Başkan’ın 900 günü!

Baskan in 900 gunu

Sayın Başkan’ın açıklamalarına geçmeden önce, geçen haftaki yazımın altına yapılan yorumlara kısaca değinmek istiyorum. Öncelikle takip edip, değer verip, yazımı okuma nezaketi gösteren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yazımız kısa sürede binli sayılarda okunmaya ulaştı, bu oran bize doğru noktaları işaret ettiğimizi gösterdi  

Yorumların bir kısmında, “Sen burada yaşamıyorsun, neden görüş yazıyorsun ‘’ veya ‘’ Sen kimsin, ne yetkin, ne sıfatın var da bunları yazıyorsun” şeklinde ifadeler var. Öncelikle şunu belirteyim, “Ben Bafralıyım”. Bu sıfat tek başına köklerimi bulduğum bu şehir üzerine düşünmeme yeter kanaatindeyim. İstanbul’da veya başka bir yerde yaşamanın bu sıfatımı mülga edeceğini iddia etmek doğru bir yaklaşım olmaz. İnsanın mesleği ve uğraşı onu memleketinden cismen ayırabilir, önemli olan zihnen ve kalben memleketine ait hissetmektir. Ben tüm varlığım ile kendimi “Bafralı” hissediyorum, bu nedenle de “Bafra’da yaşamamamı” sorun etmek konuyu sulandırmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Kim olduğuma değil, ne söylediğime bakarsanız, şehrimiz için faydalı sonuçlar çıkartabilirsiniz.

Sayın Başkan geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklamalarda bulundu ve 900 günlük icraatlarını sıraladı. Yayınlanan metni okudum, öncelikle kendisine faaliyetleri için teşekkür etmek istiyorum, neticede yapılanlar Bafra’nın aktifine geçmiştir ve halkın kullanımına sunulmuştur. 

Ancak konu bu kadar basit değildir. Çünkü yapıldığı söylenen başlıklar son derece rutin ve cari olan işlemlerin yansımasıdır. Asfalt kapasitesi artırmak, yolu sokağı düzenlemek, mezarlık faaliyetleri veya peyzaj çalışmaları şehri 21. yüzyılda iddialı ve kaliteli bir alan haline getiremez. 

Aslına bakacak olursak Bafra Belediyesi’nden fazla bir beklentimizin olması da yanlıştır. Çünkü eldeki bütçenin olanakları şehre seviye atlatacak noktanın çok gerisindedir. Benzer özelliklere sahip Çarşamba Belediyesi’nden 53 milyon TL daha az bir ödenek ile bir ilçede neler yapılabilir sorusunun ne yazık ki cevabı yoktur. 

Sayın Başkan’ın açıklamalarının son bölümünde ise gelecek vizyonu ortaya konulmuştur. 

Bafra’yı geleceğe taşıyacak olan projelere birlikte göz atalım; 

10.000 kişilik Millet Bahçesi:

Yapılacak olan faaliyet aslen bir yeşil alan projesidir, bu bahçe bir şehri nasıl bir geleceğe hazırlıyor doğrusu merak ediyorum. Ayrıca, “10.000 kişilik” ne demek? Stat mı yapıyorsunuz park mı yapıyorsunuz? Bu neyin kapasite ölçüsü?

Orta ölçekli sanayi ve kentsel dönüşüm:

Malum, orta ölçekli sanayi projesi Sayın Başkan’ın en çok üzerinde durduğu konu, görev süresinin dolmasına yaklaşık 3 yıl var. Bu süre içinde bu projeyi hangi aşamaya getirecek ve bunu hangi bütçeyle yapacak herkes gibi bende merakla bekliyorum. Kentsel dönüşüm konusu ise başlık olarak güzel, ama içerik olarak Bafra’nın yakın gelecekte çokta başarabileceği bir durum değil. Bunun detayları için ayrıca bir yazı kaleme alacağım.

Yeni ve Modern Gasilhane: 

Ölülerimizi yıkadığımız yerin bir proje olarak takdim edilmesi oldukça ilginç, demek ki ihtiyaç var ve bunun tanıtımı yapılıyor. 

Güneş enerjisi projesi:

Belediye bu projeyi hayata geçirirse gerçekten güzel bir iş yapmış olur.

Tofaş kavşağı ve Bedesten projesi:

Uzun yıllardır yapılmayan bu kavşak umarım kısa sürede bitirilir. Bedesten ise klasik bir yer, ancak bu tip yatay AVM tarzı eski alanların benzerlerini de yapmak gerekir. Bunları rol model alıp birden fazla bedesten inşa etmek faydalı olacaktır.

Alaçam Caddesi, Sosyal Yardım Merkezi, Yakıntaş Mezarlığı ve mescidi, Küçük Pazar Yeri, Yeni Hizmet Binası, Samsun-Sinop yolu refüjü, Bisiklet yolu projesi; 

Birer cümle de olsa değinelim; Alaçam Caddesi keşmekeş olmuş bir bölge kimin ne iş yaptığı belli değil. Bu bölgeyi ele alacaksanız, esaslı bir proje hazırlayın, yol-kaldırım düzenlemesiyle geçiştirmeyin.

Sosyal yardım merkezi zaten var bu şehirde, eğer yok ise yıllardır evlere yapılan yardımları nereden yaptınız?

Küçük Pazar Yeri; içinden çıkılmaz, sığ ve yetersiz bir alışveriş alanı, çevredeki dükkânlarla birlikte büyük bir sıkışmaya sebep oluyor. Eski stadın olduğu bölgeye güzel bir pazar yeri yapın, şimdiki pazar yerini de park yapın.

Yeni Hizmet Binası, bu binanın yapımına ne zaman başlanılacak bilmiyoruz?

Samsun - Sinop yolu refüjü… Şimdi Allah için söyleyin, yol refüjü yapma işi bir şehri geleceğe taşıyan projeler arasına nasıl girebilir?

Bisiklet yolu; umarım ırmak çevresinde yapılır, o takdirde çok güzel bir rota olacağına inanıyorum. Keşke denize kadar uzansa da, insanlar daha kapsamlı şekilde faydalanabilse.

Bafra’yı geleceğe taşıyacak olan projelerin bunlar olduğunu söylüyor Sayın Başkan! Dünyanın yeniden kodlandığı bu çağda, bisiklet yolu ve refüj ile umarım doğru istikameti bulabiliriz.

Avşin Hatipoğlu

26 Kasım 2020, İstanbul

  • BafraHaber Yorum
  • Başkan’ın 900 günü! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 26
User defaultYorum Id: 107166
04 Aralık 2020
03:35
  • Yorum Id: 107166
  • 04 Aralık 2020
  • 03:35

Gazeteye yatirim yapmis olman lazim ki sana tam sayfa sitede yer verilebilsin, yoksa bi sebep bulamiyorum.

User defaultYorum Id: 106826
30 Kasım 2020
10:53
  • Yorum Id: 106826
  • 30 Kasım 2020
  • 10:53

Sana bu olumlu tepkileride yandaşlarmı veriyor

User defaultYorum Id: 106827
30 Kasım 2020
10:55
  • Yorum Id: 106827
  • 30 Kasım 2020
  • 10:55

Sen şimdi buralara yazarsın yazarsın zaman gecer bafrada biyerde görev almaya kalkarsın bu bafralı da senin cevabını ozaman verir.. şimdi burdan yazarsın yandaşlarda olumlu tepki verir sende kasılırsın

Daha Fazla Yorum