Yapmak İsteyince Yapılıyor.

Fakülte konusunda okuyucularımız her gün yeni bir mail atarak bizlere yardımcı olmaya, karşımıza konan dağın aşılması konusunda elimizi güçlendirmeye çalışıyorlar.

 Bu maillerden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Okurumuz Bafralı olup yaşadığı Ordu’daki yerel bir gazetenin haberini iletip kendi düşüncelerini aktarıyor.

Ordu Yerel gazetesinin haberi: Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kiradan kurtulacağını söyledi.

 Milletvekili Hamarat, Ordu Üniversitesinin 2010 bütçesine konan kamulaştırma ödeneği ile Fakültemizin kiracı durumda olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne ait olan taşınmazların Üniversitemiz tarafından kamulaştırılacağı çalışmalarında sona gelindiğini bu taşınmaların yakın bir gelecekte üniversitenin mülkiyetine geçeceğini söyledi.

Ordu Üniversitesi bu konuda gerekli çalışmayı yaptığını kaydeden HAMARAT “sağ olsunlar Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU ve Fakülte Dekanı Sn. Prof. Dr. Nuri YILMAZ’ın   bu konuda özel gayretleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 Gerekli yazışmaların yapıldığını, taşınmaların değerini belirlemek için takdir komisyonu kurulduğunu kaydeden HAMARAT önümüzdeki haftalarda bu iş sonuçlandırılacak ve fakültemiz kiradan kurtularak, kendi mülkünde eğitime devam edecektir.” dedi.
 HAMARAT “2010 Ordu Üniversitesi bütçesine söz konusu bu taşınmazların kamulaştırılması için gerekli ödeneğin konmasında bizleri destekleyen Ak Parti Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Sn. İdris Naim ŞAHİN’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ordu yerel gazetesinin haberini yollayan okurumuzun kendi yorumu: Kardeş ben Bafralıyım. Ordu’da memur olarak çalışıyorum. Ordu yerel gazetesindeki yukarıdaki haber dikkatimi çekti. Hani bizim için TEKEL BİNALARINI uygun göremeyip vermek istemeyen milletvekili Suat Kılıç ve bakanımızın bu haberi okumasını isterdim.

Bafra’nın nüfusu 150.000 köyler ile beraber. Her gün göç veriyoruz.
Çarşamba Havza ve Samsunun Bafra’dan daha küçük ilçelerinin durumu bizden çok daha ilerde
 Neden`
Çünkü oralara sahip çıkan milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları var. Belediye başkanı Zihni Şahin AKP’li değil. Bunu bildikleri için başarılı olmasını istemiyorlar. Bu nedenle gereken desteği vermiyorlar. Başkan da sesini çıkartamıyor. Ama hizmet edememekten dolayı rahatsızlık duyup kıvranıp duruyor. İlçe başkanı İbrahim Semiz’in yaptırım gücü yok. Olsa zaten Tekel Binaları üniversiteye verilirdi.
 Yukarıda anlattığım Ünye örneği var. 4 yıllık üniversite.                     
Nasıl kurulmuş`
 Tarım Kredi Kooperatiflerinin Genel Müdürlüğüne ait yerde. Tekel Binaları olmasa Çetinkaya’daki hastane yeri olsun. Ora ta her Bafralının emeği var. Anısı var.
Bafra sahipsiz.
Sahibi var diyenler nerede. Bafralı için maddiyatın yanında manevi büyük değeri olan
 TEKEL BİNALARINI fakülte yapsınlar. Biz de görelim. Sahibimizi tanıyalım. Alkışlayalım. Destekleyelim.

-----------------------------------------------

 Evet değerli okuyucularım. Sizlerden gelen ibret verici bir maili sizlere aktardım.
Ordulu fakültesine kavuşmuş kiradan kurtulmak için devletin kaynaklarından destek alarak mülkiyet sahibi oluyor. Bize reva görülenin adına vefasızlık sahipsizlik denir.

Ve diyorum ki:
Bafra’yı Bafralıyı bir takım sudan bahanelerle kaderi ile baş başa bırakmaya çalışanlar.
Altmış bin imzaya kulak verin.
Şayet kim takar altmış bin imzayı diyor iseniz.                                                                                
Altmış bin imzanın sahibi kararlı. Ya istediğini alacak. Ya da sandıkta hesap soracak.
Altmış bin imza, TEKEL BİNALARININ fakülte için lafını dahi ettirmeyenlere ihale sonucuna göre hesap soracak.
Altmış bin imza, Kaynak bul Fakülteni al diyenlere hesap soracak.
Altmış bin imza, Mikro milliyetçilik yapıyorsunuz diyenlere hesap soracak.
Altmış bin imza, boş değil boş olmayacak.
Darılmak, gücenmek, hatır yok.

Zaman icraat zaman                      
Zaman Bafra’ya fakülte kazandırma zamanı
Haydı Bafra’nın sahipleri. Sözde değil özde sahiplenme istiyoruz.

 Saygılarımla
İsmail Karahan

  • BafraHaber Yorum
  • Yapmak İsteyince Yapılıyor. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0