Sözde Değil Özde Bafra Sevdalısı Ol

Sevgili Bafralılar
Bir önceki yazımda Bafra’nın fakülte sorunu üzerine yazmıştım. Bu konu üzerinde özellikle durmamın birkaç sebebi vardır.

Üniversiteler – fakülteler - yüksekokullar ilim ve fen yuvası olması yanında bir şehrin bacasız fabrikalarıdır.

Bu şehre bir fabrikanın sağlayacağı istihdamdan fazla bölge halkına ciddi bir gelir sağlayacak olmasıdır. Aynı zamanda fabrikalar küresel ekonomik krizler karşısında işçi çıkartma - kepenk kapatma gibi olağanüstü durumlarla karşılaşabilecek olması ihtimalinin yüksek olmasıdır.

Bu durumla ilgili en sıcak örneğimiz de 19 Mayıs ilçemizde bulunun BAT sigara fabrikamızda ki işçilerimizin işten çıkarılması örneğidir. Oysa fakülteler kalıcı ve hızla gelişen ve büyüyen bir yatırımdır.

Ayrıca fakültelerin ekonomik yararlarının yanında kuruldukları bölgeye yeni bir sinerji yaratmalarıdır.

Sanatsal ve kültürel anlamda birçok değişiklikler yaşanmasına öncülük eder. Bölgenin tanıtımı öncelik kazanır ve zenginliklerinin verimli bir şekilde kullanılması için bilimsel çalışmalar hız kazanır.

Diğer yandan Bafralı olan akademisyenler de kurulacak fakültelerde bölgesine hizmet etmek için akademik kadrolarda görev almanın yolu açılmış olur.

Hem bölgemiz insanı gelir sağlayacak hem de Bafra’nın bilimsel faaliyetleri gelişecektir. Bu şekilde bir yatırım düşünen ve gelişen bir Bafra hayalini gerçekleştirmeye olanak sağlamış olacaktır.

AHMET YENİ’ NİN FAKÜLTE AÇIKLAMASI
 
Yukarıda ki yazımda bizim fakülte kurulmasına bakış açımız ortaya konmuştur. Oysa bizim bakış açımız yani Bafra insanının fakülte kurulması konusunda yalnız bırakıldığı ve vekillerin duyarsız kaldığı yaklaşımımızı AKP’ li Vekil Ahmet Yeni siyasi malzeme yapmakla itham etmiş.

Kendisinin bu konuya bakış açısı bu olsa gerek diye düşünmeden edemiyorum. 

Ayrıca açıklamasında kendilerinden başka kimsenin Bafra sevdalısı olamayacağını söylemiş. Sayın Ahmet Yeni’ ye o zaman buradan sesleniyorum.

Sayın Ahmet Yeni
Evet çat - pat diye fakülte kurulamıyor. Büyük bir çalışma sonucunda yapılabiliyor... idi…

Ama çat diye Çarşamba ilçemize kurulunca pat diye 19 Mayıs ilçemize kurulunca dedik ki:

Demek yapılabiliyor. Bu iş yapılmak isteyince yapılabiliyor. Çarşamba ve 19 Mayıs ilçelerimize fakülte kurulması gurur vericidir. Bafra’yı oyalamak ise UTANÇ vericidir.

Ayrıca Sayın Ahmet Yeni buyur o zaman…12 Haziran seçimlerine kadar hani şu sizlerden başka kimsenin sevdalısı olamayacağı Bafra’ ya fakültemizin temellerini atın ve en kısa zamanda Bafra halkına bu yatırımı teslim edin…

Bafralının yüzünü güldürün… O zaman ben de manşetlerden yazayım sana: SÖZDE DEĞİL ÖZDE BAFRA SEVDALISI diye…

Sayın Ahmet Yeni
Biz yermesini biliriz…
Ama övmesini de çok iyi biliriz.
Yiğidin hakkını veririz.
Siz bu işi yapın…
Ben de dediğimi yapacağım.
Biz de bu yürek var…
Çünkü biz böyle bir gelenekten geliriz.
Ya siz de…

Hamdi KOZİL

  • BafraHaber Yorum
  • Sözde Değil Özde Bafra Sevdalısı Ol içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0