Cumhuriyet Şiir Dinletisi

27 EKİM 2015 Salı gecesi Bafra Musıki Cemiyeti Şiir Klübü Başkanlığı ve Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığınca tertip edilen Cumhuriyet Şiir dinletisine devet edildik.
Geceye katılan araştırmacı Şair Yazar arkadaşlarımız ve her iki derneğin yönetimleri ,geniş kapsamlı bir halk topluluğu ile şiirler okundu,sohbetler edildi . 
Bu güzel geceyi düzenleyen her iki dernek yöneticilerine yine hiçbir fikir ve görüş ayrılığı yapmadan gönülden katkıda bulunan şair arkadaşlarımıza İstanbul, Samsun, Alaçam ve komşu ilçelerden gelen misafirlerimize bilhassa gecenin çoğunluğu olan bayanlarımıza teşekkür etmek hepimizin borcudur.
Geceye katılan Cumhuriyet ve Atatürk şiirleri ile gönüllerimizi ferahlatan değerli Yazar Şair arkadaşların o güzel içten sohbetleri gerçekten görülmeye değerdi.
 Şahsen Şehrimizin idareci kadrosu ile tüm sosyal içerikli derneklerin burada olmasını arzu ederdim. Bilhassa bu anlamlı geceye tüm siyasi parti yöneticileri ve secim arefesinde olduğumuz şu anlarda değerli Bafralı adaylarımızın burada olmasını elele gönül gönüle birlik ve beraberliğimizi fotoğraflamamızı arzu ederdim.
Şunu biliyorum ki yukarıda bahsettiğim tüm kuruluş ve dernekler gönülden bu dileklerime iştirak ediyorlar, sadece Bafra’mızda düzenlenen sosyal içerikli gecelere bende dahil olmak üzere zaman ayıramıyoruz. Bunu ifade etmemin en önemli tarafı görüşümüz ve fikirlerimiz hangi yönde olursa olsun amacımız biliyorum ki bu topraklar üzerinde en güzel şekilde yaşamanın yolunu çizmektir. Ayrı fikirlerde olmasak zaten güzeli ve doğruyu bulamayız.
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sayın Hocam Fazilet Canıgür ile yaptığımız sohbet karşılıklı fikir alış verişimiz bence çok faydalı oldu.Tekrar görüşmek dileği ile ayrıldık.  Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. Böyle güzel gecelerin tüm sosyal içerikli dernek ve kuruluşlar ile idareci ve yöneticilerimizle halkımıza açık düzenlenmesinde yardımcı olunmasını arzu ediyorum.
Cumhuriyet Şiir dinletisi gecesinde sohbetleri ile gönüllerimize taht kuran Efsane Kaptan lakaplı bunun yanında 7 adet kitap yazarı değerli ağabeyimiz Kemal Kopuz bizleri aldı mazideki güzel anılara götürdü.
İstanbul’dan ziyaretimize gelen, İstanbul basının "Bafra aşığı" diye tanıdığı ünlü gazeteci Hasan Kılıç  anılarını anlatırken hep birlikte Bafra Lisesi sıralarına gittik o elleri öpülesi öğretmenlerimizi andık .
Bizler insanlarımızı seviyoruz, vatanımızı seviyoruz, Atatürk ve Cumhuriyeti seviyoruz, dinimize bağlıyız, ayırımcılık fitne ve bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere bu güzel beraberliğimizle cevabımızı veriyoruz. 
Tüm katılımcılara teşekkür etmek benim gönül borçum. 
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..
Acizane bu güzel gece için yazdığım şiirimle sizleri saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum.









Vatanı düşman işgal etmiş,
Vazifesi  göğsünü germek her ferdin
Yeter artık ayağa kalkması gerek bu Milletin
Mustafa Kemal,kurucusu  Cumhuriyetin

Ülemadan Ustazade Hasan Fehmi
Kolaylızade Hafız Mustafa efendi
Bir telgraf çekerler Mustafa Kemal’e
Bafra olarak seninleyiz ya istiklal ya ölüm diye

Devrimler yapıldı Hurriyet için tek tek
Cumhuriyeti hak ediyordu bu kutlu millet
Din ile Devlet işlerini ayırdı bilerek
Borcumuzu ödedik ona ATATÜRK diyerek.

Ey dinsiz diyenler,ne ile ölçersiniz kendinizi
Çok mu tarafsız tutarsınız terazinizi
Gelin açık secik anlatın kimliğinizi
Bizler hem severiz Atatürk ‘ü hemde dinimizi..

Çok ağır konuşurmuş derler  Kolaylı Neyzen’i
Ne demiş,gerçekler üzermi ki şimdi 
Neyzen Tevfik ifadesiyle
“Evet doğuracaktı bir gün elbet anan seni
Atatürk Vatanı kurtarmasa,bilirmiydin baban kimdi…”

Bu günlerimize şükretmek gerekli
Sabırla  birbirimizi dinlemek gerekli
Hoşgörü içinde sevgi vermek gerekli
Hep birlikte yaşasın CUMHURİYET demek gerekli..

Saygılarımla...
İdris Anarat

  • BafraHaber Yorum
  • Cumhuriyet Şiir Dinletisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0