Ahmet Yeni`den Bafra`ya bir Fakülte

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni OMÜ Senatosunun dün çıkan iki fakülte kararının ardından bugün basın danışmanı aracılığı ile Samsun Basınına yazılı bir açıklama gönderdi.

“Ahmet Yeni’den Bafra’ya Fakülte müjdesi “ başlıklı haberi aşağıda okuyacaksınız. Haberde de göreceğiniz gibi Ahmet Yeni Doğal Kaynaklar Fakültesini müjdelemiş ve Turizm Fakültesinden hiç söz etmemiş.

Önce biz Ahmet Yeni’yi durumdan habersiz sandık ki böyle olma durumu da çok yüksek. Ancak öğrendik ki Turizm Fakültesinden de haberi varmış fakat Doğal Kaynaklar Fakültesini çok önemsemiş bundan dolayı da Turizm Fakültesinden hiç söz etmemiş.

Hal böyle olunca da Turizm Fakültesi iç olmuş yarın çıkacak olan bölge gazetelerinde büyük ihtimal hiç yer almayacak. Yer alıp almaması önemli değil bu Samsun gazetelerinin eksikliği olur.

Ahmet Yeni’nin neden böyle bir açıklama yaptığını anlamış değilim. Oysa ki; Haberi eksik vermeyip doğru ve tam bir şekilde,  iki fakülte kararının çıktığını kamuoyuna duyurup, bununla beraber Doğal Kaynaklar Fakültesi’nin önemine de aşağıdaki gibi değinebilirdi.

Kamuoyunun şunu çok iyi bilmesi gerekir ki; Doğal Kaynaklar Fakültesi Rektör Akan’ın hayalini kurduğu, Amerika’da bir üniversiteden esinlendiği ve Türkiye’de örneği olmayan bir fakültedir. Bafra İçin Hepimiz Oluşumu, tüm çalışmalarında Bafra için en ideal fakültenin Turizm Fakültesi olacağı konusunda görüş sunmuş hatta OMÜ’deki toplantıda da bu konuda bir sunum yapıp Rektör Akan’ı etkilemiştir.

Ve Rektör Akan, öğretim görevlilerine Turizm Fakültesi dosyasını hazırlama talimatı vermiştir. Sonrasında ne oldu bilinmez Rektör Akan sadece Doğal Kaynaklar Fakültesini dile getirdi. Bu tabiî ki Bafra kamuoyu ve oluşum tarafında hoş karşılanmadı ve gerekli girişimlerde bulunuldu.

Nihayetinde dün İki fakülte kararı çıktı. Tüm çalışmalar ışığında Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin Turizm Fakültesini ıskalamasını manidar buluyorum. Tüm çalışmaları başından sonuna kadar takip eden bir kişi olarak da Yeni’nin “yoğun çalışmaların ardından, yoğun bir şekilde çalışıyorum” şeklindeki çıkışlarını da abartılı görüyor, inisiyatifi ele almaya yönelik çalışmalar olduğunu düşünüyorum.
Yeter ki ele alsın, el freni olmasın.

Maalesef Ahmet Yeni, bu bölgede bırakın bir oluşumun veya başka bir grubun inisiyatifi ele almasını diğer vekillerin dahi çalışmasını engellemiş hatta onları küstürmüştür.

Yeni, Bafra benim bölgem demekten öteye geçememiştir…
Kendisi AK Parti’nin inkar edilemez icraatları ile Bafra’da hamaset yapmakta bölge vekili olarak farkını ortaya koyamamaktadır.
Bu konudaki görüşlerimizi bundan sonraki süreçte sizlerle paylaşacak, vekalet verip de Meclise gönderdiğimiz kişilerin;  partileri veya tekrar seçilebilmek için kendilerine değil kapı kapı gezip vekalet aldıkları halka hizmet etmeleri gerektiğini yüksek sesle hatırlatacağız.

AHMET YENİ`Nİ SAMSUN BASININA SERVİS ETTİĞİ HABER

AHMET YENİ’DEN BAFRA’YA FAKÜLTE MÜJDESİ
Ak Parti Samsun Milletvekili, KİT Komisyonu sözcüsü Ahmet Yeni yoğun çalışmalarının ardından Bafra’ya fakülte kurulacağı müjdesini verdi. Yeni’nin verdiği bilgilere göre 19 Mayıs Üniversitesi senatosu dün yaptığı toplantıda Bafra’ya Doğal Kaynaklar Fakültesi kurulması kararını aldı.

TÜRKİYE’DE İLK
 Fakültenin Türkiye’de ilk olacağını bildiren Yeni, bu fakültenin doğal kaynakların tespiti ve değerlendirilmesi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapacağını söyledi. Doğal kaynakların öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Ahmet Yeni, “Özellikle oksijen, su, bitki örtüsü, petrol gibi kaynaklar büyük bir hızla azalmakta, canlıların yaşam alanları kısıtlanmakta, çevresel felaketlere yol açabilecek iklim değişiklikleri yaşanmaktadır. Bu fakültenin sadece Bafra’ya ve Samsun’a değil ülkemize hatta dünyaya örnek olacağına inanıyorum. Fakültemiz Bafralı hemşerilerimize, Samsun’a ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUM
Senato kararının YÖK ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması için yoğun bir şekilde çalıştığını bildiren Ahmet Yeni, gerekli mercilerle görüştüğünü, prosedürü bir an önce çözmeye çalıştığını ifade etti. Bina konusunda da çalışmaların sürdüğünü bildiren YENİ, “Bina konusunda Bafralı hemşerilerimden destek bekliyorum.” dedi.

  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Yeni`den Bafra`ya bir Fakülte içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0