Sorun Sağlık. Çözüm..!

 

Sağlık Bakanlığı özel hastahaneler yönetmenliğinde yaptığı değişiklik ile sektörün önündeki engelleri kaldırarak, özel hasta hanelerin yüzünü güldürdü.

Peki özel hastahaneler hastaların yüzünü güldürüyor mu `

Bakanlığın sağladığı bu kolaylıklar karşısında  hastalarını öncelikle nasıl en iyi tedavi edebiliriz,  yoksa  öncelikle hastahanelerine yaptıkları masrafları bir an önce nasıl çıkardırırız düşüncesindeler mi `

Uzun süredir yazamadım. Basit bir rahatsızlığımı tedavi etmek amacı ile  İlçemizde yeni faaliyete başlayan özel bir  hastahaneye muayene olmaya giderek yaşadığım sıkıntılardan dolayı yeni yeni düzelmeye başladım.

Saba sağlam muayene olmaya gittiğim ilçemizde yeni faaliyete başlayan özel hastahanede alelacele bir operasyonla yaşantım zehir oldu.

Operasyon geçirdiğimin ertesi günü taburcu edilerek evime gönderildim. Bir gün sonra yüksek ateş, terleme, halsızlık,  nefes darlığı şikayeti ile aynı hastahanenin aciline geri gelerek yatarak tedavime başlanıldı.

Rahatsızlığım idrar yolları rahatsızlığı olduğu için yeni özel hastahanemizin Üroloji doktoru tedavimiz ile ilgilendi

Üç gün yüksek ateş  sorunumu halledebilmek için uyguladıklar yanlış tedavi yöntemi ile

Maalesef  idrar yolları enfeksiyonu ağırlaştığı gibi  ciğerlerime ağır enfeksiyon kaptırdılar.

Özel hastahanemizin Üroloji doktoru beyefendiye beni tedavi edemeyeceğini söyleyince On gün rapor vererek taburcu yapıp evime göndermeyi uygun gördü.

Kendimi iyi hissetmediğimden dolayı aynı saatte devlet hastahanesine giderek durumumu anlatıp,

Dahiliye doktoru,

Üroloji doktoru,

Psikiyatris ,

Denetiminde tedavime başlanıldı.

Yapılan tahliller ve tetkikler sonucunda;

__Ağır idrar yolları enfeksiyonu.

__Ağır ciğerler enfeksiyonu.

__Aşırı şeker yükselmesi.

__Aşırı kolesterol yükselmesine.

Bağlı rahatsızlığım olduğu ortaya çıkarak 20 gün yatarak  tedavi sürecim devlet hastahanesinde başlatılıp iyi duruma gelmiş bulunmaktayım.

Sorunum sağlıktı. Ama Çözüm özel hastahanede olmadı. Olamadı.

Neden mi olamadı `

__Eksik tetkik.

__Eksik muayene. 

__Eksik tedavi.

__Eksik teşhis.

İle başlayan operasyon ve tedavi yöntemi beni perişan etti bıraktı.

Beş gün yattığım özel hastahanede ödediğim ücret geceliği 75 ytl  den diğer masraflar dahil 460 ytl. SSK’lı olmama rağmen. SSK’lı olmasak herhalde rehin kalacak bir fatura karşımıza çıkartılırdı. Bu benden nakit alınan. Devletten benim için ne  aldıkları meçhul.

Şimdi soruyorum Özel hastahane sahipleri ve doktorlarına.

Hasta hanenizin ve Üroloji doktorunuzun hata yapmadığını iddia ediyorsunuz.

Hangi hastahanede hangi doktor hastasının tam tetkiklerini yapmadan operasyona alıyor`

Hangi hastahanede hangi doktor rahatsızlığı devam ettiği halde hastasını ertesi günü taburcu ediyor`

Hangi hastahanede hangi doktor  kendi branşı dışında hastasında hastalık belirtisi varken o branşın doktoruna göstermeden tedaviye kendi çapında devam ediyor.

Hangi hastahaneden hangi doktor bütün değerleri normalin üzerinde olan bir hastasını on gün rapor vererek  evine git dinlen diyor`

Eğer doktorunuzu dinleyerek evimize on gün istirahat etmeye gitseydik sizdeki ve diğer doktorlarımıza ve kamuoyuna soruyorum.

Ağır idrar yolları enfeksiyonu,

Ağır ciğerler enfeksiyonu,

Aşırı şeker yükselmesi,

Aşırı kolesterol yükselmesi  ile benim halim ne olurdu`

Bu nasıl hastahane !

Bu nasıl doktorluk !

Her şeyden öde. Bu nasıl vicdan.. Bu nasıl insanlık..

Bu hastahanenin resmi sahipleri sizler olabilirsiniz. Şunu iyi bilmelisiniz ki bu hastahanenin asıl sahibi halktır. Bafralıdır.  Çünkü yıllardır Bafra’da doktorluk yaparak kazandıklarınız ile bu yatırımı yaptınız.

Kısa sürede kurumsallaşmanızı tamamlayıp eksikliklerinizi gideremezseniz, gelen hastalarınızdan nasıl para kazanırım değil nasıl en iyi tedavi ederim düşüncesine sahip olamazsanız  duvara toslarsınız. Yazık olur.

Yaşadığım bu sıkıntıyı köşemde kamuoyu ile baylaşmayı rahatsızlığımı duyarak ziyaretimize gelenlerin yoğun isteği etkili olmuştur.

Amacım;                                                                                                                                                                             Bana yaşatılan bu sıkıntının bir başka hastaya yaşatılmasına engel olmaktır. 

İnsana, insan sağlığına hangi hastahanede hangi doktor olursa olsun  gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesine aracı olmaktır.

Yüzlerce insan benim gibi şifa bulmak için gittikleri özellikle özel hastahanelerde perişan olmakta hatta ölümle sonuçlanabilecek vakalara rastlanabilmektedir.

Bu gibi hadiseler karşı, karşımızda kim olursa olsun yasal hakkımızı arayıp tepkimizi

göstermeliyiz.

Hastalığımın iyileşmesinde bana ve diğer bütün hastalara en iyi ilgi ve alakayı gösteren;

Devlet  hastanemizin,                                                                                                                     Başhekim Davut ÇEPNİ bey ve yardımcılarına,                                    Müdür Hüseyin ALKAN  bey ve yardımcılarına,

Dahiliye doktorumuz Özgür TERZİ  beye,

Üroloji doktorumuz Alparslan LOKUMCU beye

Psikiyatris Ramazan GÜR beye,

Dahiliye 3 servis hemşire görevli ve hasta bakıcılarına,

Bizzat ziyaretime gelen, telefonla arayan, geçmiş olsun mesajı ileten bütün dostlarımıza.

TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Not: Bahse konu özel hastahane ve üroloji doktorunun ismini yazımda zikretmedim. Hastahane ve doktor hakkında önümüzdeki günlerde yasal süreç başlatılıp sağlık bakanlığı  tarafından inceleme başlatılması için girişimde bulunacağım.

 

İsmail Karahan

Sevgi ve Saygılarımla.

 

  • BafraHaber Yorum
  • Sorun Sağlık. Çözüm..! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0