Benim Hamit Kılıç ile hiçbir husumetim yok!

Benim hamit kilic ile hicbir husumetim yok

Geçtiğimiz yılın kış aylarında, Belediye Başkanı Sayın Hamit Kılıç ile bir söyleşi yaptım ve Bafra Haber’de yayınladım. Söyleşiyi yayınlandığım ana kadar ise, yaklaşık altı ay boyunca, her hafta Bafra üzerine görüşlerimi kaleme alarak sizlerle buradan paylaştım. Söyleşiyi yayınladıktan sonra da, hem TV programımın başlaması, hem de gündemde üzerinde durulacak, tekrara düşülmeyecek fazla bir başlığın kalmaması sebebiyle yazılarıma ara verdim. 

İlginç şekilde bu mola, Bafra kamuoyunun aklını süs amaçlı kullanan sınırlı bir kesimi tarafından, Belediye başkanından sus payını aldı, kenara çekildi” şeklinde değerlendirildi. Bu tip düşüncelerin gündeme gelmesi doğaldır, zira insanlar sevmedikleri kişilerin hep bir ‘’hinlik’’ peşinde olduğunu düşünür. Benim bu molamı da, beni sevmeyenler yaptığım bir ‘’hinliğe’' bağladı. 

Aslında gerçek çok farklıydı; benim Hamit Kılıç ile hiçbir husumetim yok, olması için de bir sebep yok. Ben sadece memleketimin daha iyi olması için fikir üreten bir insanım, doğal olarak da aynı ideolojik temelden gelmediğim Hamit Kılıç ile birçok noktada farklı düşünüyorum. Bu farklılıkları da dile getiriyorum, ama siz de hak vermelisinizki, Bafra’nın her hafta gündeme getirilecek çok çok farklı sıkıntıları bulunmuyor. Sekiz on başlıkta toplayacağımız sıkıntılar, bir şekilde yazdıkça tükeniyor. Tekrara düşmemek ve şehri uzaktan gözlemlemek adına bazen fırsat doğurmak gerekiyor. Sizlere yazmadığım aylar içinde de ben biraz olsun bunu yaptım. İnanmak istemiyorsanız, elbette inanmayabilirsiniz !

Bafra gündemine dair başlıkların biriktiğini düşünüyorum, detaya girmeden aklıma gelen başlıklarla ilgili görüşlerimi kısa kısa size aktarmak istiyorum:

Bafra Belediyesi 2021 bütçesi;

Öncelikle bütçe şehrimize hayırlı olsun. Bütçeyi detaylı şekilde inceledim, hiçbir detaya girmeden tek bir resmi rakam verip konuyu sizin takdirinize bırakacağım. 

Bafra Belediyesi'nin 83 milyon TL olan gider bütçesinin 84 milyon TL'ye yükseltilmesi kabul edildi. 

Çarşamba Belediyesi'nin 125 milyon 700 bin TL olan gider bütçesinin 137 milyon 500 bin TL'ye yükseltilmesi kabul edildi. 

Evet hanımlar beyler ! 

Çarşamba’nın 2021 yılı bütçesi, Bafra’nın 2021 yılı bütçesinden tam 53 milyon TL daha fazla, İkisi de AK Parti Belediyesi, öyle değil mi ? Hani iktidar partisini seçersek daha fazla hizmet alacaktık. Bu rakama tekrar tekrar bakın ve bu işten kim sorumluysa gidin ona sebebini sorun.

Bafra’da Pandemi;

Bu zor dönemde vefat eden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, hastalıkla mücadele edenlere de sağlık diliyorum.

Geçen hafta sosyal medyada bir video izledim. Maske, mesafe ve hijyen kontrolü için Pazaryerinde; Kaymakam, Belediye Başkanı, Kurum Müdürleri, Oda Başkanları ve Zabıta ekipleriyle birlikte toplu halde pandemi kontrolü gerçekleştiriyorlar. 

Allah aşkına düğüne gider gibi, toplu halde, pandemi dönemi pazara gitmek nedir ? 

Amaç kalabalığı önlemek, mesafeyi korumak, hijyeni sağlamakken, bu faktörlerin fazlasıyla bulunduğu bir alana, oradaki kalabalık yetmezmiş gibi, birde kendi kalabalığınızla neden gidersiniz ?

Görüntüleri izleyin, insanlar birbirlerine çarpıyor kalabalıktan ! Belediye Başkanı siyasidir, ortalarda görünmek ister, sayın Kaymakam sizin daha duyarlı olmanız gerekmez mi ?  Pandemi döneminde yaptığınız bu etkinliğin pandemiyi önlemek adına nasıl bir faydası olabilir ?

Görüntü vermek adına böylesine fahiş hatalara düşmemek gerekir.

Bafra’nın kardeş şehri;

Belediye meclis toplantısını izledim, ortalık elli altı oldu, niye mi ? Ak Parti genel merkezi Bafra Belediyesi’ne bir yazı göndermiş ve Kastamonu ilinin Doğanyurt ilçesini kardeş şehir yapın demiş. 

Meclis üyeleri de haklı olarak isyan etmiş, ‘’ Böyle bir dayatma neden yapılıyor ‘’ diye. Ben de bu durumu kendi hesabımdan eleştirdim, hala da bana saçma geliyor, ancak sonradan öğrendiğime göre bu uygulama tüm partiler tarafından yapılan sıradan bir ritüelmiş. O halde burada kabahat sadece AK Parti’de değil, tüm siyasi partilerde, şehirlerin kimlerle kardeş olacağına o şehrin halkı karar vermeli.

Bafra’nın yatırımları;

Bu en kısa başlık olacak, çünkü yazacak hiçbir şey yok !

Gündem biriktikçe yazmaya gayret edeceğim, bu zor günlerde aman kendinize dikkat edin, herşey eksik fazla, er veya geç olur, ama ne giden ömür geri gelir, ne de bozulan sağlık  hemen düzelir. Sağlıcakla…

Afşin Hatipoğlu

16 Kasım 2020, İstanbul
  • BafraHaber Yorum
  • Benim Hamit Kılıç ile hiçbir husumetim yok! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 21
User defaultYorum Id: 106513
23 Kasım 2020
11:36
  • Yorum Id: 106513
  • 23 Kasım 2020
  • 11:36

Yine yazı bekleriz

User defaultYorum Id: 106391
19 Kasım 2020
18:14
  • Yorum Id: 106391
  • 19 Kasım 2020
  • 18:14

Yaa su bafrada yasamıyorsun yorumları cok tuhaf.. zamanında cumhurbaskınımız da turkiye de yaşamayan kisileri getirdi bakan yaptı....acaba burda o eleştiriyi yapanlar o zaman da aynı eleştiriyi yapmıs mıdır? sanmam.... ben de yıllardır baska bir sehirde yasıyorum ne yani memleketimiz icin yorumda bulunmayalım mı?

User defaultYorum Id: 106352
18 Kasım 2020
17:44
  • Yorum Id: 106352
  • 18 Kasım 2020
  • 17:44

Siyasi düşüncelerimiz farklı olmasına rağmen paylaşmış olduğu fikir ve görüşlerine katılmamak elimde değil .doğru konuşanı dokuz köyden kovarlarmış atasözünden yola çıkarak yiğidi öldür ama hakkını yeme anlayışıyla sayın genç avukatı önce medeni cesareti ve açık yürekliliğinden dolayı tebrik ediyorum .k.h.h.o...

Daha Fazla Yorum