Av. Afşin Hatipoğlu’ndan Hamit Kılıç’a ağır Kapıkaya eleştirisi

Av. Afşin Hatipoğlu’ndan Hamit Kılıç’a ağır Kapıkaya eleştirisi

İstanbul’da Avukatlık yapan Afşin Hatipoğlu, 3.sü gerçekleşen Kapıkaya festivali ile ilgili olarak bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. Hatipoğlu yazısında Başkan Hamit Kılıç’a sert eleştiriler yöneltti. 

İşte Hatipoğlu’nun yazısı: 

Bafra Kapıkaya Festivali üzerine küçük notlar;

Kapıkaya Festivali’nin ardından uzun soluklu yorumlar yapmak istedim, ancak vazgeçtim, sanırım birkaç paragraf hissiyatıma kâfi gelecek.

Öncelikle bu doğa harikası bölgeyi festival kıvamına getiren Bafra STK’larına ve dönemin Belediye Başkanı Zihni Şahin’e teşekkür ediyorum.

Başlangıçlar önemlidir, ancak bundan daha değerlisi, başladığın işi devam ettirebilmek, bir adım öteye taşıyabilmektir.

Şehrimizin tüm kesimlerinin destek verdiği festivalimize hak ettiği desteği vermeyen tek ismin, Sayın Hamit Kılıç olduğunu üzülerek söylemek durumundayım.

Neden mi böyle düşünüyorum?

Aklınıza hemen şu gelecek; çadır kuranlara yemek verdiler, personeli festivalde görevlendirdiler, bütçe ayırdılar...

Kıymetli hemşerilerim, eğer bu festivali Samsun-Sinop arası yaşayan halkın üç dört günlük gezinti sahası olarak düşünüyorsak mevcut planlama elbette yeterli,

Ancak, bu festivali ülke çapında, hatta dünya çapında bir etkinlik yapmak istiyorsak Sayın Kılıç’ın zihin örgüsü ile bunu yapamayacağımıza emin olun.

Bu çapta bir festivale insan çekmek için önce bölgenin altyapısını ve ulaşım imkânlarını muhkem hale getirmelisiniz. Gidenler cevaplasın, teması Kapıkaya tepesi olan bu festivalde tepeye ulaşmak kolay mıydı, zor muydu? Araçla gelenler için park yeri var mıydı, yok muydu? Tuvaletler yeterli miydi, yetersiz miydi?

Yolu olmayan, teleferik kurulmayan, ölümle burun buruna gelinen bir güzergâhta tatlı bir anı yaşamak için insanlar otuz beş derece sıcağın altında saatlerce iniş-çıkış sırası bekledi.

Doğa ve Spor festivali denilerek çıkılan bir yolda dikkat çekici tek bir spor turnuvası yapıldı mı? Kano yarışı, plaj voleybolu, Balık tutma yarışması gibi...

Gerçi Türkiye’de ismi olan voleybol takımını kapatan Başkan’dan bunu beklemek iyimserlik olur.

Festival denildiğinde, aklınıza üç şey getirin, desem, sanırım biri konser olur. Kendisine ülke çapında bir sanatçının konseri teklif edildiği halde bunu kabul etmeyen bir Başkan sizce festivali geliştirmek mi istiyordur, yoksa görev kabilinden ifa etmek niyetinde midir?

Festivali tertip kapsamında, resmi kiracı olarak katılım sağlayan esnaf ile çevrede kaçak girişimde bulunan esnafı ayıramayan, her türlü denetimi yasal kiracılara uygulayan, ancak kaçak hizmet verenleri görmeyen bir Belediye, düzeni nasıl sağlayabilir?

Kadınların giyiminden, insanların sevgilileriyle festivale katılmalarına... İçki alanları horlamalarından, müzik sesine tahammül edememelerine varıncaya kadar dikkat çeken diğer ayrıntıları da not etmek gerekir.

Bağnaz ve tutucu bir kafayla evrensel bir festival tertip edemeyeceğimiz ortada! Doğanın tüm cömertliğini bize sunduğu bir bölgede her türlü gayret ile bu aşamaya gelen festivalimizin milyonların katıldığı bir organizasyon haline gelmesi için bakış açımızı değiştirmeliyiz. 

İnsanlar sizin gibi yaşamadığı için onların eğlenmesini yasaklayamazsınız.

Afşin Hatipoğlu

5 Ağustos 2019

  • BafraHaber Yorum
  • Av. Afşin Hatipoğlu’ndan Hamit Kılıç’a ağır Kapıkaya eleştirisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0