Başkan Şahin neyi bekliyor

Maalesef Bafra`da ne demokrasi var ne de hukuk. Bafra Belediye Başkanı`ndan habersiz imara ve kanunu aykırı bir şekilde bir yol açıldı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, bu yoldan habersiz olduğunu beyan etti. Biz de aksini ispat edene kadar kendisini bu yolun açıldığından habersiz varsayıyoruz. Bafra`da kendisinden habersiz bir şekilde yol açılması kelimenin tam anlamıyla bir yönetim faciasıdır. Yine de birilerinin bu tezgahı kurduğunu ve yolu açtığını varsayalım. Asıl facia Başkan`ın bilgi sahibi olduktan sonra yaptıkları veya başka bir deyişle yapmadığı/yapamadıklarıdır. 
Bir şehirde Belediye Başkanından habersiz imara ve kanuna aykırı bir iş yapıldığında bunun bir bedeli ve yaptırımı olmalıydı. Bunlarda çok basit bir dille: Yapanı cezalandırmak ve yolu kanuna uygun hale getirmek. 
Başkan Şahin ise kulağının üstüne yattı. Sandı ki bu konuşulmaz, ortaya çıkmaz, unutulur gider. Yani Halkı ve Bafra`nın gözünü kulağını aptal yerine koydu. Normal demokrasilerde; o yolun açılması emrini veren, bu planı yapan ve yapanlar cezalandırılır. İbret olsun diye de görevden alınır. Görevden alınır ki, bundan sonra gelenler bir daha akıllarından dahi geçirmesinler, geçiremesinler. Ve derhal yol kapanır. Kamuya da bununla ilgili bilgi verilir. 
Öyle olmadı... Başkan en az 1 ay önce bildiği yolsuzluğu bilmiyormuş gibi davrandı. Bugün itibari ile en az 8 gündür de Basın yolu ile biliyor. Herhangi bir şey yapılmış değil. Artık akıllara değişik şeyler geliyor. Acaba Belediyenin şer çetesi ve hukukçuları yasal olmayan bu yolsuzluğu hukuklamanın mı peşindeler. 
Başkan Şahin neyi bekliyor? Tamam, ondan “görevden almak” vs gibi demokratik tavırları beklemiyoruz. Başkan Şahin zaten sırf basında geçtiği için en doğru kararları almaktan vazgeçecek bir kişiliğe sahip. Bunun örneklerini daha önce de gördük. Şehirden habersizleri, Suça göz yumanları, Suçluların cezasını vermeyenleri, Suçluların işbirlikçilerini bir gün halk cezalandıracaktır...
Editör

  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin neyi bekliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0