Siyasette Kirli Oyunlar

Yerel seçim çalışmaları bir taraftan, Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışmaları diğer taraftan son sürat devam ederken, AKP de son anda yapılan aday değişikliğinin şaşkınlık ve şokunu millet üzerinden henüz atamadı.

Peki, AKP genel merkezi neden son anda aday değişikliğine gitti`

Basın ve halkımız arasında bu soruya herkes kendince cevap ararken kamuoyunda en çok konuşulan başlıca söylentiler şunlardır.

- İlçe kongresinde yaşanan tatsız süreç ve bu süreçte kaybeden ekibin milletvekilleri ve genel merkezde Şükrü Bey aleyhinde yapmış oldukları çalışmalar.

- İlçemizdeki bir iş adamımızın akaryakıt istasyonu izninin Belediye meclisinden onay almaması sonucu yaşanan ve mahkemelik olan hadiselerin, milletvekilleri ve genel merkezdeki olumsuz yansımaları.

- Bafra şehirlerarası otobüs terminalinin, satın almak isteyen şirkete verilmemesi sonucu bir milletvekilinin devreye girerek etkili olması.

- Bir takım şaibeli dosyaların el altından milletvekillerine ve genel merkeze servis yapılması.

Bunların bu süreçte etkisi olmuştur. Olmadı dersek hayali konuşmuş oluruz.

Fakat asıl en önemli etken Şükrü Beyin kendisi ve yakın çevresi olduğunu, kendi kalemini kendisinin ve yakın çevresinin kırdığını, diğer etkenlerin de katkıları ile bu sonucun meydana geldiğini söylersek haksızlık etmiş olmayız.

Neden diye soracak olursak`

- Şükrü bey başkanlığı sürecinde halk ile bütünleşememiştir.
- Belediye meclisindeki gurubunu kontrol altına alamamıştır.
- Belediye meclis üyeleri ile ilgili her gün yolsuzluk, şaibe söylentileri çıkmıştır.
- Halk tarafından itici, sevimsiz bulunan, itibar edilmeyen kişilerle devamlı birlikte olması kendisine itibar kaybetmiştir.
- Kendi gurubu ve muhalefet belediye meclis üyeleri, yapılan her hizmetin arkasında yolsuzluk olduğu iddialarını ortalığa yaymıştır.
- Belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi, il genel meclis üyeleri, milletvekilleri, il yönetimi ve genel merkez arasındaki kopukluk, diyalogsuzluk, herkesin birbirinin kuyusunu kazması sonucu olumsuz hava oluşmuştur.
- Seçim sürecinde özellikle MHP ile karşılıklı çamur atma, karalama, suçlama şeklinde polemiklere girerek, çok çirkin bir yarışın başlaması için koz vermiştir.
- Belli bir gurubun etkisinden, güdümünden çıkamamıştır.

Burada sayabileceğimiz daha pek çok çirkin, konuşulması bile utanç veren meseleler, bu süreci tetiklemiştir.

İlçe teşkilatının, aday adayı olmak isteyenlerin önünü kesmesi, Şükrü Beyi tek aday olarak takdim etmesi, adeta kendi bindikleri dalı kesmelerine yol açmıştır.

Bu süreçteki her hadiseden genel merkezin bir şekilde haberi olmuş, hoşnutsuzluk doğmuş, buna istinaden zaman zaman anketler yaptırarak AKP’nin Şükrü Beyle kazanamayacağı kanaati hâsıl olmuştur.

Gelelim Zihni Şahin Bey cephesine;

Zihni Şahin Ülkücü camianın ilçemizdeki önemli şahsiyetlerinden olup MHP’den ayrılarak ülkücü camia içerisinde daha muhafazakâr yapıya sahip BBP kurucusu olmuştur. Bugüne kadar BBP milletvekili, belediye başkanı, il genel meclis üyesi adayı olmuş, kendi şahsına hatırı sayılır oy verilmiş, partisinin baraja takılması nedeni ile sonuç alamamıştır. En son seçimlerde parti-parti dolaşmış, nihayet AKP’den belediye başkan aday adaylığı yarışına girmiş, temayül yoklamalarında birinci çıkmasına rağmen aday olamamıştır. Fakat hiçbir zaman, siyasi olarak bir makama gelme sevdasından vazgeçmemiştir.

Şükrü Beyle ilgili olumsuz süreci lehine çok güzel değerlendirmiş, son vuruşu kendisinin haberi yokmuş gibi yerinde ve zamanında yapmıştır. Siyasetin gereği de zaten budur.

