Bafra`nın umut çocukları...

   Günümüz yaşam felsefesinde spor, kaliteli yaşamın bir parçası ve en yararlı sosyal etkinliklerinden birisi olarak kabul edilmekte.
   Performans sporu bir yana günümüz yaşam kavramın da çocuğun dengeli ve sağlıklı gelişimi içerisinde düzenli spor yapmanın önemli bir yeri var.
   Çocuğun buluğ çağı öncesi ve sonrası düzenli olarak yaptığı spor etkinlikleri sağlıklı bir fizik yapının gelişmesini sağlarken genç yaşlarda fizik yapının bozulmasını geciktirmede önemli bir rol oynamakta.
   Bilindiği gibi büyümenin en hızlı olduğu çocukluk devresinde insan vücudu en fazla en fazla değişken yapıya sahiptir. Bu devre aynı zamanda insan vücudunun zararlı çevresel etkenlerden de etkilendiği çağ.
   Yapılan gözlemler okul çağında çocuklara düzenli olarak yaptırılan spor daha genç yaşta güncel yaşamın bir parçası olarak alışkanlık haline getirecek şekilde benimsenmekte.
   Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin yanında sosyal açıdan da önemli.Spor yardımıyla çocuğun çevresini tanıması ve iletişim kurabilmesi daha kolay gerçekleşebilmekte…
   Bütün bu bilgiler günümüz teknolojik çağında küçük uğraşlarla elde edilebilecek yakınlıkta artık.
   Elde edilmeyen beklide harcanan zaman yazık önemsizlikte düşünülen ise işin emek isteyen,sabır isteyen,alın teri isteyen,özveri isteyen detayında.
   Ki bu detayı en çok evde aileler,okulda öğretmenler,idmanda antrenörler yakalayabiliyorsa başarı kendiliğinden geliyor.
   Kaf dağının ardından el sallamıyor hiçbir çocuğumuza.
   Alabildiğine sınavlara,kurslara,etütlere,testlere cevap anahtarlarına sıkıştırılmış  günümüz çocuklarının bunca uğraş içinde başlarını dahi kaldırmaya vakitleri yokken spora yönelmesi ve ilgilenmesi esasında zor görülüyor.
   Bu sorumluluklar arasında hala gereksiz olarak düşünülen bu uğraşlara harcanan zaman suya imza atmak gibi algılanıyor.
   Alabildiğine Futbol ve kısmen Baketboldan başka hiçbir spor dalını tanımayan bir toplum için başkası da düşülemez zaten.
   İşte bütün bu ön yargı karmaşasından ve sorumluluk çerçevesinden taşarak uluslar arası başarılar elde eden çocuklarımız ve gençlerimiz de yok değil.
   Örnek mi`
   Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Türkiye çapında 1994-1998 doğumlu yüzücüler arasında Bafra Cumhuriyet İlköğretim Okulu (6-A) sınıfından Selinay Başol 100 m Kurbağalamada 1.26.67 derece ile (7-İ) sınıfından Ural Demirtaş 200 m Kelebekte 2.31.17 derece ile Türkiye birincisi oldu.
   Ural Demirtaş’ın 200 m kelebekte iki defa Türkiye ikinciliği Selinay Başol’un 200 m Kelebekte Türkiye ikinciliği, 50 m kurbağalamada Türkiye birinciliği 100 m kelebekte Türkiye üçüncülüğü bulunmakta.
   Bir diğer örnek;
   05 – 15 Eylül Tarihleri arasında Tayvan’da yapılan İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarında Güreşte Greko Romen ve Serbest stilde 3.Lük kazanarak 2 Madalya almaya hak kazanan Şenol Aydın ile yine aynı olimpiyatlarda Takım halinde 8.olan Voleybol Takımı sporcusu Zafer Kardeş…
   Tüm bu başarıların zor şartlar ve imkansızlıklar arasında elde edildiğini düşünüldüğünde anlamı bir kat daha artıyor…
   Bir çok yaşıtları tartışılan Türkiye geleceğinde üstü kırmız kalemle çizilmiş ve tırnak içine alınmış tezatlarla yaşarken,onların ortaya koyduğu,başarıdan öte oldukça ciddi bir duruş ve gelece dair sönmemiş bir umut.
   Bafra o umut çocukları ile gurur duyuyor

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`nın umut çocukları... içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0