Ham karpuzu kesme,Ovana ihanet etme`

   Anlık çıkarlar uğruna karşı karşıya kaldığımız büyük kayıpların ne denli önemli olduğunu sanırım toplum olarak çok fazla hesaplamıyoruz.
   Yaşamın her alanında böylesi bir davranışı ve sonucunda içine düştüğümüz çıkmazların faturasını ağır ödemizdir hep.
   Ders alma konusunda ise hala kime de kalma mücadelesi veriyoruz.
   Benzer bir durumun şu an Bafra`da yaşanmaması için büyük bir çaba sarf ediliyor.
   Karpuzun erken hasatının önüne geçebilmek uğruna oluşturulan komisyon harıl harıl çalışıyor.
   Türkiye`nin ikinci büyük Ovasına sahip Bafra`da 8000 dekar alanda gerçekleştirilen Karpuz üretimi,İlçe için büyük bir umut olurken,özellikle erken hasat sonucunda yaşanılan problemlerin ciddi boyutlara ulaşmaması için ve beklide eşeği Niğde`ye sürmemek için mesai harcanıyor.
   İlçeye bağlı 20 köyde yapılan Karpuz üretiminde söz konusu sorunun önüne geçebilmek ve çiftçiyi bilinçlendirmek amacıyla kurulan hasat komisyonu çalışmaları aralıksız sürdürüyor.
   İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun,Bafra Belediyesi Hal Müdürü Davut Usta,19  Mayıs Üniversitesi Temsilcisi E.Sait Kurtar,Hal Komisyoncuları Dernek Başkanı Orhan Balta,Ziraat Odası Temsilcisi Kani Gökçe ve Sebze üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Bilgiç`den oluşan hasat Komisyonu Karpuz üretimi yapan köylerde incelemeler yaparak hasat olgunluğunu büyük bir itina ile test ediyorlar.
   Aman sendeclikten uzak,işini ciddiye alma hassaslığına önemli bir örnek.
   Halk arasında ham olarak tabir edilen ve yeterince olgunlaşmamış karpuzu erken hasat ederek pazara indirmenin bir çok açıdan sakınca taşıdığının altını çizen komisyon üyeleri,bu tutumun Bafra karpuzunun marka değerini düşürdüğünü savunuyor.
   Haklılarda.
   Bafra Karpuzu Ülkede bu anlamda işin kaymağını yiyen Adana,sonrasında Diyarbakır ve diğerleriyle rekabet edebilmesi için marka değerini korumak zorunda.
Aksi takdirde bu piyasada ismini bir kez lekelediyesen bir daha temizleme şansın uzun bir süreç gerektiriyor.
   Bafra`nın o kadar vakti yok.
   Bafra`lı bazı Üreticiler yetiştirdikleri karpuzun tam olarak olgunlaşmasını beklemeden hasat yolunu tercih etmeleri bindikleri dalı,altın yumurtlayan tavuğu kesmekten başka bir şey değil`
   Bu tutum Karpuzda kilo kaybı ve alıcının ürkütülmesiyle birlikte Bafra Karpuzunun marka değerini olumsuz yönde etkiliyor.8000 dekar gibi ciddi bir üretim alanına sahip Bafra Karpuzunun böylesi bir davranışla marka değerinin zedelenmesine başta bilinçli üreticiler olmak üzere kimsenin gönlü razı değil.
   Bu pazarda söz sahibi olabilmek için,kaliteden verilecek en küçük taviz pazarda yerlerde sürüklenmen demek.
   Sonrasında ise alın terinin, alıcı bulamamsı nedeniyle traktör kasalarında isyanla birlikte çöpe dökülmesi demek.
   Ham karpuzunun anti toksin içermesi açısından sağlık açısından da uygun değil ve ciddi yaptırımları var.
   Bütün bu sorunlarla ilgili olarak tüm çabalarıyla görev yapan komisyon üyelerinin geliştirdiği slogan bütün her şeyi özetliyor.
   `Ham karpuzu kesme,Bafra Ovasına ihanet etme`

  • BafraHaber Yorum
  • Ham karpuzu kesme,Ovana ihanet etme` içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0