Yeni Yönetim, Yeni Anlayış

Yeni belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz görevine başladı başlamasına fakat üç ay geride bırakmamıza rağmen yeni farklı diyebileceğimiz bir icraatın çalışması yok.
 
Katıldığımız belediye meclis toplantılarında edindiğimiz izlenimlerde yeni farklı diyebileceğimiz bir icraatın yakın zamanda olmayacağı gözükmektedir.
 
Yeni belediye başkan ve meclis üyelerimizden göreve geldikten sonra en çok beklenen müdürlerle ilgili değişikliklerdi.
 
Çünkü mevcut müdürlerimizin bir kısmı ile ilgili kamuoyunda çok önem arz edecek söylentiler konuşulmaktadır.
 
Bu söylentilerin bir kısmı;
 
__ Bir kısım belediye müdürlerimizin belediyeye iş yapan firmalara  gayrı resmi ortak olduğu.
 
__Bir kısım belediye müdürlerimizin geçmiş dönem belediye meclis üyelerinin bir takım ticari işlerinin meclisten geçmesine menfaat karşılığı yardımcı oldukları.
 
__Bir kısım belediye müdürlerimizin belediyeye iş yaban firmaların ödemelerine öncelik verdikleri. Bu firmaların sahipleri ile menfaat-çıkar ilişkisi içinde oldukları.
 
__Bir kısım belediye müdürlerimizin çok zengin olduğu. Aldıkları maaşla böyle bir zenginlik içinde olamayacakları.
 
__Bir kısım belediye müdürlerimizin belediyenin ihtiyacı olan malzemeleri kendilerine yakın firmalardan aldıkları. Bu alımları yaparken faturaları yüksek tuttukları.
 
Şeklindedir.
 
Bu söylentiler istinaden müdürlerimizin değişeceği yönünde kamuoyunda beklentiler vardı. Hatta başka kurumlardan atama yapılacağı veya görev alanlarının değişeceği bekleniliyordu.
 
Beklenen olmadı. Bunun nedenini belediye başkanımız ve meclis üyelerimize sorduğumuzda;
 
__Seçim meydanlarında hiç kimsenin görevini değiştirmeyeceği sözünü verdikleri. Buna istinaden görev aldıktan sonra bütün müdürlerle tek-tek belediye başkanının özel görüşerek çalışma şartlarını, kurallarını, prensiplerini anlattığı. Kesinlikle söylenti dahi olsa görevini kendine ve eş dostuna menfaat için kullanan, yanlış yabanlar ile yollarını ayırarak işlerine son vereceklerini anlatıp müdürlerden söz aldıklarını söylemişlerdir.
 
Yeni belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin müdürlerimiz ile ilgili belli bir süreliğine de olsa almış oldukları bu karara saygı duyarak beklememiz gerekir. Kamuoyunda ve Internet basınındaki yorumlarımızda müdürlerimizi rencide edecek, performanslarını düşürecek yorumlardan en azından belli bir süreliğine uzak durmamız gerekir. Duyduğumuz-gördüğümüz bir yanlış hata varsa bunu belediye başkanımıza bildirirsek gerekeni yapacağının sözünü basının huzurunda belediye meclis toplantılarında vermiştir. Bu güne kadar böyle bir söz hiçbir belediye başkanımız vermemiştir. Vermediği için bir takım yanlışlar yapılmıştır. Bekleyelim görelim.
 
Belediye meclis toplantılarında; MHP meclis üyesinin Ahmet TOKGÖZ beyin belediye başkan yardımcılığı ve maaşına itiraz etmişlerdir. Ahmet beyin yaptığı iş dolayısı ile bunu etik ve ahlaki bulmadıklarını söylemişlerdir.
 
MHP meclis üyesi beyefendiye sormak lazım.
 
Geçmiş dönemde meclis ve imar komisyonu üyenizin konumunu kullanarak, konut alanını ticariye çevirerek, yerleşim alanı içerisinde, öğrencilerin geçiş yolu üzerinde Akaryakıt ve LPG istasyonu açmasını nasıl etik ve ahlaki buldunuz`
 
Belediye meclis ve imar komisyonu üyenizin konumunu kullanarak, konut alanını ticariye çevirerek açacağı Akaryakıt ve LPG istasyonu projesinde hangi kamu yararını görerek evet dediniz.`
 
Öncelikle bunların cevabını kamuoyuna vererek itiraz etseydiniz daha etik ve ahlaki davranmış olurdunuz.
 
