Mesela Yani

Yaz mevsiminin gelmesi ile düğün sayılarında artışlar yaşanmasına ve Bafra Haber Editörü Ali İhsan Başaloğlu’nun her gün editörün günlüğünde yazmasına rağmen Çetinkaya Köprüsü halen ilk yapıldığı günkü gibi duruyor.

Hatta o kadar ilk yapıldığı günkü kadar duruyor ki köprüye adını veren dönemin Nafia Bakanı ve Milli Mücadelenin kahramanlarından Ali ÇETİNKAYA iyi ki hayatta değil de bu manzarayı görmüyor deyiveresi geliyor insanın.

 Ancak Çetinkaya Köprüsünün tüm bakımsızlığına rağmen evlenen çiftler ısrarlar toz duman, taş, toprak ve araba, taksi, kamyon, minibüs didiiiiiiiiid demeden ısrarla üzerinden geçmeye devam ediyorlar.

Genç çiftlerin bu ısrarına karşı yetkililer de sanki Nafia Bakanı Ali ÇETİNKAYA’nın  ‘bu köprüye benden sonra çivi çakılmayacak’ vasiyeti varmış gibi ısrarla hiçbir şey yapmayarak bu ısrarın önünde yıkılmaz bir kale gibi duruyorlar.

Köprünün restorasyon ile ilgili  geldiği aşamayı sorduğumuz YETKİLİ topu BA ŞKA yetkiliye atıyor, topu alan BAŞKA  yetkili diğer BAŞKA BAŞKA  yetkiliye, en son alan BAŞKA BAŞKA  yetkili ise topu yine en baştaki YETKİLİYE  atıyor.Bu haliyle konunun ne kadar BAŞKA YETKİLİ’nin elinde bir durum olduğu sonucuna varıyoruz.

Maalesef durum bundan ibaret. Tüm kamu kurumları köprünün restorasyonu için bir takım yasal prosedürlerin olduğunu, Karayollarından, DSİ ‘den izin alınması gerektiğini hatta, Kültür Turizm Bakanlığı’nın da konuya dahil olduğunu söylüyorlar.

Doğrudur.

Yasal bir takım izinler alınması gerekebilir. Ancak bu yetkililerin hiçbir şey üretmemesini veyahut sürekli topu birbirlerine atmasını gerektirmiyor.

Mesela yani; Köprünün üzerinin çiçeklendirilmesi de BAŞKA BAŞKA YETKİLİLERİN iznine yasal tabi değil ya.

Nasıl yani?

Duydunuz işte… Köprünün giriş kısmından çıkış kısmına kadar yol boyunca, sağlı sollu, hatta kemerlerin içlerine kadar çiçeklerle süslemek için de yasal izinler ve prosedürler gerektirmez ya.

Hadi diyelim ki buna da izin verilmedi.. O zaman da önerim köprünün üzerinden geçen her çiftin bir buket çiçeği köprünün üzerine koymasıdır ki, ay sonunda köprü zaten ağzına kadar çiçekle dolup taşacaktır.

Hatta köprünün üzerindeki bu çiçekli düşüncelerimiz rahmetli Nafia Bakanı Ali ÇETİNKAYA’nin bile hoşuna gidecektir.

Mesela yani…

Lüzum-

24 Temmuz 2015

  • BafraHaber Yorum
  • Mesela Yani içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0