Ankara Hakimevinde hukukçular ile Bafra anıldı

Ankara hakimevinde hukukcular ile bafra anildi

Sevgili okurlarım,

Zaman akıp geçiyor. Yaşanan her günün kendine has özellikleri, güzellikleri, acıları ve tatlılıkları ile günlerimizi anılara bırakıyoruz. Zamanı gelince geçmişi anmak yaşanmışlıkları hatırlamak en güzeli de onları yaşananlarla paylaşmak zaman içeresinde yolculuk yapmak için bir yerlerde saklıyoruz.

Ankara’da yaşayan babam Galip Anarat’ın rahatsızlığı nedeni ile bir aydır Ankara’dayım. Allaha şükürler olsun babamın sağlık durumu iyiye doğru gidiyor.

Ankara’da yaşayan Bafralı hukukçular ile Bafra’da görev yapmış olan Bafra aşığı hukukçular her ay Ankara’da toplanıyorlar. Eski günlere doğru yolculuk yapıyor anılarını canlandırıyorlar. Bu toplantılara devamlı katılan babamın rahatsızlığı nedeni ile onun adına ben katıldım. Bu muhterem büyüklerimle çocukluk ve gençlik yıllarımda benimde çok hatıralarım var. 

Öncelikle bu güzel toplantıların mimarı olan başta gönül dostu Sayın Özer Gürbüz olmak üzere tüm katılımcılara gönülden teşekkür etmek istiyorum. Her zaman katılan bir çok dostlar mazeretleri nedeni ile Ankara Hakim evinde verilen bu iftar yemeğine gelememişlerdi onlara da saygılarımızı iletiyorum.

Bafra aşığı bu güzel insanlarla uzun uzun sohbetler, geçmişe doğru yolculuklar yaptık. 

İsim isim onları tekrar hatırlatmak ve bir Bafralı olarak kendilerine teşekkür etmek arzusundayım.

Kusurumuz olursa af ola.

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk 

1997 yılında Devlet Bakanlığı, 1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, yine aynı yıl içeresinde Adalet Bakanı olarak görev yapan, Ankara Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi olan değerli büyüğümüz ile sohbet etmek çok güzeldi.

Metin Bostancıoğlu

1999-2002 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan değerli hemşehrimiz ile geçmiş günlere doğru hatıralarımızı paylaştık. Bende o yıllarda Bafra Telekom Müdürlüğünde görevli olmam nedeni ile sık sık görüşürdük. Hiçbir zaman irtibatımızı bırakmadık. Neyzen Tevfik Kolaylı için yaptığımız her toplantımızda bizlerle beraber olan Metin Ağbimizle aynı samimiyet ve içtenlikle sohbetler yaptık.

Sizlerin de yakınen tanıdığınız yukarıda bahsettiğim iki değerli Bakanımdan sonra toplantımıza katılan iki bayan gönül dostunu tanıtarak, devamında Baframızda görev yapan hukukçular ve sonrasında da Bafralı hukukçulara yer vererek sohbetimize devam edeceğim.

Birsen Karakaş

Bafra aşığı hiçbir zaman Bafra’yı unutmayan Adalet Akademisi Başkanlığı görevinde de bulunmuş olan Emekli Yargıtay üyesi ve eski Bafra savcısı Birsen hanımla Bafra anılarını paylaştık. Tüm Bafralılara selam ve sevgilerini iletti.

Hayriye Yumurtacı (Anarat)

Bolu Göynük Noterliğinden sonra Bafra 2. Noterinin kurucusu olan Ankara Noter odası Yönetim kurulu üyeliği yapmış, emekli Ankara 47nci Noteri kız kardeşim Hayriye ile her zaman birlikte olduk.

Özer Gürbüz

Bafra anılarını hiçbir zaman unutmayan her fırsatta Bafra’dan konu açan eski Bafra Savcısı. Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı, 2 dönem Milletvekilliği yapan değerli insan, benim de gençlik yıllarımdan çok iyi tanıdığım Babam ile de Bafra Adliyesinde mesai arkadaşı olan Özer abimle zaman içerisinde yolculuk yaptık. Bafralı ve Bafra aşığı hukukçuları büyük gayretle bir araya getirmeye çalışan büyüğümüze saygılarımı sunuyorum. 

Osman Şirin

Eski Bafra Asliye Ceza Hakimi, Emekli Onursal Yargıtay Genel Ceza İşleri Kurulu Başkanı. Bafra’da görevli olduğu dönemleri anlatırken Bir Bafralı olarak gurur duymamak imkânsız. 

