Teşekkürler Dr.Kürşat Çalışkan`

Sayın Uzm.Dr. Kürşat Çalışkan öncülüğünde, Mesleki saygı ve insana banka hesabının artırma aracı olarak görmekten öte yaratılmışların en değerlisi olduğundan, değer verme büyüklüğündeki tüm meslek erbablarını saygı ile selamlıyoruz.
 
Adına Hayat denilen yorucu koşuşturma içerisinde,rutinin dışına çıkan ani değişimlerin insan ruh sağlığınıza ne denli etki yaptığını bilmeyeniz yoktur.

Uyanırsınız normal görünür her şey, bir dakika sonrası…
Eskilerin dediği gibi sınav aleminde geleni gönderenden ötürü olabildiğince kabullenebilmek o sıkıntılı sürecin bertaraf edilmesinde etkin rol oynadığını ise tecrübelerinizle sabitlenir.
İşte o an iki dudağı arasından çıkacak kelimelerine esir olduğunuz muhatabınızın tutumu çok önemlidir.

Özellikle konu sağlık ve evlatsa…
Hafta sonunu bir anlamda kabusa dönüştüren yaşanmışların ardında bıraktığı iç dünya yorgunluğu devam etse de hala bize armağan edilen şans tabi olmanın huzuru var şu içimizde…

Cehaletimizden olsa gerek,adını bile web sitelerinden bulabildiğimiz bir hastalığın (ITP) çocuğunuza basit görünen cilt sorunun ardından teşhis olarak konulması ve sonrası yaşanmışlıklar…

Bütün bu yaşanmışların yanında erken teşhisin ne denli hayati önem taşıdığına, bize basit bir cilt sorunu olarak görünen ve muhtemel iki kremle ortadan kalkacak diye düşündüğümüz bir sürecin ardında neler gizlediğine tanık olduk hafta sonu.
Tabi ki doktorumuzun mesleğine, insana verdiği derin saygının bir ürünü olarak.
Her şeyden önce bir baba olarak teşekkür etmek istiyorum Sayın Uzm. Dr. Kürşat Çalışkan’a…

Sonrasında daha üzücü sonuçların önüne gerçek anlamda yapılması gerekeni hafta sonu rehavetinin önüne geçerek uyguladığı için.
Kısa süreli bir muayene ve reçeteye yansıyan iki kremde olabilirdi sözüm ona tedavi.
Kimsede eleştirmezdi hasta yakını olarak benzer örnekleri defalarca yaşanmıştı ve basit !.. bir cilt sorunuydu.
Oysa o öyle düşünmedi.
İlçemizde özel bir hastanede cilt uzmanı olarak görev yapan Dr.Kürşat Çalışkan’a inansa verdiği değerden ötürü teşekkür ediyorum.

Sayın Uzm. Dr. Kürşat Çalışkan öncülüğünde, Mesleki saygı ve insana banka hesabının artırma aracı olarak görmekten öte yaratılmışların en değerlisi olduğundan değer verme büyüklüğündeki tüm meslek erbablarını saygı ile selamlıyoruz.
   Unutmadan…
Çoğunuz biliyor olabilir ama bizim gibi ilk defa duyup aynı anda binlere soruya cevap bulabilme çabasındakiler için bilgilendirelim;

İTP, immün trombositopenik purpura denilen ve çocuklarda çok yaygın görülen bir kanama hastalığı. Genellikle vücudun çeşitli yerlerinde oluşan kanamalarla belirti verir. Vücudumuzda bağışıklık sisteminde bir uyarı olduğu için immün, pıhtılaşmayı sağlayan trombosit dediğimiz hücrelerin azalmasına bağlı olduğu için trombopeni ve bunlara eşlik eden kanamalara da purpura denildiği için bu isim verilmiş.

  • BafraHaber Yorum
  • Teşekkürler Dr.Kürşat Çalışkan` içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0