Eleştiriye alışmak…

Eleştiriye alışmak…

Geçtiğimiz günlerde ‘’KapıkayaFest’’ üzerine yaptığım tespitler Sayın Kılıç ve taraftarlarının oldukça canını sıktı. Gerek haber sitesine yaptıkları yorumlar, gerekse sosyal medya mecralarından geçtikleri hücumlar sıradan sayılabilecek eleştirileri birden Bafra’nın gündemine getirdi.

Bu denli vahşileşmelerinin sebebi ne olabilirdi, ne söylemiştim ki onlara?

Teleferik yaptırın, alt-yapıyı ikmal edin, vizyonel düşünün, insanların hayatlarına müdahale etmeyin, cinsiyet ayrımcılığı yapmayın…

Küfür etmelerine, hakaret etmelerine, iftiralar atmalarına sebep olacak kadar… ne söyleyebilirdim?

Ağzı süt kokan çocukların ırzına geçen cemaatlerden mi bahsettim, ya da bir otel odasında yakılarak öldürülen insanları mı hatırlattım, belki de dağlarda şehit edilen liderlerin sonuçlanmayan davalarını anımsadılar. Hayır hayır, sanırım zinayı suç olmaktan çıkardıklarını biliyorlar…

Eleştiriye alışacaksınız… 

Eğer kamu adına makamları işgal ediyorsanız, şahsınıza ve çevrenize yönelik eleştirilere alışacaksınız. 

Eğer binlerce işsiz varken, nasıl ilan edildiği dahi bilinmeyen bir kadroya akrabanızı atıyorsanız eleştirilmeyi göze alacaksınız. 

Demokrasiye ve hukuka inanıyorsanız eleştiriye alışmak zorundasınız. 

Cenaze, düğün, vakıf toplantısı, falanca köy ziyafeti derken şehrin ihtiyaçları yabana kalıyor. Şehrin gündemine dönün, Bafra kadim bir şehirdir!

Gitmeye tenezzül etmediğiniz İkiztepe’de yatan medeniyeti, arşivlerdeki sancak defterlerini, tahrir defterlerini, Lozan sonrası nüfus hareketliliğini biraz araştırın… 

Nebiyan dendiğinde aklınıza sadece “ Su” gelmesin, tarihin gömülü olduğu toprakları araştırın… Kızılırmak kendine niye “Kızıl” adını almış, Karadeniz’in “Kara”sı ne demek, biraz araştırın…

Siz beni, ben sizi sevmesem de bu şehirde beraber yaşamak zorundayız. 

Belki bu yazıyı nefretle okuyorsunuz, belki bana yine öfke kusuyorsunuz, ama Büyükcami’de müezzin, Sala, “İnna li’llahi ve inna ileyhi raci’un” dediğinde yan musallamda olmayacağınızın garantisi var mı?

Tahammül etmek zorundayız; farklı fikirlere, ezber bozan bilgilere, sevmediğimiz insanlara… İnsanlık, sözle, yazıyla başlar. İslam oku diye devam eder. Önce okuyun, dinleyin, anlamaya çalışın, ondan sonra fikir beyan edin. 

Nasip olursa, bundan sonra sık sık birlikte olacağız, bu yazımla birlikte “Bafra Haber” sitesinde, “Şehrin Işıkları” isimli bir köşede sizlerle buluşacağım. Elektronik Posta adresimden ve sosyal medya mecralarından bana ulaşabilirsiniz.

Av. Afşin Hatipoğlu
20 Ağustos 2019

[email protected]

  • BafraHaber Yorum
  • Eleştiriye alışmak… içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0