Bu Karar, Bafra`ya Zarar

Saygıdeğer Başkan
Değerli Meclis Üyeleri

Her ay düzenli bir şekilde yapılan meclis toplantılarınızdan olan, Mart ayı meclis toplantınızda, Bafra için kritik bir karar olarak düşündüğümüz bir karar aldınız. Elbette, halkın temsilcilerinin almış olduğu karara saygı duyacağız. Demokrasiyi özümsemiş her insan da meclisin almış olduğu karara saygı duyacaktır. Fakat bazı kararlar vardır ki: bunlar siyasilerin verebileceği kararlardan daha çok, bilirkişilerin verebileceği kararlardır. Böyle kararlarda da bilirkişilerin görüşü alındıktan sonra meclis karar vermelidir. Bunları anlatma gereği bile duymamam lazımdır. Çünkü belediyeyi yönetenler, bunları hepimizden daha çok bilirler ve bilmesi de gerekmektedir.


Belediyeyi bir Eğitimci yönetebilir, bir Avukat,  bir Doktor, bir Esnaf yönetebilir ama mesleği her ne olursa olsun,  seçilen her  Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri şehirciliği bilmez ve bu yüzden, eğer bilirkişiye danışılmamışsa, yanlış karar verilmesi de bir o kadar olasıdır. Şehir ve Bölge planlamanın çok özel ve stratejik planları vardır ve bu planlar belli bir süre sonrasını da kapsayacak şekilde yapılmaktadır. Şehircilik, bugünü kurtarmak değildir. Şehircilik, yaşanabilir bir gelecek kurmaktır. Tabiî ki şehirciler, köylüsünü de düşünecektir, çocukları da düşünecektir, yaşlısını da, özürlüsünü de düşünecektir. Şehircinin, siyasi bir kararı olmayacak ve olmamalıdır. Onlar:  ırk, renk, dil, mezhep ayrımı yapmaksızın, aynı şehrin insanlarının geleceğini de inşa edeceklerdir. Bizler, bu şehrin insanlarıyız. Bizlerin,  Bafra’dan başka gidecek hiçbir yeri yoktur. Biliyorum ki, bu kararı alanlar da bizler kadar Bafra’yı seviyorlar. Buna inandığım için yanlış olduğunu düşündüğümüz bu kararın, tekrar gözden geçirilmesini istiyorum.


Bu konuda, Bafra Belediye Meclis Üyeleri’nin, hiçbir siyasi parti ayırmaksızın, yanlış bir uygulama yaptığına inanıyorum. Bakınız, Bafra’nın yetiştirmiş olduğu onlarca Şehir ve Bölge planlamacı vardır. Bunlardan birisi, bizzat geçen dönem Meclis Üyeliği de yapmış olan Nurhale Ulukan Hanımdır. Bafra Belediyesi’nin de İmar İşleri Müdürü var. Bu insanlar, bir çırpıda bulabileceğiniz insanlardır. Gidiniz, sorunuz. İddia ediyorum ki:  onlarda bu konuda hata yapıldığını söyleyeceklerdir. Bunları, sizlere muhalefet yapıyoruz diye yazmıyorum. Kendimi, bu karara imza atan ve hata yaptığına inandığım,  MHP ailesinin bir ferdi olarak görüyorum. Yarın, çocuklarımıza yaşanabilir bir Bafra’yı teslim etmek istediğimiz için bir borç olarak gördüğümden, bu yazıyı yazıyorum. Bu ses, bizim sesimiz olduğu kadar, halkın da sesidir. Bu yüzden, kararınızı tekrar gözden geçirmenizi istiyorum. Elinizde bu imkân varken, henüz karar uygulamaya sokulmamışken, bir bilirkişiye danışınız ve önümüzdeki Nisan ayı toplantısında bu konu hakkında uzun bir münazara yapınız. Gelecek söz konusu olan kararlarda, bu şekilde adım atılmasında fayda vardır.


Esas amacımız şu olmalıdır:

Bafra’yı, senelerdir kısır döngü gibi süren, Alaçam Caddesi – Beşyol - Tekel Caddesi - Meydan çıkmazından nasıl çıkartırız`

Bakınız, buralarda çok yoğun bir trafik vardır ve aynı zamanda, çok yoğun bir ticaret yapılmaktadır.

Lakin buranın esnafı kazanırken, Gençlik Caddesi esnafı kaybediyor, Mevlana mahallesindeki esnaf kaybediyor, Bahçeler mahallesindeki esnaf kaybediyor. Bu gibi mahallelerimiz, seçimden seçime yapılan asfaltlarla kandırılıp, kaderine terk ediliyor ve bu yüzden Köy-Kent görünümünde bir Bafra bizlere miras kalıyor. Bafra senelerdir bir açmazdadır. Şehir boğulmuştur. Belediye, yapacağı hizmetlerle aynı zamanda bir şehri de bu kısır döngüden kurtaracaktır. Bu yüzden, hizmetlerinizi şehrin her bir yanına, eşit ve adil bir şekilde dağıtınız. Bafra Belediye Meclisi’ ne yakışan bu olmalıdır.

Aslında ben, Mart ayındaki toplantıdan, bu kararın çıkmasından daha çok, farklı bir kararın çıkmasını dilerdim. Mesela geçen yılın 25 Mart’ında, tüm Türkiye’nin ardından gözyaşı döktüğü bir insanı, elim bir helikopter kazası sonucu kaybettik: Sayın Muhsin Yazıcıoğlu...
Ve inanıyorum ki,  muhalefette iktidarda, Batı Yakası Minibüs Garajı’nın taşınması için değil de, bir insanın gönüllerde ki ölümsüzlüğünü daim kılmak için ortak karar alarak, yeni bir isim verebilirlerdi: MUHSİN YAZICIOĞLU BATI YAKASI MİNİBÜS GARAJI. Geç De kalınmış değil doğrusu.

Selam ve saygılar sunarım.

Hamdi KOZİL

  • BafraHaber Yorum
  • Bu Karar, Bafra`ya Zarar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0