Özden Tönük 

Bu toplantıların yapılmasında çok emek sarf eden, Eski Bafra savcısı, kendi ifadesi ile çok yerlerde görev yaptım fakat hiçbir zaman Bafra ve Bafralıları unutmadım. Güzel anılarım oldu diyor. Onursal Yargıtay üyesi olan Özden Bey, Yargıtay 9’uncu ceza daire üyeliğinden emekli.

Mustafa Kılıçoğlu

Emekli Yargıtay 9’uncu Hukuk Daire Başkanı. Başkent Üniversitesi öğretim görevlisi. Stajyerlik dönemlerinde Samsun’da bulunmuş. Hem Bafralı hukukçuların ve Bafra’da görev yapan hukukçuların bu güzel toplantılarına hayran bu topluluğun içinde bulunmaktan zevk alan bir gönül dostu.

Turgut Aydıner

Eski Bafra avukatlarından, Aydıner şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı. Turgut abim ile çocukluk denilecek yaşlarımdan gençlik günlerim dahil olmak üzere bu günlere kadar devam eden abi kardeş ilişkilerimiz olmuştur. 1965-67 yıllarında Bafra’da bulunan avukatlık bürosunda yaz tatillerinde yanında olurdum. Bende bıraktığı çok güzel anılarım olmuştur. Hiç unutamadığım ve bu günlere kadar süre gelen şu anımı anlatmadan geçemeyeceğim: Aile fertlerimin tamamı Galatasaray takımını tutarlardı yalnız ben Turgut abimin yönlendirmesi ve sevdirmesi ile Beşiktaşlı olmuştum. Halen de öyle devam ediyor. Bu toplantıda yeniden o güzel hatıralar içerisinde sohbetler yaptık. 

Şahabettin Sertkaya

Emekli Yargıtay 17’nci Daire Başkanı. Bafra’mızın efsane Belediye Başkanlarından Duha Sertkaya’nın oğlu. Bafra hatıralarını bol bol andık. 1970 li yıllarda Rahmetli babası Duha Amca ile Ankara Kızılay Başkanlığındaki günlerimizi yâd ettik. 

Hayati Önder

Emekli Başsavcı. Bafralı olan Hemşehrimiz Bafra sokaklarında geçen anıları ile gecemize renk katı. Sevgi dolu bir insan.

Osman Vuraloğlu

Emekli Hakim. Halen Arabuluculuk bürosu olan Baframızın sevilen simalarından hayırseverliği ile tanınan Rahmetli Mehmet Vuraloğlu amcamızın oğlu. Geçmiş günlerden bahsettik. 

Değerli okurlarım, Bafra’mızda eski günlerde görev yapan bu değerli insanların Bafra ve Halkımızın üzerlerinde bıraktığı izleri dinlemek çok gurur verici idi. Halen Bafralı hukukçularımız ile birlikte bu anılarını yaşatmaları inanıyorum ki bizleri çok memnun etmiştir.

Bu değerli insanlar hep birlikte Bafra halkına Bafra Haber aracılığı ile sevgi ve saygılarını iletmemi özellikle istediler. Ben İdris Anarat olarak kendilerini Kardeşim Hayriye Yumurtacı (Anarat)’ın önderliğinde Bafra ve Kolay köyümde misafir etmek arzusunda olduğumu bildirdim. İnşallah en kısa zamanda bir program yaparak gelecekleri sözünü aldım.

Gönül dostlarım hoş kalın hoşça kalın. Sevgi ile kalın. 

İdris Anarat

12 Nisan 2023, Ankara

bafrahaber.com

Not: Yazının kaynak gösterilerek dahi kopyalanıp yayımlanması yasaktır. Yazıyı sadece başlığı ve manşet resmi ile link vererek paylaşabilirsiniz.

  • BafraHaber Yorum
  • Ankara Hakimevinde hukukçular ile Bafra anıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 175563
16 Nisan 2023
18:49
  • Yorum Id: 175563
  • 16 Nisan 2023
  • 18:49

İyi ki halen hayattasınız.ömrünüz uzun olsun değerli abilerim.

User defaultYorum Id: 175495
15 Nisan 2023
17:35
  • Yorum Id: 175495
  • 15 Nisan 2023
  • 17:35

Metin bostancı hikmet sami türk aydıner özer gürbüz ve diğerleri seviliyorsunuz. tebrikler.