Neler oluyor değil,neden oluyor

   Türkiye`de tartışma konuları çok olur bilirsiniz.Sunni gündem tabiri beklide en çok Ülkemizdeki tartışmalara neden olan gündem konulara cuk !. diye oturan cinsindendir..
   Son 20 yıla bakarsanız bu gündemlerden ülkenin ne denli etkilendiği,gerçekle yalanının,önemli ile önemsizin ne kadar sıklıkla yer değiştirdiğine şahit olabilirsiniz.
   Suni gündem mi istiyorsunuz.hiç uğraşmayın ana haber bültenlerini izleyin yeter.Az siyaset,bol magazin,tartışmasız tartışılan spor ve bir nebze de ayıp olmaması babında ülke sorunları..
   Çoğu kez `hadi canım sende` dedirtecek kıvamda kafa şişiren ana haber bültenlerinde özellikle son aylarda gündeme düşen  ve dehşetle izlediğimiz hatta bazen yapanların yaptıklarından utanmadığını izlemekten utanıp kanal değiştirdiğimiz konularla karşılaşıyoruz.
   Yine hatırlarsınız ülke sorunları ile ilgili yapılan her tartışmada,her tv programında ve hatta her kahvehane sohbetlerinde bile suçlu döner dolaşır ülkenin eğitimine dayanır. `Eğitim kardeşim eğitim` diyerek infazı gerçekleştiririz.
   Doğrudur eğitim gerçekten önemli ve bir çok sorunun ve kirliliğin sebebi..
   Peki ama düne kadar komşusu aç iken uyumayan,en işlek caddelerdeki yardım kutularına atılan paralara gözü gibi bakıp gerçek anlamda ihtiyacı olan insanlara ulaşmasını sağlayanlar ne kadar eğitimli idi`
   Veya eğitim birkaç üniversite bitirip duvarları diploma ile mi kaplamak bize göre`
  İzliyor,okuyor,duyuyoruz.
   Son zamanlarda Ülkemizde yaşanan bir birinden vahşi ve azap veren haberleri.Bu yaşanlara mantıksal bir açıklama getirebilmek kolay değil hatta imkansız.
   Cinnet başka bir şey değil.
   Üzülüyor,kahroluyoruz.
   Farkında mısınız neredeyse her birimiz ana haber bültenlerini izlemiyor gazetelerin 3.sayfalarını es geçiyoruz.
   Artık bu denli olayları duymakta,görmekte istemiyoruz.
   Haklıyız.
   Bu güzel Ülkede böylesi üzücü olaylara şahit olmak,sebebi ne olursa olsun bu tür sonuçları yaşamak kolay değil.
   Ben merkezli düşünceler,kişisel beklentiler,önce ban,yalnız ben egoları toplumsal düşüncemizi de paylaşımımızı da yok ediyor yavaş yavaş.Birbirine kin ve nefretle yaklaşan,şüphenin yaralayan,yok eden kıyımından kendini alı koyamayan yaşamlar gün oluyor günahsız farklı bir yaşamı sona erdirebiliyor.Ne acı.
   En önemlisi bundan sonra da benzer örneklerle karşılaşmayacağımızın garantisinin olmaması.
   Çözüm sanırım önce Toplumsal sağduyu.
   Günümüz yaşantısında irili ufaklı sorunları geri dönüşü olmayan felaketlere sürüklemek,çözümü ölmek yada öldürmekte aramak,karşılaşılan haksızlıklara kişisel tepkileri şiddet kullanarak koymak,toplumsal yaşantının genlerine dinamit yerleştirmek kadar tehlikeli bu çok açık.
   Oysa ne güzel özetlemiş düşünür;
Derman aradım derdime,derdim bana derman imiş,Burhan aradım kendime,burhan bana kendim imiş.
   Başka söze gerek var mı`
  • BafraHaber Yorum
  • Neler oluyor değil,neden oluyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0