlık turizminin arttırılması hedeflenmektedir.
            Bafra`da da bildiğiniz gibi her sene Ramazan sokağında  açtığımız stantta, sattığımız ürünlerin gelirini Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneğine bağışlamaktayız. Sizlerin yardımlarıyla ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz hizmet Lösemili çocuklarımıza nasıl dönüyor.
           
Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), tedavi için şehir dışından gelen ve maddi zorluklar çeken hasta ve yakınlarına `ev hizmeti` veriyor.
LÖSAM, tedavi için gelen hasta ve hasta yakınlarına maddi sıkıntı içerisinde olan ve Samsun`da kalacak yerleri bulunmayan ailelere verdikler ev hizmetiyle destek oluyor. Yardımseverler tarafından verilen bağışlarla alınan dairede ailelerin normal hayatlarını yaşayacakları her imkan mevcut. Mutfak malzemesi olarak buzdolabından derin dondurucusuna, oturma salonu olarak televizyonundan koltuk takımına kadar her şey düşünülmüş durumda. Akşamları misafir edilen hasta ve yakınlarının rahat bir şekilde uyumaları için ranza şekilde oluşturulan yataklar da bulunuyor.
       Kim ister çocuğunun hasta olmasını, oldukça pahalı ve uzun süreç isteyen Lösemi doğru ve zamanında tedavi edilmesiyle artık korkulacak hastalık olmaktan çıkıyor. Maddi külfeti ağır olan bu hastalıkla mücadele eden ailelere sizler ellerinizi uzattığınız zaman birazda olsa yüklerini paylaşmış oluyorsunuz, her zaman dediğim gibi bir denizyıldızı kurtarmaya ne dersiniz`  Acılar paylaşıldıkça azalır.
  Sevgiyle kalın

  • BafraHaber Yorum
  • Dünya lösemili çocuklar haftası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0