5. Bafra Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Şiir Şenliği

5 bafra neyzen tevfik kolayli uluslararasi siir senligi

Değerli okurlarım, merhabalar…

Bugün sizlerle 14-16 Mayıs 2016 tarihlerinde kutladığımız 5.Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslararası Şiir Şenliği etkinlikleri, hatıralarımız ve sonuçları hakkında sohbet etmeye çalışacağım.

Öncelikle yapılan hazırlıklar hakkında bilgi vermek istiyorum. Şuna inanıyorum ki Bafra’mızda yaptığımız böyle bir etkinliğin gidişatı hakkında halkımızı bilgilendirmek gerekir. Sayın yetkililerimizin de söylediği gibi bu etkinlik bir avuç insanın emekleri sonucunda ortaya çıkmaktadır. Başta Bafra Musiki Cemiyetimizin Başkan ve yönetimi, cemiyetimize bağlı diğer kulüp yöneticilerinin göstermiş oldukları özverilerinin sonucudur bu etkinlik.

Bu çabalarımızı gören Bafra Kaymakamlığı, Belediye Başkanımız, Basınımızın değerli üyeleri ve mensubu bulunduğum Bafra Haber koordinatörü, muhabir ve çalışanlarının ile Bafra’mızda yaşam hayatını sürdürmeye çalışan Edebiyat Nöbeti dergisinin yönetimi, Tokat ilinden katkılarını esirgemeyen değerli Kümbet altı şair ve yazarlarımız, tüm imkânlarını kullanarak her yıl daha güzel kutlanan bu günlerimizin mimarı olmuşlardır. 

Bu güzel günlere İş adamlarımızın gösterdikleri özverileri ve yine Alaçam Belediye Başkanımız ve yetkilileri ile akrabası olmaktan gurur duyduğum Neyzen Tevfik Kolaylının baba ocağı olan benim de doğduğum büyüdüğüm Kolay beldemizde bu şenliğimize gönül veren değerli dostlarımın emek ve çabaları sonucudur.

Bu etkinliklerimize hiçbir karşılık beklemeden katılan Yurtdışı ve yurtiçi Şair, Yazar ve sanatçılarımızın emeğidir. Her yıl davet ettiğimiz Ülkelerin temsilcileri artarak Bafra’mıza gelmekte ayrılırken de dostluk, sevgi ve memnuniyetle vatanlarına dönmektedirler. Şuna inanıyorum ki yapılan bu etkinlik amacına ulaşmıştır. Ha şunu söylemeden de geçemiyorum eksiklerimiz, yapamadıklarımız var. Değerli Bafra kurum, kuruluş ve halkımızdan bizleri takip ederek, uyararak daha güzeli daha iyisini bulmamızda yardımcı olmaları arzumuzdur. Bizlere yapılacak eleştiri önümüz senelerde güzeli görmemizi sağlayacaktır. 

Değerli okurlarım dikkat etmiş iseniz yukarıda hiçbir şahıs ismi vermedim. Bu etkinliğin yapılamasında emeği olan hiçbir yetkilinin, arkadaşlarımın buna ihtiyacı yok. Amacımız Bafra’mızın değerlerini öne çıkarmak onlara sahip çıkmak, kültürümüze, Turizm bölgesi olan bölgemize hizmet edebilmektir. Buna hizmet eden tüm kahramanlara selam olsun.

Bundan sonraki bu tür etkinliklerimizde birlikte olalım. Gelin görün eleştirin en güzelini bulalım.

14 Mayıs 2016 günü sabah erkenden misafirlerimiz ile birlikte Bafra Gençlik Merkezinde açılışını yaptığımız sergilerimiz gezildi. Daha sonra Alaçam ve gerze gezileri yapıldı. Aynı akşam Alaçam ilçemizin Sayın Belediye Başkanımızın, yetkililerin ve Alaçam halkımızın katılımları ile çok güzel bir saz, söz, şiir dinletisi, sanatsal gösteriler sonunda istirahata geçildi.

15 Mayıs 2016 günü misafirlerimiz ile birlikte haklı gururumuz olan Kuş Cenneti ziyareti yapıldı bilgiler verildi. Kolay beldemize, mahallemize geçilerek, halkımıza çok güzel bir sanatsal gösteri yapıldı şiirler okundu, Musiki cemiyetimizin değerli Halk müziği şef ve saz söz sanatçılarımız tarafından unutulmaz bir konser verildi.

Bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız ve eşlerine, Eski Milli Eğitim bakanımıza, eski Musiki Cemiyetimize başkanlık yapan İzmir’de yaşamını sürdüren Avukat ağabeyimize, Bafra Ziraat odası Başkanlığı ve Bafra Muhtarlar derneğine, Kolay Neyzen Tevfik tesisleri işletmecilerine, Okul Müdürlerimize, başından beri katkılarını esirgemeyen eski Kolay Belediye başkanımız, Kolay Muhtarımıza, Emekli büyüklerimize,  öğretmenlerimize ve Kolay halkımıza teşekkür ediyorum.

 

Şenliğimizin sonunda İlgili ülkelerden gelen Şair, Yazar ve sanatçılarımız tarafından ilgililere hediyeler takdim edildi.

Aynı akşam Bafra Kültür Merkezinde Musiki Cemiyetimiz Türk sanat Müziği konserini büyük bir ilgi ile dinledik. 

16 Mayıs 2016 sabah erkenden Sayın Kaymakamımız, daha sonra Belediye Başkanımız makamlarında ziyaret edildi. Yurtdışı ve yurt içi yazar Şair ve sanatçılarımız getirdikleri hediyeler kendilerine takdim ettiler. Bafra’mızı tanıtmak adına şehir içi gezisi yapıldı ve Bafra Müzemiz gezildi.

Bafra’mızda bulunan Liselerimizde Yurtdışı ve Yurt içi şair, yazar sanatçılarımız ile paneller düzenlendi, genç öğrencilerimizle sohbetler edildi.

Aynı akşam Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve eşi, Basınımızın değerli temsilcileri, Resmi Daire amirleri, Samsun Kültür Müdürlüğü temsilcileri, Kurum Kuruluş yetkilileri ve çalışanları, Bafra halkımızın katılımı ile etkinliğimizin son ayağı olan Bafra Gençlik Merkezindeki Şiir dinletisi, sanatsal gösteri yapıldıktan sonra Yurt Dışı ve Yurt içinden gelen misafirlerimizin yetkililere hediyeleri takdim edildi, Yöresel kıyafetler giydirildi.

Değerli okurlarım gelin bir olalım birlikte olalım, Bafra’mızı tanıtan her türlü etkinliklere birlikte katılalım. Katkı sağlayalım. Dostluklarımızı, sevgilerimizi, acılarımızı birlikte paylaşalım. Sizlerden gelen tüm eleştiri ve öneriler ilgililer tarafından not edildi. Önümüz günlerde yapılacak her türlü etkinlikler bu eleştirilerinizde göz önünde tutularak daha iyi olacaktır. Yeter ki sizler inanın ve katılımlarınızı sağlayın.

Bu etkinliğin mimarları, katkı sağlayanları, katılımcıları, basınımızın değerli üyeleri, Yurtdışı, yurtiçi ve Bafralı yazarlar, şairler, sanatçılar, Bafra’mızın değerli insanları sizlere selam olsun.

Hoşçakalın…

İdris ANARAT


  • BafraHaber Yorum
  • 5. Bafra Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Şiir Şenliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0