Hayatı Güzel kılmak gerek

   Her şey çok güzeldi.
   Asırlık Büyük parkın huzur veren atmosferi Bafra Belediyesi 4.Engelliler Şöleni kapsamında yapılan piknikte bir anda panayır alanına dönüştü Pazar günü.
Bafra`nın eğlencelerinde her geçen gün bir az daha söz sahibi olan Grup Uyum bütün marifetini sergilenmekte,güneşli günün tadını çıkarmak için oraya toplanan Bafra`lı Engelliler ve aileleri hayatın kendilerine verdiği tüm zorluklara meydan okumaktalar.
   Ve Bir anons.
   Genç kardeşimiz için şimdi sırada harmandalı`
   Zihinsel ve bedensel engelli bir genç kız sağında annesi,solunda babası alkışlar eşliğinde geldi oyun alına`
   Heyecanı yüzünden okunmakta`
   Çalan ezgiye yüreğini koyarak eşlik eden genç kız ve en az onun kadar hisseden anne ve babası.
   Ceket ilikleyerek ve sayınla başlayan cümleleri fazlasıyla kullanarak mertebe edinen ve onların bu maskelerini bir türlü fark edemeyenlere yada işine gelmeyenlere inat.
   O ana şahit olmakta,o kare karşısında duygulanmakta mümkün değil.
   Öylesi bir özveri ki anlatılmaz kelimelerle.Anne,Baba ve Engelli bir genç kız önce kendi engellerine,sonra da engel diye diretenlere meydan okumaktalar.
   Genç Kızımız kadar onun bir anlık mutluğu adına anne ve babasının verdiği mücadele insan olduğumuza bir kez daha sevindirdi ve bir kez daha `yok yok henüz her şey bitmemiş bu toplumda` dedirtti hepimize`
   Görülmeye değerdi.
   Günlere yada haftalara sıkıştırılmış yalancı gülümsemeler yada dokunuşlarla gösterilen sevgi yada değer ne kadar geçerli takdirinize bırakıyorum.
   Neredeyse yılın her gününde serpiştirilmiş günler yada haftalar arasında etkili olan ve hedefine ulaşanda yok değil hani.
   Bunlardan ikisini aynı hafta içinde yaşadık ve yaşıyoruz.
   Anneler Günü ve Sakatlar Haftası`
   Dikkat edin her ikisi de yani Annelerimiz yada Sakatlarımız halk tabiriyle laf sırası gelince genelde hatırlanan iki farklı değer.
   Genelde diyorum çünkü bu iki değeri benliklerinden ve yüreklerinden çıkarmadan görev olduğu için değil,insan olduğu için yerine getirenler azınlıkta da olsa var.
   Az önce anlattığım Genç kız,Annesi ve babası gibi`
   Oysa o kadar kolay ki.
   Bir samimi selam yada bir sıcak tebessüm.Egolarımız uğruna yapmadığımız bırakmayan bizler bu kadar kolay olanı nedense hep erteleriz.
   Hayatın türlü sürprizler sunduğu,yaşamsal kavgaların kural tanımaz hale geldiği günümüzde her iki değere de sahip çıkmak gerek...Hayatı güzel kılmak adına..
   Yoksa yaşamak için yalana,mertebe için dil kayganlığına,dünyasal servet için her türlü hamlenin mübah olduğuna yakında hepimizi inandıracaklar.
  • BafraHaber Yorum
  • Hayatı Güzel kılmak gerek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0