Bafra`da seçim nabzı

AK Parti teşkilatlardan sorumlu Samsun İl Başkanı Yardımcısı Adem Güney’in açıklamaları aday gösterilmeyen  halihazırdaki Belediye başkan adaylarına hem aba altından sopa göstermek, hem ağızlarına bir parmak bal çalmak şeklindeydi. Güney,’ adaylık konusunda kendine yer bulamadı diye başka partiler içinde, arayış içine girilmesi, makam ve koltuk kavgasıdır, bu şekilde hareket edenler olursa yasal haklarımızı kullanırız şeklinde açıklamalarıyla aba altından sopa gösterirken, eğer aday gösterilmeyen arkadaşlarımız sebat eder, partilerini değiştirmez, partiye zarar verici hareketlerde bulunmazlarsa siyaset uzun soluklu bir yarıştır, ilerde kimin ne olacağı belli olmaz, bugün belediye başkanı olmaz ama yarın, ileride ne olacağı bilinmez ‘ şeklindeki ifadeleriyle de küskünlerin ağzına bir parmak bal çalıyor.

     Genel Merkez tarafından, halkın iradesi dışında, saf dışı bırakılan adaylara uyguladıkları emrivaki tutum ne kadar ahlaki ve şık acaba` Dört milletvekilinin koyduğu ağırlıkla Şükrü Neiş’in aday gösterilmediği haberi Bafralılarda şok etkisi yarattı. Parti içinde temizeller operasyonumu düzenleniyor`, eğer öyle ise tabandan değil tavandan başlamaları gerekir. İlçemizde Belediye Başkan seçimlerinin kafaları karıştıran, en karışık seçim dönemi bu dönem. Sağda solda konuşulan, Şükrü Neiş’e yapılanın haksızlık olduğu, bir kısmının da aday gösterilmemesinin iyi olduğu, yani Neiş’in bunu hak ettiği. Yerine aday gösterilen Zihni Şahin’in çok iyi bir insan olduğu, fakat sık parti değiştirdiği için güvenilirliğini yitirdiği, ve liderlik vasfının olmadığı yönde. Ayrıca meclis üyelerinin kim olacağı ve üyeliğe Bafra’nın tepkisini almış kişilerin  başvurduğu dedikoduları Zihni Hocanın işini daha da zorlaştıracağa benziyor.

          Yerel seçimlerde Belediye Başkan adayının kişiliğine, dürüstlüğüne göre oy kullanma tercihi, bu hükümet ve bu dönem için rafa kaldırılacak gibi. Belediye seçimlerinde çoğunluğu sağlarsa AKP Hükümetini kolay kolay kimse yıkamaz, gücüne güç katmış olarak genel seçime gider. O yüzden seçmenlerin çok iyi düşünerek oy vermeleri gerekiyor, seçmenler eğer memleketin gidişatından memnunsa, bu seçimlerde AKP yi destekleyeceklerdir, eğer memnun değillerse başka partilerin adaylarını.

   İlk kez oy kullanacak genç seçmenlerimiz inde kafası karışık, bir bölümü ailesinin desteklediği seçmene, bir bölümü kararsız, bir bölümü cemaatinin peşinde, kafaları netleşmemiş, Zihni Şahin ve Hasan Aslan arasında gidip geliyorlar.

     Şükrü Neiş başka partiden aday olur mu` Bana göre, genel merkezden yapılan açıklamalara kulak asacak, başka partiye geçmeyecektir, CHP bizim adayımız ol teklifini götürdü,  fakat ilk etapta başka partiden aday olursa oylarımız yine başkanımıza  diyenler, eminim aday olduğunda ona da dönek diyeceklerdir. Dediğim gibi başka partiden aday olmayacak, dinlenmede kalacak, ileriki tarihlerde merkezden yeni görev teklifi gelecektir, beklide milletvekili adayı olarak göreceğiz. Doğru Yol Partisi adayı Yaşar Buharalıoğlu’na  başkan olma şansını vermeyecek türünde konuşmalar var, alırsa kendi tabanından ve kemikleşmiş kırat sevdalılarından oy gelir buda başkanlığa yetmez şeklinde.

      Bu seçim de en güçlü aday  MHP Belediye Başkan Adayı Hasan Aslan görünüyor. Memleketin gidişatından endişeli olanlar, ve yerel seçimlerin geneli etkileyeceğinin farkında olanlar, Şükrü Neiş’in de aday gösterilmemesi Hasan Aslan’a yaradı, Zinni Şahin ve Hasan Aslan, yani AKP ve MHP bu yerel seçimde yarışacak, hareketli bir seçim dönemi olacak. Seçim bu yinede ne olacağı belli olmaz son ana kadar, kararsızların oyu her şeyi bir anda tepetaklak edebilir, kim gelirse gelsin  Bafra’ya hizmet adına verdikleri sözü tutsun da. Tüm adaylar netleştiğinde, meclis üyeleri netleştiğinde neler olacak bakalım, göreceğiz, Bafra’nın nabzını tutmaya devam.

                                         Sevgiyle Kalın

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da seçim nabzı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0