Sorun Otopark İse İşte Çözüm.


Emniyet teşkilatımız halkımızın ve esnafımızın madur olmamaları için ,

__Tekel caddesinde kısa süreli ve dörtlüleri yakarak,
__Bulvar caddesinde süresiz.

Park yasağı uygulaması ile halkımızı isyan ettirme noktasına getirmiştir.

Böyle bir kısıtlı ve sınırlı uygulamanın alt yapısı almadan birden bire başlatılmasına bir anlam vermekte güçlük çekiyoruz.

Evet.. İlçemizin genelinde otoparkların olmaması, sokakların dar olması nedeni ile yoğun bir trafik sorunu yaşanmaktadır. Bu sorun sadece iki cadde ile sınırlı değildir. Çözümde bu iki cadde ile ilgili kısıtlı  ve sınırlı uygulamalar getirmekle olmayacaktır.

İlçemizin araçların park sorununa kesin çözüm getirmek istiyor isek öncelikle araçlarımızın park edeceği doğru düzgün otoparklar yapmamız gerekmektedir.

İlçemizde maalesef bu güne kadar çözüm olabilecek otoparklar yapılamamıştır. Bunun yanı sıra yeni yapılan binalar belediyeye otopark parası ödemelerine rağmen otoparkları yoktur.
Hala daha yeni yapılan binalarda otoparklar mevcut değildir.  Bu nedenle araç sahipleri araçlarını sokaklarda park etmek zorunda kalmaktadırlar.

İleriye dönük bu sorunun çözümlenmesi için Belediye, Kaymakamlık, Emniyet müdürlüğü işbirliği yaparak  toplumsal mutabakatla kalıcı çözüm olacak projeleri uygulamaya koymalıdırlar.

İlçemizde ağırlıklı olarak araçların gelişi güzel park etmesi ile trafik sorunu yaşanan ana cadde ve sokaklarımız;

__Tekel caddesi.
__Bulvar caddesi.
__Alacam caddesi.
__Hükümet caddesi.
__Gençlik caddesi.
__Meydan civarıdır.

Bu cadde ve sokaklarımızın arka taraflarında boş arsa ve araziler mevcuttur.

Bu boş arsa ve arazilerin bir çoğu bina yapmaya müsait değildir. Bu nedenle bu arsa ve araziler sahipsiz sokak hayvanların barınağı, görüntü kirliliğine neden olan moloz ve çöplüklerin yığınağı, bir kısmı da tiner veya esrar içen gençlerimizin sığınağı olmuştur.

Bu arsa ve arazilerin sahipleri ile konuşularak ana sokak ve caddelerden buralara ara yollar açılarak Oto park haline getirilebilir.

Böylece görüntü kirliliğine neden olan bu boş arsa ve araziler Oto park olarak değerlendirilmiş olacak sahiplerine de ek gelir getirecek dır.
 
Bu arsa ve arazilerin otopark haline getirilmesinin maliyeti yüksek değildir. Belediyeye ek masraf ağır yük getirmeyecektir.

Araçlarımızın oto park sorununu kısa süreli ve az maliyetli bu şekilde halledebiliriz. İleriki zamanlarda belediyenin de maddi anlamda imkânları yeterli olunca muhakkak katlı otoparklar ilçemize kazandırılmalıdır.

Bu gün bu caddelerimizde yapılan bu uygulama ile araçlarımız ara sokaklara park etmekte, ara sokaklar ve mahalle aralarında yaşam felç edilmektedir.  Bu şekilde devam ederse araç sahipleri ve yayaların birbirleri arasında kavga etmeye başladığını görürsek şaşırmayalım.

Ara sokaklarda araçların birbirine sürtmesinden dolayı araç sahiplerinin kavga ederek birbirlerini öldürdüğü veya öldürme noktasına geldiği tartışmaları ilçemizde geçmişte yaşadık. 

Bu gün ve gelecekte bu nedenle insanlarımız arasında aynı tatsız olayları  yaşayarak otopark nedeni ile insanların birbirini öldürdüğü şehir imajını vererek İlçemizi töhmet altında bırakmamalıyız.

Bu cadde ve sokaklarımızda emniyet mensuplarımızın akşama kadar,

__Araçlara ceza keserek,
__Araçların plakalarını anons ederek,
__Araçları kovalayarak.

Çözüm getirilemeyeceği ortadadır.

Aksine göz bebeğimiz emniyet mensuplarımız ile halkımız arasında sürtüşmeler tartışmalar yaşanmaktadır.

O zaman lütfen Kaymakamlık, Belediye, Emniyet müdürlüğü işbirliği yaparak yukarıda aktardığımız ana caddelerimizin arka sokaklarındaki boş arsa ev arazileri nasıl otopark olarak değerlendirilebilir konusunda acilen bir çalışma yapmalıdırlar.

Sorunların çözüme kavuşturulmasında fikir ve düşüncelere kulak verilmelidir.

Sorun otopark ise Çözümde var.

Ne demiş atalarımız.

“ İş Bilenin, Kılıç Kuşananındır.”

O zaman önce işi bilelim. Sonra kılıç kuşanalım. İşi bilmeden kılıç kuşanırsak o kılıçla kendimizi keseriz.

Yazık olur.

Şimdiden Bütün insanlığın yeni yılını kutlar, Önümüzdeki yılın ilçemize, bölgemize, ülkemize ve bütün dünyada barışın huzurun hâkim olmasını temenni ederim.


İsmail Karahan
Sevgi Ve Saygılarımla

  • BafraHaber Yorum
  • Sorun Otopark İse İşte Çözüm. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0