Ters İstikamet

Doktor İsmail’in sağ tarafında Bafra Devlet Hastanesi yazılı tabela göründü ve hastaneye ulaşabilmek için direksiyonunu anayoldan sağa doğru Bafra şehir merkezi yazan levhaya doğru çevirdi.

Henüz bir hafta olmuştu atanalı ve Samsun’dan geliş gidiş yapıyordu ilçeye... Işıklara yaklaştı, kırmızı ışıktan yeşile geçince aracı ile yine sağa döndü.

Anayoldan hastaneye ulaşması biraz garip gelmişti ama yavaş yavaş alışıyordu. Biraz daha gittikten sonra aracı ile bir kez daha sağ tarafa döndü. Evet, hastaneye kapısına ulaşmıştı.

Son kez sola döndü ve artık Hastanenin otoparkındaydı…

Uzunca bir koridorun sonundaki odasına vardığında hemşirelerden birisi kapıda belirdi. Darp edilen bir hasta olduğunu üstünün başının kanlar içerisinde olduğunu durumun acil olduğunu söylemesi üzerine vakit kaybetmeden beyaz önlüğünü üzerine geçirerek hemen acilin yolunu tuttu…

Yaralı sedyede uzanmış üstü başı kıpkırmızıydı…

Çiçeği burnunda Doktor İsmail, telaşlandı. Biraz daha yaklaşınca gördüklerinin kan olmadığını domates lekesi olduğunu fark edince telaşı gidiverdi…

“Geçmiş olsun, ne oldu sana böyle” dedi hafifçe tebessüm ederek…

“Şehir merkezinde aracım ile hafif çaplı bir kazaya karıştım. Arabadan inince olanlar oldu doktor bey” dedi yaralanan kişi.

“Arabamla normal şeridimde gider iken TERS YÖNDEN bir seyyar satıcı geldi, yol da dar olunca karşılıklı geçemedik, bu sırada seyyar arabaya vurdum.

Seyyarın arkasından TERS YÖNDEN gelen bisikletli duramayarak seyyara vurdu.

Bisikletli ise yoldan yürümekte olan vatandaşın üzerine düştü, sonra yere düşen seyyar satıcı, bisiklet sürücüsü ve yere düşen vatandaşın TERS taraflarından kalkarak önce bana TERS TERS baktılar.

Ardından da aracını düzgün kullanmıyorsun diyerek TERSLEDİLER, sonrasında ise ellerine geçen bu bölgede meşhur anarşit domatesler ile anarşitler gibi saldırdılar. Üstüm domates falan kokuyorsa kusura bakma doktor bey” dedi yaralı sürücü.

Doktor İsmail, sürücünün başına gelenleri hayretle dinledi, yaralanın anlattıkları tıpkı sabah hastaneyi sağında görmesine rağmen habire sağa dönüp durmasında yaşadığı ilginçlik gibi geldi.

Sürücünün üzerine sinen domates kokusu ve ufak tefek yaralanmaların dışında önemli bir şeyi yoktu.

Ama galiba şehir trafiğinde ters giden bir şeyler vardı…

Ters yönden giden bisikletler, ters yönden giden seyyar arabaları ve yolda yürüyen yayalar…

Doktor İsmail, yaralı sürücünün tedavisini tamamladıktan sonra geçmiş olsun korkulacak bir şeyin yok diyerek önce sağa ardından sola döndü.

Sabah kahvesini almak için kantin yazan levhayı takip ederek odasının tersi istikamete doğru yürüdü…

Lüzum-i

15 Ekim 2017

  • BafraHaber Yorum
  • Ters İstikamet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0