Hamit Kılıç Bafra’yı nereye götürüyor?

Hamit kilic bafra yi nereye goturuyor

21. yy hepimiz için hızla devam ediyor. İletişim kolaylaşıyor, seyahat imkanları artıyor, insanlar mekana ve zamana bağlı olmaksızın aynı anı yaşıyor. Yapay zeka teknolojisinin geldiği nokta ise önümüze akıl dışı ürünler sunuyor. Yakın bir gelecekte şoförsüz araç, hakimsiz mahkeme, öğretmensiz sınıf görmemiz olası! Bunlara ayak uydurabilir miyiz diye düşünürken, birde “Metaverse” diye bir kavram duymaya başladık, bir tür üç boyutlu sanal gerçekliği işaret eden bu kavram, yakın zamanda iletişim ve anlam dünyamızı daha karmaşık hale getirecek. “Coin” piyasası ve varsayımsal para sistemlerine ise hiç değinmiyorum. Bütününü ve daha fazlasını düşündüğümüzde; yaşadığımız her yeni gün taze bilgiye artarak ihtiyaç duyacağız ve kendimizi yenilememiz gerekecek. 

İnsan yeni çağı yaşarken ve yakalamaya çalışırken uğraşını bulunduğu şehirden vareste tutamaz. Yürüdüğü yollar, oturduğu evler, gittiği okullar, sohbet ettiği mekanlar, spor yaptığı alanlar, sağlığını emanet ettiği hastaneler, teneffüs ettiği iklim ve daha nice vasıfları ile “Şehir” insanın kimliğini, kişiliğini ve geleceğini belirleyen ana unsurların başında gelir. Örneğin, hiçbir spor tesisinin olmadığı bir şehirden sporcu çıkması beklenemez, ya da okullarında yabancı dil öğretmeni bulunmayan bir şehrin çocukları ne kadar dil eğitimi alabilir? Demek ki, bizler yaşadığımız şehirden bağımsız insanlar olamayız, çocukluktan başlayan hayatımızın her anında yaşadığımız şehrin izi vardır.

Bizim;  doğduğumuz, büyüdüğümüz, geleceğimizi gördüğümüz ve hatta öldüğümüzde defin edileceğimiz şehir Bafradır! Bafra bizim için hem evvel hem ahirdir. Bu şehre yapılan hizmette, bu şehre yapılan eziyette üzerimize siner ve bu gerçekle yaşarız. Ali Kale’nin yaptığı hizmetlerden onlarca yıldır hepimiz faydalanmıyor muyuz ? Ya da Hasan Aslan’ın yaptığı hizmetlerin faydası bugün bile bize dokunmuyor mu ? Zihni Şahin caddeyi ışıklandırdı, şimdi kendisi görevde değil, ama cadde aydınlık ve ışık bizim için süzülmüyor mu? Bugün Hamit Kılıç’ın yaptığı Gasilhane’de, 20 yıl sonra da defin işlemleri yapmayacak mıyız ? Öyleyse hizmet, halk için ve halka göre yapılır.

Bugün Bafra’ya çağın gereklerine uygun hizmet verilmiyor. Önce izlediğimiz yeni dünya düzenini düşünün, sonra da Bafra’nın bugünkü haline bakın! İçler acısı bir ilkellik içinde yaşatılıyoruz. Bozuk yollar, kokan hava, parksız, meydansız, fakirleşmiş bir halk!

Bunu yöneticiler de biliyor. Bu eksikliklerin ve yetersizliklerin kendileri de farkında, zira bu farkındalık olmasa, eksiklerini örtmek, göz önünde olup, şirin gözükmek için sabah akşam ziyaret turlarına çıkmazlar. İş yapan, proje üreten, Ankara’da, İstanbul’da veya yurtdışında kaynak kovalaması gereken bir Belediye Başkanı’nın sabah akşam esnaf, oda, temsilcilik, bayii, cenaze, mevlid, nişan, yas, muhtarlık gezecek vakti kalmaması gerekir. Ama Başkanın sosyal medya hesaplarında hergün bir ziyaret resmi var. Gittiği yerlerde ne konuştuğunu ise merak ediyoruz. Orta ölçekli sanayi projemiz bitti mi diyor, sedde projesinde sona mı yaklaştık diyor, ya da şehrimize şu kadar yeni istihdam sahası mı açtık diyor?