Diğer bir belediye meclis üyemiz geçmiş dönem özellikle reklam ve tanıtım masrafları ile ilgili konuşma yaparak açıklama getirilmesini istemiştir.
 
Bende bilgi edinmesi yasası gereği geçmiş dönem de,
 
__Alınan araç gereçlerle ilgili,
__Kiralanan araç gereçlerle ilgili,
__Reklam ve tanıtım masrafları ile ilgili,
__Yapılan ihalelerle ilgili,
__Belediyeye alınan malzemelerle ilgili,
__Belediyenin borçları ile ilgili,
__Belediyeye ait gayrı menkulleri ile ilgili,
 
Ve diğer konularla ayrıntılı belge ve bilgi istedim. Seçimden bir ay önce resmi yazı ile müracaata bulundum. Henüz müracaatıma cevap veren olmadı. Eğer yakın zamanda cevap verilmez ise mahkeme kanalı ile bu bilgi ve belgeleri alarak ayrıntıları kamuoyuna aktaracağım.
 
Aynı partinin diğer belediye meclis üyesi Bafra belediye sporun durumunu sorarak bilgi istedi. Kamuoyunda bu konuda konuşulanların utanç verecek noktada olduğunu söyleyerek en kısa zamanda kamuoyunu aydınlatacak basın açıklaması yapılmasınının zaruret haline gelmiştir dedi..
 
Bafra belediye spor başkanı bir sürü soru işaretlerini artında bırakarak istifa etmiştir. Belediye başkanımız bu güne kadar kendilerine borç-alacak konusunda ayrıntılı bilgi verilmediğini, Eğer verilmez ise savcılığa başvurarak inceleme isteyeceklerini, arzularının belediye sporun lav edilerek Bafra spor  isminde devam etmesi gerektiğini söyleyerek yakın zamanda bu konuda çalışmalara başlayarak kamuoyunu bilgilendireceklerini aktarmıştır. Umut ederizki bu çalışmalar başlar.  Efsane BAFRASPOR geri döner.
 
Bizim katıldığımız belediye meclis toplantılarında, belediye meclis üyelerimizin çoğunluğunun evet-hayır demekten başka bir icraatlarını göremedik.
 
En azından meclis toplantısının gündemine gelen konular ile ilgili araştırma yaparak söz almalıydılar. Veya ilgili müdürlerimizin bilgisine başvurarak neye evet neye hayır dediklerini bilmeliydiler.
 
Bu dönemde belediyede siyasilerin değil müdürlerin hakimiyetinin daha fazla olacağı ortadadır.
 
Bu nedenle müdürlerimizi bir iki konuda uyarmak istiyorum.
 
__Birincisi; kendi içinizdeki çekişmeleri, gruplaşmaları, zıtlaşmaları bir kenara bırakınız.
__İkincisi; Arkadaşlık dostluk ettiğiniz insanları biraz daha itina ile seçiniz.
__Üçüncüsü; Takıldığınız mekanlara dikkat ediniz.
__Dörtünçüsü ; Yaşantınıza lütfen biraz daha dikkat ediniz.
 
Sizlerle ilgili kamuoyunda çıkan söylentiler kaynağı kendi içinizdeki çekişmelerden, beraber olduğunuz arkadaşlardan, takıldığınız mekanlardan, yaşantınızda kısa sürede olan değişikliklerden kaynaklanmaktadır.
 
Kısacası Yeni yönetimden, yeni anlayış, yeni çalışmalar, farklı icraatlar bekliyoruz. Bu çalışmaları seçimlere kısa süre kala değil şimdi istiyoruz.
 
Kabul tebrik günlerini bir kenara bırakarak icraata gecelim.
 
İlçemizi Köy-Kent olmaktan çıkartarak,
 
__Modern,
__Çağdaş,
__Işıl-ışıl
__Yaşanılabilir,
 
Bir şehir haline en kısa sürede getirelim.
 
Kamuoyu olarak bizlerinde ilçemizin menfaatleri gereği,
 
__Belediye başkanımızı,
__Belediye meclis üyelerimizi,
__Belediye müdürlerimize
 
Belli bir süreliğine de olsa zaman verelim. Ön yargılı davranmayalım. Eleştirmek için acele etmeyelim. Yeri ve zamanı geldiğinde en ağır şekilde eleştirerek yanlışların üzerine kamuoyu adına giteceğimizden emin olunuz.
 
 
İsmail Karahan
Sevgi ve saygılarımla
  • BafraHaber Yorum
  • Yeni Yönetim, Yeni Anlayış içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0