BBP Türkiye genelinde aday çıkartmadıkları yerlerde taraftarlarına hangi parti olursa olsun belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliklerine kazanabilecekleri yerlerden aday olmalarını tavsiye etmiştir.  Bu amaçla da diğer siyasi partilere kendi mensuplarının kazanabilecekleri yerlerden aday gösterilmesi halinde destek olacaklarını söylemişlerdir.

Bu amaçla BBP İlçe Başkanı Bilal Bey finans ve ekibi ile en iyi adaylık için hazırlanmasına, seçim startını vermesine rağmen gönüldaşı Zihni Beyin AKP den yeşil ışık alması nedeni ile adaylıktan çekilmiş, İl Genel Meclis Üyeliği için seçimlere gireceğini açıklamıştır.

AKP için yerel seçimler büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle yerel seçimlerde yeni bir açılım politikası izlemektedir. Partisinin oyunu yükseltecek her adaya kapısını açarak aday göstermiştir.

Çünkü iç ve dış politikada, ekonomide sorunlar yaşamakta devletin içerisinde virüs gibi türeyen Ergenekon belası ile uğraşmaktadır.

Bu seçimlerde halk desteği en az yüzde 45 den yukarıda olmalı ki bu sorunlarla daha rahat mücadele etsin, olumlu sonuç alsın.

Bütün bunları da göz önüne alırsak, Şükrü Beyin son altı ay içerisinde çok güzel bir hava yakalamasına, başarılı çalışmalar yapmasına rağmen;

- Bu süreci iyi takip edememesi,
- Uyarıları kulak ardı etmesi,
- Kendi bildiğine gitmesi,
- Çevresinde kendine zarar veren kişilerin etkisinde kalması.
- Milletvekilleri ile uyumsuzluğu,
- Genel merkezle diyalog eksikliği

son anda kendi yerine bir başkasının aday olmasının önünü açmıştır. Kısacası hiç beklemediği halde kirli siyasetin, kirli oyunlarına kurban gitmiştir.

Velhasıl siyaset uzun bir yoldur. Bitti dediğimiz yerde yeniden başlar. Bu uzun yolda inişler çıkışlar muhakkak olacaktır. Mesele istikrarlı olmaktır. Geçmişe takılmadan ders alarak geleceğe hazırlanmaktır.

Buradan,

AKP adayı Zihni Şahin Beye, Belediye, ve İl Genel Meclis Üyelerine,
MHP adayı Hasan Aslan Beye,  Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerine,
DP adayı Yaşar Buharalıoğlu Beye, Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerine,

ve diğer partilerimizin adaylarına seslenmek istiyorum. Siyaseti çirkinleştirecek söylem ve eylemlerden uzak duralım.

İlçemizin yönetimine, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için talip olalım. Dürüstçe birlik beraberlik içerisinde insanlık onuruna yakışır şekilde yarışalım.

Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinde de bazı adayların halk arasında, basında, çamur atma, karalama, aşağılama gibi söylemlerle seçim çalışmalarını yürüttüklerine şahit oluyoruz.

Bunlar yanlıştır. Bafra da yaşıyoruz. Seçim sonrası birbirimizin yüzüne bakacağız. Birbirimizin yüzüne bakmayı utandıracak söylemlerden kaçınalım.

Yerel seçimlerden siyasilere, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olup dürüstlükten, sevgi saygıdan uzaklaşarak çamur atma, karalama ve kendini yükseklerde gören, böbürlenen, insanlık onuruna yakışmayacak hal ve hareketlerde bulunanlara Âşık Veysel’imiz ve Mevlana’mızın şu güzel sözleri ile seslenerek yazımı noktalamak istiyorum.

ÂŞIK VEYSEL’DEN

Aldanma cahilin kuru lafına
Kültürsüz insanın külü yalandır.
Hükmetse dünyanın her tarafına
Arzusu hedefi yolu yalandır.
Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz.
Diz-diz eden her sineğin balı yalandır.
Cahil okur amma âlim olamaz.
Kamillik ilmini herkes bilemez.
Veysel bu sözlerin halka yaramaz.
Sonra sana derler deli, yalandır.

MEVLANA’DAN

Kör cehalet çirkefleştirir insanları.
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adamı diye.

İsmail Karahan
Sevgi ve saygılarımla

  • BafraHaber Yorum
  • Siyasette Kirli Oyunlar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0