Bafra Belediye Başkanı sayın Kılıç’ın göreve geldiği günden itibaren şehire yaptığı ve akıllarda kalan icraatları şunlar; Gasilhane, dolmuş durakları, yas çadırları, müdürleri gönderme, anlam verilemeyen trafik düzeni değiştirme… Baş döndüren gelişmelerin yaşandığı bu çağda, elinizi vicdanınıza koyun, Bafra’yı geliştirmek için ne yapıldı?

Fabrikalar mı kuruldu, köyler mi kalkındırıldı, eğitim kalitesi mi arttırıldı, sporcu mu yetiştirildi, ekonomi mi geliştirildi, parklar, bahçeler veya yeşil alanlar mı yapıldı, büyükşehirlerden tersine göçün önü mü açıldı, belediye borçları mı sıfırlandı, tarıma yönelik bir model mi desteklendi, kadınlar, gençler veya engellilerin şehre katkı sunması mı sağlandı, ne yapıldı ? Küfür etmeden, hakaret etmeden, eleştirileri kişiselleştirmeden yazın, anlatın, biz de öğrenelim. 

Ayrıca, Büyükşehir yasasını mazeret gösterip, kendilerini aklamaya çalışanlar da var. Bu yönetim değil miydi,  ‘Büyükşehir’de Demir’e oy verin aynı parti gelsin, hizmette bütünlük olsun’ diyenler. İşte halk oyunu verdi, şimdi iki şehri de aynı parti yönetiyor. Neden beraber hizmet etmiyorsunuz. Otogar taşınıyordu tadilat yapıp geçtiniz, Tofaş kavşağı yaptınız korku filmi gibi, hali halen taşıyacaksınız. 

Hergün kapı kapı gezerek bu kadar eksik, kabahat ve yetersizlik örtülmez. Kalan sayılı gününüzde Bafra’ya hizmet edin, hayırla yad edilin!

Afşin Hatipoğlu

13 Ocak 2022, bafrahaber.com


  • BafraHaber Yorum
  • Hamit Kılıç Bafra’yı nereye götürüyor? içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 46
User defaultYorum Id: 142896
02 Nisan 2022
12:13
  • Yorum Id: 142896
  • 02 Nisan 2022
  • 12:13

Oyda vermedim ama hamit bey iyi niyetli bir insan elestiri olur ama dozunda kırmadan

User defaultYorum Id: 139448
12 Şubat 2022
18:32
  • Yorum Id: 139448
  • 12 Şubat 2022
  • 18:32

Zihni şahin başkanı dersaneciliğinden beri tanırım.balıkçılık tesisleri daha bir çok alanda yatırımcı üretken başkan olarak tanıdım.belediye başkanlığında en başarılı olandı.

Cevap
  • Yorum Id: 140494
  • 27 Şubat 2022
  • 10:37

45 yaşındaki kadını kadrolu olarak belediyeye aldığınıda bilirmisiniz boş konuşmayın bafraya gelmiş geçmiş en başarısız başkan zihni şahindir

User defaultYorum Id: 136835
14 Ocak 2022
17:10
  • Yorum Id: 136835
  • 14 Ocak 2022
  • 17:10

Hamit başkan kapı kapı geziyor da sende istanbul da papayı ziyaret et. adaylığını ne zaman açıklıyorsun afşin bey. ama şunu bilmekte fayda var vatandaş belli bir seviyeden belli bir çıtadan bakılmayı sevmiyor hamit başkan gibi halktan mütevazi olan birisiyle yarışa girmek dereyi ters yüzmeye benzer. afşin bey sana siyaset de yer al diye gaz verenler senle eğlenirrr ben den demesi yolun bahtın açık olsun

Cevap
  • Yorum Id: 140493
  • 27 Şubat 2022
  • 10:33

Aynen reis bunun babası da böyleydi sürekli insanlara tepeden bakardı cinsine tükürdüğüm cinsine çekmiş. öğrencilik hayatımda görmüş olduğum en berbat eğitimciydi

Cevap
  • Yorum Id: 139871
  • 21 Şubat 2022
  • 20:19

Belediye nin maaşlı aktiröl basın odası.

Daha Fazla Yorum