Anadolu`muzun Güzel Şehri Tokat Uluslararası Kültür Şenlikleri

Değerli okuyucular bu gün sizlerle Anadolu’nun şirin bir ili olan Tokat şehrimizden bahsetmek ve davet edildiğim 3.Uluslararası Tokat Kültür ve Sanat Günlerinden bende kalan anıları paylaşmak istedim.
Öncelikle gitmeden ziyaret ettiğim Sayın Belediye Başkanımız Zihni Şahin beyin Bafra’mızı tanıtan hediyelerini ve Bafra’mızın selam ve sevgilerini götürdüm Tokat’lı gönüldaşlarımıza.
17 ayrı ülkelerden ve İllerimizden gelen edebiyatçı şair-yazar ve sanatçılarımız Tokat’tan tüm dünyaya Barış ve dostluk mesajları verdiler. Memleketimizin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde Birlik beraberlik dostluk dileklerimize kulak verilmesi temennilerimiz ile Tokatlı kardeşlerimizin şu sloganını haykırdık.
 “Sevgi, Hoşgörü ve Birlik İçinde Bir Dünya İçin Tek Nefes” 
Öncelikle bizleri çok güzel karşılayan başta Tokat Valisi Sayın Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Dernek Başkanı İrfan Yıldız ve değerli yönetimindeki tüm dostlara teşekkür ediyorum. 
 Bafra’mıza selam ve sevgilerini gönderdiler.
Tokat ilimizin özelliklerini, bilmediğimiz yönlerini tanıma fırsatını bulduk. Yöresel yemeklerini  tatdık, Halk o kadar içten ve samimi olarak gönüllerini, sofralarını, güzelliklerini paylaştı bizlerle.
Sayın Vali Cevdet Can beyefendi ve Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu bizleri hiç yalnız bırakmadı, Yurtdışından ve yurtiçinden gelen misafirlere eksiksiz bir ev sahipliği yaptılar. Gönlümüzü aldılar gönül dolusu dostluk mesajları verdiler.
Almus ilçemizin değerli Belediye Başkanı mimar Hasan Hüseyin Arıkan beyefendinin konuşmaları, Almus’un o güzel tabiat harikalarını gezdirirken verdiği mesajlar hepimizi memnun etti. Şuna inanıyorum ki misafirperver olan Tokat ve Almus halkı Anadolu’muzun o sevecen, barış dolu, sevgi ve saygısını göstermekte yurdumuzun huzur içersinde yaşaması mesajları hepimizi etkiledi.
Şunu anladık ki Dostlar artık yurdumuzun her köşesinde Huzur, Huzur isteniyor. 
Özbekistan, Gürcistan, KKTC, Makedonya, Çuveşistan-Rusya, İran, Kazakistan, Yunanistan, Türkmenistan ve değişik diğer ülkelerden gelen tüm dostlar Dünya Barışı için mesajlar veriyorlar. 
Bizlerin gönülleri hoş, zaman zaman gözlerimizde yaş ve Kardeşçe ayrıldık.
 Hepsine Selam olsun…
Dostlar Anadolu’muzun Turizm açısından yoksun bırakılan Tokat gerçekten görmeye, gezmeye değer bir şehir. Ballıca mağarası, Mevlana, Atatürk ve Tokat müzelerini muhakkak görün. Üzerinde tarihte 14 Devlet kurulan bu güzel şehrimizin geçmişine doğru bir yolculuk yapın. Taşhan’ı ziyaret edin hem çayınızı yudumlayın hem de Anadolu’nun kültürünü işleyen basma ve hediyelik eşyalarından alın. Taşhan’da bulunan Kümbet Altı dergisinin değerli yöneticilerinin yanına uğrayın inanıyorum ki hiç yabancılık çekmeyecek sevgi saygı hürmet ve hizmetle karşılanacaksınız.
Bu vesile ile İrfan Yıldız, Ünal Kar, Süleyman Güler, Yıldırım Akgül, İsmail Kılıç, Hakan Güven, Ömer Faruk Aybek, Rasim Yılmaz, Rufai Yıldırım, İbrahim Dilmaç, Alperen Timur, Orhan Tamtürk ile genç kardeşlerim İngilizce öğretmenleri Nagehan Keskintaş ve bol bol resimlerimizi çeken Esma Türklü kardeşlerime teşekkür ediyorum. 
Özel İdare otobüsünü kullanan değerli şoför kardeşim. Bizlerde sevgi, saygı bıraktın. Hep böyle kalın.
Bafra’mızda düzenlenen Uluslararası Neyzen Tevfik Kültür ve Sanat edebiyat şiir şenliklerine şimdiden hazırlanmak, tüm kurum ve kuruluşların gönüllü olarak yardımcı olması daha çok ülke insanlarının ve yurdumuzun her yöresinden katılımları sağlamak dostluklarımızı pekiştirmek insanlarımızı tanıştırmak, Gönül köprüsü kurmak için gelin elele verelim.
Birbirimize düşman gözüyle değil gönül gözüyle bakalım.
Tokatlı kardeşlerimizin sloganında olduğu gibi 
“Sevgi, Hoşgörü ve Birlik İçinde Bir Dünya İçin Tek Nefes”  olalım.
Yazımı hazırladığım şu saatlerde dostluk, birlik beraberlik mesajları vermeye çalıştığımız, huzur istememize rağmen Hakkari Dağlıca’da terör saldırısı ile gelen haberler tüm milletimizi yeniden yasa boğmuştur.
 Daha bir araya gelip çözümler üretmenizin zamanı gelmedi mi? 
Artık koltuk kavgalarını bırakıp tek yumruk olma zamanınız gelmedi mi?
Bir seçim yapmak değil, bir arada geçinme zamanınız gelmedi mi?
Oyunlara gelmeyelim, düşmanlarımızın kurduğu tuzakları bozalım fırsat vermeyelim. Bir olalım birlik olalım.
Ey Şehitlerim Mekânınız Cennettir.
Allah Türk Milletine sabır versin.
İdris Anarat

  • BafraHaber Yorum
  • Anadolu`muzun Güzel Şehri Tokat Uluslararası Kültür Şenlikleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0